Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rina RP'de yaşanan sizce en garip olay nedir?

Başlatan Falconn, 02 Ağustos 2020, 01:32:40
Okunma sayısı 2579 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Rina RP'de yaşanan sizce en garip olay nedir?
« Yanıtla #30 : 03 Ağustos 2020, 01:04:54 »
Autumn, #Kontaminant, #Chef, vexy ve #Çağatay'ın aynı gün içinde kadrodan atılması.
Çağatayla instagramdan konuşma fırsatım oldu çok iyi adammış, diğerlerini hiç sevmiyordum konuşsam belki onları da severim.

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #31 : 03 Ağustos 2020, 01:07:31 »
Bence en garip olay değilde olaylar hiçbir birliğin kalıcı olamaması bundan 3 ay belki daha önceki sürelerde /birlikler de olan birliklerden kaç tanesi var?Belkide hiçbiri yok.Köklü birliklerden olan mesela esos bile artık yok.Yani birlikler çok güçlü olsada kalıcı olamıyor bence bu garip bi olay.
Kalıcı olmamasının belli başlı sebepleri var, sunucuyu 1.5 yıldır oynuyorum, çoğu iyi birlikte bulundum;
1-Herkesin kendine ait bir birlik açıp yükselip para kazanmak istemesi.(Böyle düşünenler birlik açıyor daha sonra istediği ilgiyi alamayınca ağlayıp kapatıyor.)
2-Kişi eksikliği.("Playa Del Seville Mafia, 6pacc" adlı birlik çok iyi rol yapıyor fakat kişi sayıları çok az.)
3-Sunucunun çakma mafya dolu olması.
4-Idle'da rol yapmaya çalışanlar.(Idle'da takılacağına git bir birliğe gir orada rol yap, bir şey kaybetmezsin.)
5-İyi rol yapan birliklerin ilgi görmeyip kötü rol yapan birliklerin deli gibi ilgi görmesi.
6-Çok fazla onaysız birliklerin olması.
7-Eleştiri yağmuruna tutulmak.
Kısacası bunlar yüzünden köklü birlikler yok, iyi birliklerin kişi sayıları çok az.
İnsanlar tarafsız bakamıyor,çok iyi rol yapan birlikleri eleştiri yağmuruna tutuyorlar,mafyacılık yada çetecilik oynayan birliklerin altına efsane falan yazıyorlar.
Son olarak, sunucuda 12301301923 tane birlik olduğundan dolayı ve ipini koparanın birlik açması yüzünden herkes onaylı birliğe girme hevesinde. Şu birlikleri artık bir başvuruyla açsalar daha güzel olur, herkes keyfine göre birlik açıyor saysam şu anda rahat 20 tane birlik var.

Medium RP'de olduğumuzu unutmamalısın, insanlar düşük rol bilgisiyle birlik oluştursa bile bunu zamanla düzeltebilirler.
Aga bak herkes birlik açmış ve onaysız birliklerle onaylı birlikler ayrı tutuluyor. Herkes olmadık hikayelerle ya da klasik konsept türden birlikler açtığı için kurunun yanında yaş da yanıyor. 1 ay birlik için emek vermiş bir insanın birliğine kimse gelmiyor, adamın emekleri hiçe gidiyor sadece kendince öyle rolünü yaptı. Belirli kalıplaşmış birlikler de var onlar da ayrı. Demek istediğim bu.

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #32 : 03 Ağustos 2020, 01:11:36 »
Autumn, #Kontaminant, #Chef, vexy ve #Çağatay'ın aynı gün içinde kadrodan atılması.
Aga bee o günü çok iyi hatırlıyorum akşamüstü helper chatte herkes "Noluyo lan?" gibisinden şeyler yazmaya başlamışlardı. Sonra gece 23.00 gibi Hera bergy felan toplandı Area 51'e orada toplantı felan oldu. FG odasında Floozy abi ile ben bekliyoruz falan... Yeni Game Admin'leri beklerken işte Floozy'le sohbet ettik baya. Çok güzel insandır bu arada Floozy, bir gün kaynaşın. Sonra işte N0XI, Aslada, Volsira felan bütün Senior FG'ler GA olmuştu artık... Floozy o gün olamamıştı, aga çok üzülüyorum Floozy kadar uğraşan görmedim daha ben. Floozy olamayacağını bana bildirince dertleştik felan o gün öyle geçti. Çok garip ve üzücü bir gündü ertesi sabah Kontaminantla sohbet ettik felan...

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 26 Mayıs 2024, 02:29
Toplam oynama: 7 gün, 8 saat
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 00:40
Toplam oynama: 240 gün, 6 saat
Zamo Givi Lv.31
Köken: Rus
Son giriş: 17 Mayıs 2024, 04:35
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #33 : 03 Ağustos 2020, 01:37:45 »
İtfaiye aracına binip bir kişinin bütün idleewoodu sulamasi

o ŞAHIS DA SOUL LA CRIPSTİ

harbı tuhaftı bu baya cozemedık gercekten

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #34 : 03 Ağustos 2020, 08:47:10 »
Bence en garip olay değilde olaylar hiçbir birliğin kalıcı olamaması bundan 3 ay belki daha önceki sürelerde /birlikler de olan birliklerden kaç tanesi var?Belkide hiçbiri yok.Köklü birliklerden olan mesela esos bile artık yok.Yani birlikler çok güçlü olsada kalıcı olamıyor bence bu garip bi olay.
Kalıcı olmamasının belli başlı sebepleri var, sunucuyu 1.5 yıldır oynuyorum, çoğu iyi birlikte bulundum;
1-Herkesin kendine ait bir birlik açıp yükselip para kazanmak istemesi.(Böyle düşünenler birlik açıyor daha sonra istediği ilgiyi alamayınca ağlayıp kapatıyor.)
2-Kişi eksikliği.("Playa Del Seville Mafia, 6pacc" adlı birlik çok iyi rol yapıyor fakat kişi sayıları çok az.)
4-Idle'da rol yapmaya çalışanlar.(Idle'da takılacağına git bir birliğe gir orada rol yap, bir şey kaybetmezsin.)
5-İyi rol yapan birliklerin ilgi görmeyip kötü rol yapan birliklerin deli gibi ilgi görmesi.
Kısacası bunlar yüzünden köklü birlikler yok, iyi birliklerin kişi sayıları çok az.
İnsanlar tarafsız bakamıyor,çok iyi rol yapan birlikleri eleştiri yağmuruna tutuyorlar,mafyacılık yada çetecilik oynayan birliklerin altına efsane falan yazıyorlar.
Son olarak, sunucuda 12301301923 tane birlik olduğundan dolayı ve ipini koparanın birlik açması yüzünden herkes onaylı birliğe girme hevesinde. Şu birlikleri artık bir başvuruyla açsalar daha güzel olur, herkes keyfine göre birlik açıyor saysam şu anda rahat 20 tane birlik var.

Medium RP'de olduğumuzu unutmamalısın, insanlar düşük rol bilgisiyle birlik oluştursa bile bunu zamanla düzeltebilirler.
Medium RP olabilir ama farklı şeyler denemeye çalışan insanlara saygı duymak gerekiyor,mafya kültüründe bile farklı şeyler denemeye çalışan insanlara saygım vardır benim.Ama sıradan bir Rus konsepti ile birlik açınca o farklı birşey denemeye çalışan adamla aynı yerde tutuluyor, buda herkesin birlik açmasını sağlıyor,onay almamış ama birşeyler denemeye çalışan birliklerde kendine üye bulamıyor.Ve herşeyin bir sırası var rol bilmiyorsan ilk başka bir birliğe girersin orda rol öğrenip ayrılıp kendi birliğini açarsın çok istersen.

Çevrimdışı son arzum

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Ocak 2024, 22:46
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Azim Quaruni Lv.25
Son giriş: 03 Temmuz 2021, 02:46
Toplam oynama: 183 gün, 18 saat
Son giriş: 21 Temmuz 2022, 04:39
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #35 : 03 Ağustos 2020, 08:59:22 »
sokağımda pdye sıkamazsınız diye cr atıp ertesi gün pd ck eden cete lideri

Çevrimdışı Jilet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Ağustos 2023, 20:12
Toplam oynama: 197 gün, 11 saat
« Yanıtla #36 : 03 Ağustos 2020, 10:31:30 »
İtfaiye aracına binip bir kişinin bütün idleewoodu sulamasi

o ŞAHIS DA SOUL LA CRIPSTİ

harbı tuhaftı bu baya cozemedık gercekten
Çakma sefiri uçuruyorlar FG:ADGAFGA

Çevrimdışı w0xic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Şubat 2024, 22:47
Toplam oynama: 235 gün, 17 saat
Son giriş: 02 Mart 2023, 19:10
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 23:33
Toplam oynama: 45 gün, 6 saat
« Yanıtla #37 : 03 Ağustos 2020, 10:41:37 »
İşte bu konuda fazlasıyla haklısın, önüne geçilmesi gerek bunun.

Spoiler:

Medium RP olabilir ama farklı şeyler denemeye çalışan insanlara saygı duymak gerekiyor,mafya kültüründe bile farklı şeyler denemeye çalışan insanlara saygım vardır benim.Ama sıradan bir Rus konsepti ile birlik açınca o farklı birşey denemeye çalışan adamla aynı yerde tutuluyor, buda herkesin birlik açmasını sağlıyor,onay almamış ama birşeyler denemeye çalışan birliklerde kendine üye bulamıyor.Ve herşeyin bir sırası var rol bilmiyorsan ilk başka bir birliğe girersin orda rol öğrenip ayrılıp kendi birliğini açarsın çok istersen.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #38 : 03 Ağustos 2020, 11:03:46 »

Burada diğer arkadaşlarımızın eklemediği  en büyük sorunlardan bir tanesi de zaman sorunudur. Birlik açmak, yönetmek ve sürdürmek oldukça zaman isteyen ve normal hayatınızdan feragat etmenizi sağlayan bir süreçtir. O yüzden bu işi uzun süreli yaptığınızda ister istemez normal hayatınızın gidişatını engellediği için belli bir süreden sonra vazgeçebiliyorsunuz. Bir de birlik yönetmeye sadece rol bilenlerin yapabileceği bir şeydir diye bakmak yerine, ne rolü yapmak istediğine karar verilmesi gerekir. Daha önce birlik açmış olsanız bile İtalyan bir mafyada Soldier rolü yapmak kafanıza esmişse orada o rolü yapabilirsiniz. Bu sizin rol bilmediğiniz anlamına gelmez. Belki bir assonun psikolojisini iç dünyasını yansıtmak istiyorsunuzdur. Ayrıca sunucuda birlikler konusunda bence yeterince aktif rol dönmekte burada bir sorun yok. Sadece fazlasıyla yaşanan DM sorunları ve aşırı savaş yanlı birlikler, ben şehrin sahibiyim diye takılan birlikler oldukça fazla olduğu için birlikler arası roller kısırlaşıyor. Sürekli savaşmak isteyen ağırlık koymaya çalışan bir birlikle gerçekten ticaret bile konuşamıyorsunuz. Çünkü o kadar fazla eli silaha alışmış ki diyalog kurmayı unutmuş olabiliyor :)

Bence karakter, kurallar, aile bütünlüğü ve kurgusal zemini sağlam olduktan sonra her birlik kurulabilir. İtalyan Mafyası açıyorsanız Cosa Nostra, ya da New Jersey'e giden yeni İtalyan Amerikalılar, ya da Rus mafyası açıyorsanız Zakone kültüründen gelen, Gulag Kamplarından kaçak klasik Rus Mafyası anlayışı yansıtma zorunluluğu olmamalı. Önemli olan kurgusal zemininizi nasıl oturttuysanız ona göre birliği işletmenizdir. Zevk alana kadar yaparsınız, motivasyon bitince farklı bir şey yaparsınız ya da bırakırsınız. Önemli olan birliklerin kalıcı olabilmesi ya da pasif olması değil ki. O sürede aldığınız zevktir. 1 yıla yakın psikolog rolü yapmıştım. Tamamen zaman ve rolü sürdürüp sürdürmemenizle alakalı.
DM'ciler sadece birliği bırakanlar için ortaya sürülüp içindeki kötü hissi atmaya yarayan bir sebep oluyor. Asıl sebepler genelde zaman, ekip, yorgunluk ve motivasyon kaybı gibi unsurlar bence. Başkaları birliğe ne dedi, onaysız onaylı mı? Bunları umursuyorsanız, aşamıyorsanız zaten birlik açmazsınız. Herkes kendi rolüne bakıyor zaten :)

Bir de insanlar nereye kadar ömrünü bir oyun için harcayacak ki :D

Çevrimdışı Joueur

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chloe Jowell Lv.28
Son giriş: 29 Aralık 2021, 23:28
Toplam oynama: 174 gün, 18 saat
« Yanıtla #39 : 03 Ağustos 2020, 12:34:47 »
Sunucuyu bıraktıktan sonra defalarca geri başlama isteği. Ocak 2019'dan beri sunucudayım, kaç kere oyunu bırakıp geri döndüm hatırlamıyorum  :D