Rehber başlığı ve içeriğinin doğru uyumda olduğunu düşünmüyorum.
Roleplayin temelini karakterler ve senaryolar oluşturur. Karakter konseptini belirlemek, buna uygun şekilde bir özgeçmiş hazırlayıp fiziksel ve ruhsal özellikleri karaktere eklemek. Karakterin rol planını hazırlamak, her oyundan çıktığınızda "karakterim bugün bunları yaşadı ve bu olayların karakterime kısa/uzun vadede etkisi şöyle olacak" demek ve kendinizi bir sonrali oyun gününe hazırlamak. IC ve OOC'nin dengesini sağlamak ve oyunu oynarken sizin siz değil yarattığınız karakter olduğunu düşünmek. Bu tip şeyler roleplayin temelini oluşturur, sizin örneğinizden gidersek bunlar bir yemeğin ana ürünleridir. Emoteları doğru ve yeterli vermek, bunlar ise tuzdur. Ana yemeğin dekorasyonudur. Yemeğin tadında payı yoktur ama yemeği kesinlikle ilgi çekici ve güzel gösterir. İştahı arttırır. Bazen bir çorbanın üstüne yaprak bırakmak, bir kahvenin üstüne kalp şekli çizmek çok şey değiştirir. Bunlardan dolayı rehber içeriğinizin roleplayin nasıl yapıldığını anlattığını düşünmüyorum. Önerim, başlığı "Rollerimizi nasıl renklendirebiliriz?" veya türevi bir başlıkla değiştirmeniz olur.
Keza ben rehber içeriğinizi de yanlış buluyorum. Emotelerde kesinlikle tanrısal bakış açısı olmamalıdır. Bir tiyatroda izlediğiniz oyuncu size duygularını "Ben şu an xxx duygularını yaşıyorum" şeklinde mi anlatır? Bu tip emotelar oyun kurallarıyla yasaklanmıştır. Beraberinde, gerçekçi bir rol çıkartmak istiyorsak kesinlikle soyutlanmış emotelardan kaçınmalı ve emotelarımızda sadece somut, fiziksel eylemleri ve durumları belirterek karakterimizin iç dünyasını anlama durumunu karşı tarafa bırakmalıyız.