Ciddi siyasi bir yorum yapmayacağım ama şunu söyleyeyim:
Ayasofya eyvallah İstanbul'un bir değeri. Fatih burayı fethederken kılıç hakkı olarak aldı Ayasofya'yı. Camii yapmak neden birden gündem oldu? Mart 2019'da önce diğer camiileri doldurun, bu tamamen siyasi bir olaydır diyen başkan neden birden camii yapmaya döndü?
Ayasofya birçok milletin değerleridir. Önemli bir konumdadır. Böyle önemli bir konumdaki Ayasofya'yı camii yapmak muhafazakar kesimi mutlu etse de Avrupa dönüşü sert olacaktır. Sadece Avrupa değil, tüm Hristiyanları etkiliyor. Onlarda bizim Avrupa'da herhangi bir değerimize karşılık verebilirler. Bence gerek yoktu. Örneğin Yunanistan'da Başkomutanımız Atatürk'ün evine saldırı yapmak gibi bir planlanan olay varmış. Daha da artacaktır.
Ayrıca ülkenin tek derdi camii mi? Vergiler, cinayetler, yolsuzluklar, patlamalar, işsizlik ve gelecekteki doğal afetler ülkenin gündemi olmalı. Camii açılmasın, kapatın demiyorum. Zaten birçok yerde birçok camii var doldurulamıyor bile, senin benim cebimden ödeniyor, sadece ışıkları, elektriği açık kalıyor. Ülkenin ekonomisi ağır çöküşteyken yeni harcamalara neden başlanıyor bende anlamıyorum.