Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlikler/Genel

Başlatan lastgunmobster, 21 Ağustos 2020, 14:06:35
Okunma sayısı 3045 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
Ynt: Birlikler/Genel
« Yanıtla #20 : 21 Ağustos 2020, 15:44:35 »
Gerçek mafya rolu yaparsan mafyada çete gibi sarar, şehirde bir bölgeyi kendin kontrol etsen işletmelere haraç kesebilirsen mafya rolu daha çok bile sarabilir, ama bazı şeyler sisteme döküldüğü için böyle rollere imkan verilmediğini düşünüyorum.Banada çete rolu sarmıyor mesela Roleplay'e başladığımdan beri mafya rolu yaparım çete rolunden nefret ederim.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #21 : 21 Ağustos 2020, 15:48:32 »
Gerçek mafya rolu yaparsan mafyada çete gibi sarar, şehirde bir bölgeyi kendin kontrol etsen işletmelere haraç kesebilirsen mafya rolu daha çok bile sarabilir, ama bazı şeyler sisteme döküldüğü için böyle rollere imkan verilmediğini düşünüyorum.
İşte bu olaylar yok.Onaylı bir mafyanın hiçbir olayı olmadığı için sarmıyor.Gidip mekana haraç kesmeye kalksa onaysız birlik geliyor kafa tutuyor.Ee hood onayı zaten mafyaya zor veriliyor mafya birlikleri hood için baya çalışması lazım, bölgeyi ele alamıyorlar.Birsüre sonra sıkıyor zaten mafyaların kuralları var, şeyleri felan kısıtlı.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #22 : 21 Ağustos 2020, 15:51:57 »
Gerçek mafya rolu yaparsan mafyada çete gibi sarar, şehirde bir bölgeyi kendin kontrol etsen işletmelere haraç kesebilirsen mafya rolu daha çok bile sarabilir, ama bazı şeyler sisteme döküldüğü için böyle rollere imkan verilmediğini düşünüyorum.
İşte bu olaylar yok.Onaylı bir mafyanın hiçbir olayı olmadığı için sarmıyor.Gidip mekana haraç kesmeye kalksa onaysız birlik geliyor kafa tutuyor.Ee hood onayı zaten mafyaya zor veriliyor mafya birlikleri hood için baya çalışması lazım, bölgeyi ele alamıyorlar.Birsüre sonra sıkıyor zaten mafyaların kuralları var, şeyleri felan kısıtlı.
Bazı şeyleri sisteme döküyorlar bide hiçbir mafya gerçek rütbelendirme rolu izlemiyor, bir mafya birliğine katılan kişi emekle rütbe atladığını hissedemiyor ya kurucusu kafasına göre rütbe dağılımı yapıyor yada kişi bütün rollere katılmasına rağmen rütbe alamıyor.Açtığın mafya birliğinin kültürünüde bilmeyip rituellerini yerine getirmeyince insanlar mafya birliklerini çok eleştiriyor.Çünkü sunucuda çete rolunu bilen çok insan var ve bunların birlikleri onaylı ama çok az dediklerimi yapan mafya birliği var.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #23 : 21 Ağustos 2020, 15:54:43 »
Karşı birlikler yüzünden bölge yönetme vb şeyleri role yansıtamıyoruz ya mafya rolu yapan birliklerin kültür bilgisinin gözden geçirilmesi gerek yada bölge yönetmenin bir sistemi olması gerek.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #24 : 21 Ağustos 2020, 15:55:38 »
Bazı şeyleri sisteme döküyorlar bide hiçbir mafya gerçek rütbelendirme rolu izlemiyor, bir mafya birliğine katılan kişi emekle rütbe atladığını hissedemiyor ya kurucusu kafasına göre rütbe dağılımı yapıyor yada kişi bütün rollere katılmasına rağmen rütbe alamıyor.Açtığın mafya birliğinin kültürünüde bilmeyip rituellerini yerine getirmeyince insanlar mafya birliklerini çok eleştiriyor.Çünkü sunucuda çete rolunu bilen çok insan var ve bunların birlikleri onaylı ama çok az dediklerimi yapan mafya birliği var.

Onun için birliğe alımı zorlaştırmalısın. Tavsiyem budur başka çözüm yolu yok. Çok kişi olacağım diye birliğe birilerini aldığında sorun doğabiliyor. OOC olarak birliğe birini alsanızda hem OOC hem IC olarak birlik kurallarını anlatmanız gerekiyor. Belli bir şema ve düzen olması lazım. En baştan zorluğu görsün ki kaçıyorsa en baştan kaçsın. Sonra daha da uğraştırıyor.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #25 : 21 Ağustos 2020, 15:57:39 »

Onun için birliğe alımı zorlaştırmalısın. Tavsiyem budur başka çözüm yolu yok. Çok kişi olacağım diye birliğe birilerini aldığında sorun doğabiliyor. OOC olarak birliğe birini alsanızda hem OOC hem IC olarak birlik kurallarını anlatmanız gerekiyor. Belli bir şema ve düzen olması lazım. En baştan zorluğu görsün ki kaçıyorsa en baştan kaçsın. Sonra daha da uğraştırıyor.
Sorun kültürü bilen kişinin sayılı olması mafya çete karşısındakii ağırlığını koyamıyor burda güçten yada üye sayısından bahsetmiyorum arada sınıf ayrımı var.Bir tarafın işleri ulusal bir taraf daha alt kesimde ama nerdeyse çeteler mafyaları yönetecek ben daha birşey demiyorum onaysız yeni açılan mafya birliklerinin kültür bilgileri sorgulanıp oluşum tanıtımları kabul edilmeli.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 31 Aralık 2020, 21:12
Toplam oynama: 44 gün, 4 saat
« Yanıtla #26 : 21 Ağustos 2020, 16:04:12 »
Seviyeli yorumların/önerilerin gelmesi iyi oldu. Daha fazla kişiye ulaştığında, herkesin dediklerini okuyup, kendi önerilerimi de sunup, özetleyip, kilitleyeceğim.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #27 : 21 Ağustos 2020, 16:12:52 »
Gotti dönemi sonrası mafyası zaten işlerini eskisi gibi herkesin gözü önünde yürütmez. Mafya eski siyasi ve manevi gücünü kaybetti. Yani bir çeteleşme bölgesine girip doğrudan üstünlük kurmayı deniyorsanız baştan kaybedersiniz. Günümüzde mafya-çete fark etmeksizin birlikler arasındaki rolleri doğrudan ego tatmini maksadında ben senden üstünüm şeklinde yapanlar hiçbir şekilde kazanamaz. Kazanmak için karşılıklı saygınlığı roller ile arttırmanız gerekir. Ne zaman ki karşılıklı saygınlığınız diplomasi masasında artar, o zaman üstün hale gelirsiniz. Yoksa mafya çeteden üstün, onaylı birlik onaysız birlikten üstün mantığı pek doğru değil. Aşağıda biraz daha detaylı değineceğim zaten.

Bunlar harici değinilen konular genel olarak birlik yönetiminin düzeltemeyeceği birlik liderleri tarafından yapılan hatalar olmuş. Bu hatalardan yola çıkılarak bir birlik yöneticisi el kılavuzu hazırlanabilir aslında, rehber maksadında. Bu lar haricinde yönetime sunduğumuz öneriler onay ve admin birliği yönünde olmuş. Onay konusu için şu an sistem onayı zaten bir şey ifade etmiyor, sadece 15 kişiden daha fazla üye alabiliyorsunuz. Bunun haricinde sistem onayının bir artısı yok, yani onaysız birlikler onaylı birliklere haraç versin muhabbetinin tamamen bir fiyasko olduğunu düşünüyorum. Adam belki onaysız birlik ve suç ailesi rolü yapıyor, belki onaylı birlik ve crew rolü yapıyor. Bir crewin suç ailesinden haraç kesmesi ne kadar mantıklı? Bence onay hakkında yapılacak değişim varsa öncelikle sistem onayının değerli bir hale getirilmesi olmalı. Bu değişiklik de bir önceki postudma belirttiğim küçükten büyüğe birlik şeması önerisinde yatıyor. Admin birliği konusunda fikirlerimi zaten belirttiğim için tekrar aynı şeyleri yazmıyorum.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #28 : 21 Ağustos 2020, 16:14:00 »
Benim önermem gereken şey mafya birliklerinin yavaş yavaş gelişip sınıf ayrımını anlamasıdır.Mesela parası bulunmayan ve şehirde yeni boy gösteren bir mafya birliği para kasıp büyük bir mekan yada araç almaya çalışmak yerine küçük bir işletme açıp orda rollerini çevirebilir.Aynı zamanda adminler tarafından açılan birliklerinde oyuna yeni başlayan insanlara yardım etmesi gerekçesindeyim mafya olsun çete olsun.Bide işletmelere haraç mantığı falan kurarsak güzel olur ama zor gibi.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #29 : 21 Ağustos 2020, 16:16:37 »
Birlik mahallesinde yapılan işleri kastetmedim söylediğim şey güçte değil aradaki sınıf ayrımıydı, zengin ve fakir ayrımı gibi yasa dışı bir suç örgütü genelde yurt dışında bağlantı kurmaya çalışır siyasi partilerdeki bağlantılarda bahsetmiyorum çeteler ise şehirde döndürüyorlar en büyük ticareti.Herhangi bir çetenin mafyanın ulusal işlerine burun sokması garip geliyor ve burdaki herhangi bir suç organizasyonu maddi ve manevi yönden çok güçlü olabilir o insanın hayal gücüne kalmıştır.