Gotti dönemi sonrası mafyası zaten işlerini eskisi gibi herkesin gözü önünde yürütmez. Mafya eski siyasi ve manevi gücünü kaybetti. Yani bir çeteleşme bölgesine girip doğrudan üstünlük kurmayı deniyorsanız baştan kaybedersiniz. Günümüzde mafya-çete fark etmeksizin birlikler arasındaki rolleri doğrudan ego tatmini maksadında ben senden üstünüm şeklinde yapanlar hiçbir şekilde kazanamaz. Kazanmak için karşılıklı saygınlığı roller ile arttırmanız gerekir. Ne zaman ki karşılıklı saygınlığınız diplomasi masasında artar, o zaman üstün hale gelirsiniz. Yoksa mafya çeteden üstün, onaylı birlik onaysız birlikten üstün mantığı pek doğru değil. Aşağıda biraz daha detaylı değineceğim zaten.
Bunlar harici değinilen konular genel olarak birlik yönetiminin düzeltemeyeceği birlik liderleri tarafından yapılan hatalar olmuş. Bu hatalardan yola çıkılarak bir birlik yöneticisi el kılavuzu hazırlanabilir aslında, rehber maksadında. Bu lar haricinde yönetime sunduğumuz öneriler onay ve admin birliği yönünde olmuş. Onay konusu için şu an sistem onayı zaten bir şey ifade etmiyor, sadece 15 kişiden daha fazla üye alabiliyorsunuz. Bunun haricinde sistem onayının bir artısı yok, yani onaysız birlikler onaylı birliklere haraç versin muhabbetinin tamamen bir fiyasko olduğunu düşünüyorum. Adam belki onaysız birlik ve suç ailesi rolü yapıyor, belki onaylı birlik ve crew rolü yapıyor. Bir crewin suç ailesinden haraç kesmesi ne kadar mantıklı? Bence onay hakkında yapılacak değişim varsa öncelikle sistem onayının değerli bir hale getirilmesi olmalı. Bu değişiklik de bir önceki postudma belirttiğim küçükten büyüğe birlik şeması önerisinde yatıyor. Admin birliği konusunda fikirlerimi zaten belirttiğim için tekrar aynı şeyleri yazmıyorum.