Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Bar & Restaurant rolleri hk.

Başlatan FenerbahceLee, 27 Temmuz 2020, 12:33:25
Okunma sayısı 457 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Köken: Amerikan
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
Bar & Restaurant rolleri hk.
« : 27 Temmuz 2020, 12:33:25 »
Merhaba,

Oyunda bir Restaurant Grilroom & Bar tarzı bir işletme sahibiyim.
Genelde yoğunluk oluyor fakat örneğin öğlen ilk reklamda çok kişi gelmiyor, 1 ya da 2 kişi gelince soruyorum yemek mi içki mi diye, yemek diyorlar fakat ortam boş sarmadı gidiyoruz diyorlar.

Gerçekten realistik olarak bakınca, bir insanın reelde böyle bir şey yapabileceğini aklım almıyor dalga geçmektir. Yemek yiyeceksin kardeşim, Night Club mu burası? Allah aşkına. Ya da ne olacak millet olunca salça mı olacaksın? Karı kız mı keseceksin? Yemek yemek ise amacın, karnını doyurur hesabını öder gidersin. İçki içmekse içkini deskte ya da masada içer, meyhane tarzı yer olduğunu zaten görüyorsun içer gidersin. Madem KOPMALIK ortam arıyorsun, git Night Club'a.

Aranızda böyle saçma roller yapanlar varsada gerçekten hoş olmuyor, adam yemeğe geliyor kimse yok diyip gidiyor. Ulan ne yapacaksın hazır kesim insan etimi yiyeceksin?

Çevrimdışı susucan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 17 Haziran 2021, 02:58
Toplam oynama: 70 gün, 18 saat
Ynt: Bar & Restaurant hk.
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2020, 12:39:23 »
Kanka işyeri yönetim tarafından desteklenmediğinde herşey zor ilk gün 80 kişiye yakın adam geldi 2.gün 10 kişi geldi 3.gün 3 kişi 4.gün 15k lık ödüllü yarışma yaptık ona bile 15 kişi falan geldi ilk gün yönetim desteği verilebiliyor sonrasında çok çalışman gerek

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2020, 12:40:18 »
Kanka işyeri yönetim tarafından desteklenmediğinde herşey zor ilk gün 80 kişiye yakın adam geldi 2.gün 10 kişi geldi 3.gün 3 kişi 4.gün 15k lık ödüllü yarışma yaptık ona bile 15 kişi falan geldi ilk gün yönetim desteği verilebiliyor sonrasında çok çalışman gerek

Söylediğim şeyle ne alakası var be kanka, sorunum onla alakalı değil, tekrar okur musun?

Çevrimdışı susucan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 17 Haziran 2021, 02:58
Toplam oynama: 70 gün, 18 saat
« Yanıtla #3 : 27 Temmuz 2020, 12:41:39 »

Söylediğim şeyle ne alakası var be kanka, sorunum onla alakalı değil, tekrar okur musun?
Örnek verdim kanka işyerine yönetim tarafından destek almaya çalışşan zamanın Underground club'u olursun her gün 80-90 kişi geliyor aktif rol ortamı falan

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 27 Temmuz 2020, 13:34:09 »
Zamanında AR-GE'sini açtım, reddedildi.Her önüne gelen Bar&Restaurant açtığı için genel olarak böyle oluyor.Rodeo'ya git, 5-6 tane Bar var.Kısıtlama yok, birşey yok, gerekinsim ve sicili temiz olan herkes bar veya Restaurant açıyor.Bu tür şeyler kısıtlanmalı, bir çözüm getirilmeli.Yönetim desteklemediği sürece sunucuda bu tür şeyler görmemiz imkansız.Alhambra bar vardı, Pellegrini ve Lombardi yönetiyordu ve her açıldığında güzelce doluyordu içerisi.Çünkü sunucuda uzun zamandır açık bir Bar ve belli bir ismi var, artık bu sunucuda ismi var.GPS'te bile konumu var.Ama yönetim herkese Bar ve Restaurant veriyor, 2 gün sonra kapanıyor, farklı isimlerde farklı konumlarda Barlar ve Restaurant'lar.Aynı anda Barlar açılıyor ve insanlar 2 seçenek arasında kalıyor, bazıları A'ya gidiyor bazıları B'ye gidiyor, kişi sayısı az oluncada ben sıkıldım , sarmıyor vs. şeyler diyip gidiyorlar.Haklılar mı diye soracak olursanız, evet.

Bana göre sunucudaki tüm Bar ve diğer konseptli işyerileri(Ofisler hariç) kapatılmalı.Başvuru alanı yenilenmeli ve sadece o konsepti yapabilicek, uzun soluklu Bar tutabilicek insanlara verilmeli ya da sadece sunucuda 1 tane Bar , 1 tane Clup olmalı, bilinen yerler açık olmalı.Alhambra, PigPen gibi.Restaurant içinde biryer belirlenmeli ve Restuarnt açacak adam oraya açmalı.Yönetim desteklemeli ve sadece belirli kişilere Bar/Clup'lar verilmeli.Böylece Bar'a gitmek isteyen adamın tek bir gideceği Bar olacak, Restaurant'a gitmek isteyen adamın tek bir gidecek yeri olacak.Rol ortamı artacak.Senin dediğin gibi sarmıyor diyip çıkanlar olmayacak.

Bazılarına saçma gelecek ama bu tür bir çözüm getirilmediği sürece Bar, Restaurant vs. gibi yerler sürekli boş olacak ve insanlar 2 gün sonra sıkılıp konseptini bitiricek.

Çevrimdışı hell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Maria Oez Lv.19
Köken: Alman
Son giriş: 28 Temmuz 2024, 16:45
Toplam oynama: 103 gün, 23 saat
Jaul Torres Lv.19
Köken: Arap
Son giriş: 28 Temmuz 2024, 15:17
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
« Yanıtla #5 : 27 Temmuz 2020, 13:52:16 »
İyi çevreye sahip değilsen rollerin istediği gibi olmaz. İş yeri numarasını özelden yaz, belki topluca geliriz.

Çevrimdışı w0xic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Şubat 2024, 22:47
Toplam oynama: 235 gün, 17 saat
Son giriş: 02 Mart 2023, 19:10
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 23:33
Toplam oynama: 45 gün, 6 saat
« Yanıtla #6 : 27 Temmuz 2020, 13:59:50 »
Merhaba,

Genelde yoğunluk oluyor fakat örneğin öğlen ilk reklamda çok kişi gelmiyor, 1 ya da 2 kişi gelince soruyorum yemek mi içki mi diye, yemek diyorlar fakat ortam boş sarmadı gidiyoruz diyorlar.

Gerçekten realistik olarak bakınca, bir insanın reelde böyle bir şey yapabileceğini aklım almıyor dalga geçmektir. Yemek yiyeceksin kardeşim, Night Club mu burası? Allah aşkına. Ya da ne olacak millet olunca salça mı olacaksın? Karı kız mı keseceksin? Yemek yemek ise amacın, karnını doyurur hesabını öder gidersin. İçki içmekse içkini deskte ya da masada içer, meyhane tarzı yer olduğunu zaten görüyorsun içer gidersin. Madem KOPMALIK ortam arıyorsun, git Night Club'a.

Aranızda böyle saçma roller yapanlar varsada gerçekten hoş olmuyor, adam yemeğe geliyor kimse yok diyip gidiyor. Ulan ne yapacaksın hazır kesim insan etimi yiyeceksin?

Sen OOC olarak bir restoranta girdin mesela, içeride bir kişi bile yok. Sadece tek başınasın. Ben şahsen OOC olarak böyle birşey ile karşı karşıya kalsam oradan ayrılırım. İnsanlar deli gibi rol arıyorlar artık. Neden kimsenin olmadığı bir yerde rol yapsın ki, yapsa bile eğlenemez. Burada suçlu sen değilsin, her hikayeye bar açan ekip suçlu. Açıyorlar barı, maksimum iki gün rol dönüyor ve bar pasifleşiyor. Sadece aktif iş yerleri kalırsa senin dediğin sorun çözülür.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
« Yanıtla #7 : 27 Temmuz 2020, 14:04:57 »
Merhaba,

Sen OOC olarak bir restoranta girdin mesela, içeride bir kişi bile yok. Sadece tek başınasın. Ben şahsen OOC olarak böyle birşey ile karşı karşıya kalsam oradan ayrılırım. İnsanlar deli gibi rol arıyorlar artık. Neden kimsenin olmadığı bir yerde rol yapsın ki, yapsa bile eğlenemez. Burada suçlu sen değilsin, her hikayeye bar açan ekip suçlu. Açıyorlar barı, maksimum iki gün rol dönüyor ve bar pasifleşiyor. Sadece aktif iş yerleri kalırsa senin dediğin sorun çözülür.

Biz projemizi Night Club üzerine yapmadık mesela. Alkollü bir restaurant tarzında yaptık, fakat daha salaş, meyhane & ocakbaşı tarzında. Bu sayede haftanın 2 günü sabahları kahvaltı servisimiz var, diğer günler ise öğlen, akşamüstü, akşam ve gece aktif tutabiliyoruz mekanı. Şahsen ben sadece arkadaşımla bu uzun soluklu role dayanabildiğim için her aktif olduğumuzda, 8 saat rol yapıyorsak 6 saati mekanda geçiyor.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
« Yanıtla #8 : 27 Temmuz 2020, 14:06:13 »
Bir de reklam için sürekli reklam alanına gidip gelmek gerekiyor ya da illa bi reklamcı tutacaksın, parasını vereceksin verip gelecek sürekli. Bana göre iş yeri reklam süreleri için bekleme azaltılmalı. Aktif olmayan, günde 1-2 saat aktif olan çok mekan var fakat biz en az 6 saat aktifiz. Bunun için bir düzenleme AR-GE projesi açacağım.

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Köken: Kanadalı
Son giriş: 03 Mayıs 2025, 01:16
Toplam oynama: 202 gün, 23 saat
Nicola Moore Lv.29
Son giriş: 30 Nisan 2025, 19:50
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #9 : 27 Temmuz 2020, 14:11:54 »
Ortam rolü çıkarmak baya bir zor oluyor, rolden nasıl çıkacağını bilmeyenler genelde bara gidiyor; bu yüzden bar rolleri döndürmeyi pek sevmem. Burada bar sahibinin yapabileceği tek şey rolü düzgün, rol bilen çalışan ortamı sağlamak. Aksi taktirde barın aktifliği sadece diğer oyuncuların rollerine bağlı kalıyor, ve rolden çıkmak için saçma sapan bahaneler uyduruyorlar. ^^