Baştaki kişiyi suçlayacağınıza insanları suçlayın,kaç yıldır bunları insanlar seçiyor ve muhalefetteki insanları görüyoruz pek mantıklı yerlere değinmiyorlar ben şuanki sistemde desteklenecek biri olduğunu düşünmüyorum.Herkes birbirini kötülüyor gün gelir Ekonomik ve Siyasi zekası yüksek olan bir politikacı gelir onu destekleriz.
biz mi diyoruz o adamı seçin diye hem ekonomi ve siyasi zekası iyi olabilecek potansiyel bir kişi büyük ihtimalle yurt dışına gidiyor ya da gitmeye çalışıyor

Kendi Vatanına hizmet etmeye çalışan insan neden yurt dışına gitsin? demekki o doğru kişi değil çünkü yurt dışına meslek imkanı için gidiyor.Biz kendi ülkesi için yaratıcı fikirler sunan insanlar arıyoruz.
elimde olsa bende giderdim çünkü burda okusam bile asgari ücret ile bir köle olacağıma gider orda hayatımı yaşarım
kendi ülkesi için yaratıcı fikir diyosunda geçen zamanlarda tam bilmiyorum tarihi ama adamın yaptığı iş telefon kapansa bile 30 dakika arama yapıyor gibi bişeydi ve tubitak bunu beğenmedi
ülkenin dini islam olduğu sürece ne insanlar düzelir ne ekonomi
İyi bir Matematiksel zekan vardıda devlet işemi koymadı? farklı birşeyler denedin devlet işmi vermedi? birgün bu devlet yıkılırsa senin haklarını savunacak başka biri kalmıyor.O işler öyle olmuyor işte gittiğin ülkede istediğin haklara sahip değilsin ilerde bu ülke yıkılırsa orda göçebe konumuna düşersin ve haberin olmadan maaşın kesilebilir.Bağımsızlığına bukadar düşkün bir milletin insanlarının bunları demesi şaşırtıcı,ha geçinemiyorsundur anlarım birkaç sene çalışır gelirsin ama kendi ülkenin insanlarına çalışacağına onlara neden çalışıyorsun?
Ben olsam bende giderdim valla.
Günümüz ekonomisince tabikide gitmek en mantıklısı, çünkü Türkiye'nin şuan ki ekonomik durumunda fakir olan fakir kalıyor, zengin olan daha çok zengin oluyor. Asgari ücretli birisi Türkiye'de Hyundai, Wolksvagen polo gibi orta seviyeli bir aracı 5 sene çalışarak alabilirken, Amerika'daki adam 1 aylık maaşı ile bu aracı alabiliyor. Bizim orta seviye baktığımız araçları adamlar alt model olarak bakıyor, ve Amerika'da çalıştığın saat kadar maaş alıyorsun yani şöyle;(haftalık 40 saat çalışan birisi saatlik 8 dolar alıyor, diğer yanında çalışan bir çocuk ise 50 saat çalışıyor şimdi birisinin maaşı 40x8 ile hesaplanırken diğerinin 50x8 olarak değerleniyor) yani Amerika'da ne kadar çabalar çalışırsan sonucunu alıyorsun Türkiye'de böyle değil üzücü. Youtube de fit traveler diye bir kanal var Türk bir çocuk, Türkiye'de yaşarken altında tofaşı vardı yaklaşık 2 veya 2.5 senedir Amerika'da yaşıyor şuan şirket kurdu 45bin ciro yapıyor izlemeni tavsiye ederim