ben hiç öyle bir şey yaşamadım nedense ama bilemiyorum haklısındır ailen öyle dediyse xd şunu söyleyeyim aklına oturmamış ama bak 10 yıla kadar ülkenin yıkılmasına imkan yok o sıralarda da üniversiteye gelirsin heralde. Zaten elini kolunu sallayan "ben mühendis olcam amerika vizem nerde hani?" diyip gidemiyor kankam, sen çok yanlış anlamışsın muhabbeti. Amerika olayında bir yakının, dostun akraban olması lazım. Yada okullarla bir bağın, yüksek başarını gösteren bir şey olması lazım. Çünkü Amerika'ya şu dönemde gidebilmen için "davet" adı verilen bir sistem var ve davet almalısın gitmek için. Tek meslek mühendislik, doktorluk değil. Mühendislerden çok para kazanabileceğim bir sektörde okul okuyorum yine de buradaki sistem bile "tanıdığın varsa"ya dönüyor. O yüzden "tanıdığın yoksa" güzel okullar okuyup, ekstra başarı kazanmalısın. İşini şansa bırakan "Amerika'ya uçarım moruuk"cular zaten işsiz kalsın onların hiçbir ümidi yok, salak saçma hareketler yapıp boş boş gezen mühendislik bitirmiş maymunlar bir yeri arayıp konuşmayı bilmeyen özgüvensiz yıkık insanlar çıkarlarsa ben de işe almazdım. Biraz bilgi, deneyim ve yetenekle bu ülkede bile rahat geçinmek mümkün, annesi çalışmayan babası inşaatta 18 saat tuğla taşıp 1.500 lira alan insanlara özel muammele yapacak onları yalayacak değil devlet. Ekonominin kötü olmasının sebebi bir miktar okumayan, bilinçsiz insanlar ve %50 kadarıyla yönetim, bunları aklınızda düşününce mantıklı gelmiyor mu? Sen ekonomi bu kadar kötüyken, 1 dolar 7tl'yken sana al sen okumadın sen işçisin sen şusun sen busun deyip para verir mi zannediyorsun tepedeki? Gerçekten çok saçma fikirler, olgunlaşmamış insanlar yorum yapıyor şu konunun altında sonra insanları linçletmek için konu açıyorlar xD.