Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rascalova Organizatsya - Baba Katili mi Eroin Karteli mi?

Başlatan Elif, 09 Temmuz 2020, 13:07:00
Okunma sayısı 261138 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LOSANGARAS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Mack Blow Lv.24
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Şubat 2022, 15:25
Toplam oynama: 85 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA

Çevrimdışı geowic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 27 Ağustos 2023, 01:39
Toplam oynama: 196 gün, 16 saat
Birlik: **** *ANG
Köken: İskandinav
Son giriş: 10 Mart 2022, 22:36
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Aralık 2022, 00:59
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
skinler, aksesuarlar ve rol görüntülerinin kadrajı iğrenç denilebilecek düzeyde
yapılan rollerin çoğu quest, güzel düşünülmüş. Ancak işlev konusunda kötü. Elif denen arkadaşın yaratıcılığına gerçekten bayıldım. Farklı bir ekip ile daha güzel bir rol ortamı oluşturulabilir. Ayrıca ORGANIZATSYA yapacağınıza, büyük bir VoR'un OPG'sini canlandırabilirsiniz.

Çevrimdışı Luger

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 14 Mart 2024, 18:31
Toplam oynama: 49 gün, 20 saat

Çevrimdışı Elderr

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 22 Ağustos 2020, 20:51
Toplam oynama: 42 gün, 0 saat

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:

Santino CK olmamışmıydı :D

Spoiler:

+ Tanıtımla şarkının uyumu 10/10

Aramızda planladığımız bi roldü, daha sonrası için sonunu ucu açık bırakmıştık. Öldü ya da ölmedi kim bilir :)

skinler, aksesuarlar ve rol görüntülerinin kadrajı iğrenç denilebilecek düzeyde
yapılan rollerin çoğu quest, güzel düşünülmüş. Ancak işlev konusunda kötü. Elif denen arkadaşın yaratıcılığına gerçekten bayıldım. Farklı bir ekip ile daha güzel bir rol ortamı oluşturulabilir. Ayrıca ORGANIZATSYA yapacağınıza, büyük bir VoR'un OPG'sini canlandırabilirsiniz.

Fikrinize saygı duyuyorum ancak biraz iğneleyici sanırım sözünüz. İğrençlik aksesuar ve skinler üzerinden belirtilmiş. Bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Eski bir bilgisayar kullanıyorum ve elimdeki imkanlarım bu durumda. Bu konuda kimseyi yargılayamayız. Kadraj konusunda rolü yönetip ss alıp editleme yaptığım için aynı anda idare etmek konusunda bazen zorlandığımı söyleyebilirim. Dolayısıyla her zaman en iyi açıyı yakalayamayabilirim. Ancak tanıtımımız 50 sayfayı geçmiş ve bütün roller için böyle bir söylemde bulunduğunuz için yapıcı olmayan eleştirinize maalesef sıcak bakamayacağım. VoR rolleri de bana çok klişe geldiği için kurgusal bütünlüğü kendime ait bir birlik canlandırmak istedim. Çünkü bu mantığa göre baktığınızda bir kadının mafya patronu olması imkansız görünmekte. Hatta rütbeyi bile görürseniz "PATRONİÇE" diye geçiyor. Gerçek hayattaki bir konsepti zaten tam anlamıyla canlandırmamız imkansızken ben kendi kurgusal yapısı bana ait olan bir rol planı gerçekleştiriyorum ve emin olun bu daha çok keyif veriyor. Bunu yapan arkadaşlar da var ancak çok klişe ve belli bir rol tadı veriyor bana göre. İlla Zakone yada Cosa Nostra yapmak zorunda değiliz. Yada çete açıyorsak illa Bloods ya da Crips olması gerekmiyor. Kurgusu zaten benim tarafımdan yazılmış Sovyetler dönemindeki fikrini sıcak tutan birkaç kişinin kurduğu yasadışı bir örgütlenmeyi yansıtıyor. Bununla ilgili de rolü şekillendiriyoruz. Şekillendirdik, şekillendirmeye de devam edeceğiz. Skinlerin neyi temsil ettiğini bilmelisiniz. Önümdeki önlük, işçiliği temsil ediyor. Patroniçe olmama rağmen bazen sıradan bir fakir gibi davranabiliyorum. Bütüncül incelemeniz gerekli. Yorum için teşekkür ederim ayrıca dedikleriniz tamamen tarz meselesi. Ekip konusuna gelince iddialıysanız sizde bir birlik açıp kendinizi gösterebilirsiniz. Bu konuda sunucu gayet önünüzü açıyor.
Şimdi sizin bir rolünüz üzerinden ben de sizi eleştireyim.

Bu rolde bana göre aşırı saçma bir rol gibi geliyor. Yani emotelere kadar bu görüntünüz bana çok saçma geldi. Yani her şey çok hızlı gelişiyor. Daha attığınız SSİn arkasındaki siyah kısmı bile kapatmamışsınız. İtalyadan gelir uçaktan iner sigara yakar. O kadar anlamsız bir emote ki bana göre. Ama diyorum ya tarz meselesi. Bana göre bir birlik açıyorsanız, baştan sona onun tüm kurgusal bütünlüğünü sağlamalısınız. Her şeyi hızlı hızlı verdiğinizde zaten rol yapmanızın bir mantığı kalmıyor. Uçaktan inerken ayrı bir rol, yerleşirken ayrı bir rol, giderken ayrı en az oraya kaç tane rol oturur. Sunucuda bu şekilde rol yapan insanlar var onların tarzı o. Ben zaten çok fazla rol alanı olduğumuzu düşünsem de benim için esas olan şey bir rolün ne kadar kaliteli ve detaylı yapılandırıldığı üzerine. Bir kahvaltı yaparsanız 5 saat sürer. Ya da hızlı hızlı emote vererek geçiştirirsiniz. Amacınız gösterişse tabii bilemem. Ama benim rolüm daima yavaş ve hayatı doya doya yaşayarak ilerler. Tarzınıza bir şey demiyorum, ancak sizde bu konuda bize saygı göstermelisiniz. İşlev konusunda kötü diyorsunuz, sonuca nasıl bağlayacağını gösterebileceğimiz entrikalar ve nedeni önceden sıra sıra veriyoruz. Bir anda büyüsünü bozmuyoruz. O yüzden genelde birlik açan arkadaşlar çabuk sıkılıyor. Çünkü rolleri de hayat gibi hızlı yapıyorsunuz sanırım. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim ancak dediğim gibi bir konuyu eleştirirken bütüncül eleştirirseniz daha çok sevineceğim. Ben bu hızlı emote tarzını beğenmiyorum. Eski bir rolcü olarak bu emoteleri de böyle modern ve daha göze hitap ettiğini düşünmüyorum. Diyorum ya tarz meselesi.

Kadraj konusuna katılıyorum daha iyi olabilir, o da arkadaşlar ss editlemeyi tam olarak öğrenene kadar devam edecek maalesef. Ben elimden gelen uğraşıyı veriyorum. Daha iyisini umarım siz yaparsınız, teşekkürler.

Çevrimdışı geowic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Birlik konusuna gelecek olursak, yaklaşık iki hafta sonra sizin ile oluşum tanıtımı üzerinden konuşabiliriz. Ekran görüntüleri için, bir discord sunucusu oluşturup "ss-onay" adı altında bir kanal oluşturup, rolleri buradan denetleyebilirsiniz. Mafya yöneten, bir çok kadının olduğunu da söylemek isterim. 99larda, Cosa Nostra'nın sonlarına doğru bahsediyorum. Kadınlar işleri devr almıştı.
Şu an hali hazırda, kendi oluşumumda (Crenshaw) tüm oyuncuların, ekran görüntüleri ayrı, ayrı değerlendirilmek ile beraberinde yardımcı oluyoruz. Ekstra bir yorum yapmayacağım, yaptığım tek bir rolden yargılamanız da çok ayrı bir ironi olmuş. :P

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Birlik konusuna gelecek olursak, yaklaşık iki hafta sonra sizin ile oluşum tanıtımı üzerinden konuşabiliriz. Ekran görüntüleri için, bir discord sunucusu oluşturup "ss-onay" adı altında bir kanal oluşturup, rolleri buradan denetleyebilirsiniz. Mafya yöneten, bir çok kadının olduğunu da söylemek isterim. 99larda, Cosa Nostra'nın sonlarına doğru bahsediyorum. Kadınlar işleri devr almıştı.
Şu an hali hazırda, kendi oluşumumda (Crenshaw) tüm oyuncuların, ekran görüntüleri ayrı, ayrı değerlendirilmek ile beraberinde yardımcı oluyoruz. Ekstra bir yorum yapmayacağım, yaptığım tek bir rolden yargılamanız da çok ayrı bir ironi olmuş. :P

Hala Cosa Nostra diyorsunuz, 13 sene oldu rol yapalı gına geldi artık Cosa Nostradan :D Mafya demek eşittir bu demek değil. New Jersey'de yaşıyorlar artık. İta-Amerika tamam. Japon Yakuzası açın, Çin Triadı açın. Bu rolleri kapsamlı yapın. Yahudi İsrail Açın, Arnavut Açın, Bulgar Açın. Sırp açın. İrlanda açın. Afro Amerikalı Amerikaya kaçan bir göçmen mafyası açın. Hatta gidin Kızılderililerden zengin olan bir mafya grubunu canlandırın. Ben bunu açtım sizde onları açın. Hatta onları kendi kurgunuzla açın. Ama ben artık cidden sıkılıyorum artık hep aynı roller. Allahım sana geliyorum :D Laşatami kantare, Bella Ciao, Soldier Asso, caporegime, Boss underboss, crew, tören yemin, lazanya, pizza. Sopranos, Pablo Emilio Escobar Gaviria, McMafia, Boardwalk Empire, Narcos, Kurtlar Vadisi. :D Cidden ben bunaldım. Bakın açana bir şey demiyorum da cidden farklı bir şeyler denemek istiyorum. Emin olun en az 20 tane Cosa Nostra rolü yapanla karşılaştım şu role play sürecimde diyebilirim. Beni boğuyor artık. Havalıda gelmiyor. Ayrıca sizi tek bir rolden yargıladım evet çünkü sizde bizim birliğimizin bütüncül hikayesine vakıf olmadan yorum yaptınız.  Herkes nereyi eleştiriyorsa oradan yanıt vermek gerekli. :) Açarsanız farklı bir şeyler yapmanızı beklerim. Ama bana göre aynı konsept üzerinden artık bu olmuyor. İnsanlar o kadar yabancı ki et fabrikası rolü yapıyoruz. Kurban mı kesiyorsunuz diyorlar, mafya rollerini bu kadar oyuncuların gözünde klişeleştirmek istemiyorum. İllegal böyle de yapılır işte yapıyoz ya sizde yapın :D Bence role play için yaratıcılık bütün konseptleri yansıtma becerisinden daha önemli. Neticede karakterin içine siz giriyorsanız, James Gandolfini olmasaydı Sopranos sopranos olmazdı. Ama ondan daha önemlisi bir diziyi filmi konsepti yapan senaristi yönetmenidir. Siz o karaktere girdiğiniz siz o rolü verdiğiniz için o öyledir. Yansıttığınız için öyle değildir. Yansıttığınızda da iyi olması yine size bağlı. Yaratıcılığa göre her türlü rol yapılabilir. Görüntüler konusunda dediğim gibi OOC vaktimi de hesaba katarak belli bir değerlendirme yapmaya çalışıyorum. Güzel düşünceniz için çok teşekkür ederim. Ama 54 sayfayız ve Cosa Nostra rolü yapmayacağım gerçekten. Bu birlik böyle gider ben kapatma kararı alana kadar. Teşekkürler :)

Çevrimdışı geowic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cosa Nostra yap ya da yapacağım diyen mi var? Sana sadece örnek verdim. "Mafya lideri kadın olamaz." algın ile çok bir yere gelebileceğini düşünmüyorum. Daha fazla da yazmayacağım.

Çevrimdışı Alii

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 25 Ocak 2024, 17:18