İmla hataları için kusura bakmayın, telefondan yazıyorum pek dikkat etmeyeceğim
Öncelikle "roleplayer" dediğimiz şeyi açıklamak istiyorum. Nasıl ola ki kaliteli bir roleplayer VIP ile, mal varlığı ile, seviye ile olunmuyorsa farklı roller yaparak da olunmuyor. Rolcü olmak basittir; yapacağınız rolü seçersiniz, bu role uygun bir karakterr tasarlarsınız, tasarladıpınız karakteri de en uygun şekilde rol dünyasına aktarırsınız. Bu karakterin ruhsal ve fiziksel özelliklerini rol dünyasında yaşadıklyarı şeylere göre gün geçtikçe değiştirirsiniz. Bir rolcü olmak bundan ibarettir. Peki iyi bir rolcü olmak için ne yapmalı? Rol dünyasını bir tiıyatro alanpı gibi düşünün. İyi bir oyuncu, oynadığı karakteri kendisiymiş gibi oynar ve bu sayede seyircilerin beğenisini alır. Roleplay dünyasında iyi bir rolcü olmak için tamamen kendi tasarladığımız karakteri dengeli emotelar ile sunucuya yansıtmalıyız. Kendi adıma konuşmak gerekirse beğendiğim iyi rolcülerden birisi Janisty'dir, keza kendisi 3 yıl boyunca aynı karakterde sadece LSPD bünyesinde rol yapmıştır.
Ben bunu niye anlattım? Konuyu okuduğumda niye farklı roller yapmıyorsunuz, farklı roller yapmayan kaliteli rolcü değildir imajı sezdim. Daha sonrasında da farklı roller yapanlara niye destek çıkılmıyor şeklinde bir isyan gördüm.
"Farklı roller yapın" isyanı açıkçası çok gereksiz ve boş bir isyandır. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben mafya veya polis rolünden daha başka bir rol yapmam, beni bu tür roller sarıyor çünkü. Yıllardır sadece mafya rolü yapıyorum, tek değişen karakterlerim oluyor. Zevk alsaydım farklı rolleri de yapardım, değil mi? Ne yazık ki zevk almıyorum. Sadece birlik türünden örnek vereceğim; ben çeteci rolünü de, motoru rolünü de, yarışçı rolünü de denedim. Üstelik kaliteli olarak görülen sunucularda ve bu rollerin ustaları sayılan adamların birliğinde, bunlara rağmen en fazla 1 hafta kadar farklı rolldr yapabiliyorun çünkü SIKILIYORUM. Bir insanı sevmediği bir şeye zorlayamayız, buraya hepimiz zevk almaya giriyorız. Ayrıca sürekli aynı rolleri yaptığımız için de rol kalitemizden ödün vermiş olmuyoruz. 3 yıl boyunca Chris McMiller karakteriyle sadece polis rolü yapan Janisty gibi.
"Farklı rollere destek verin" isyanına katılıeım. Bu noktada bir insanın "ben xxx rolünü yapıyorum diğer şeylere ihtiyacım yok" mantığında rol yapması mantıksızdır. Rosato'nun da dediği gibi; bir mobsterin dahi cinayet işlemekten başka bir hayatı daha olmalıdır. Buna ilgilenmesi gereken ailesi, ödemesi gereken aylık giderleri, mal varlığının problemleri ile ilgilenmesi gibi şeyler dahildir. Misalinde bugün benim bilgisayarım çalışmıyor ve babamın da bilgisayarımı yaptırmasını istiyorum. Mobster rolü yapan birisi, bu şeyi story rp olarak rolüne de yansıtabilir. Storyde oğlunun bilgisayarı bozulur be roleplay sunucusu içerisinde bilgisayar teknik servisinin rolünü yapan bir oyunucya oğlunun bilgisayarını yaptırır. Bu sayede hem farklı rol yapanlara destek olmuş olur hem de kendine bir rol çıkartmış olur.
Kendi adıma farklı rollerden hoşlanmasam da elimden geldiğince farklı roller yapan oyunculara rol çıkartmayı denerim. Andrew Hensley karakterim ile PDdeyken evimi taşıtma rolü yapacaktım, sunucuda naklşye şirketi rolü yapan birisini aradım ve bulamadım. Rolümü story rpden gerçekleştirdim. Şimdi ise mafya karakterim olan James Wolmark bir nakliye şirketinin yöneticisi, şirketi story rp olarak ilerletiyorum ancak eol yapmak isteyen oyunculara da yardımcı oluyorum. Temelde mafya rolü yaptığım için herhangi bir sıkılma da yaşamıyoeum.
Üstlerde çoğu kişi yönetimi dleştirmiş. Bu noktada yönetimin eleştirilecek bir yanı da yok. Kitleyi de farklı roller yapmıyorlar diye eleştiremezsiniz. Ancak kitlenin sivil rollerini önemsememesi ve bu yüzden farklı rollere destek bermemesini eleştirebilirsiniz. Oyunular, karakterlerinin sivil rollerini unutuyorlar.
Umarım açıklayıcı olmuştur, "Farklı roller yapın!" üzerine eleştirinizin hatalı oldupunu açıklayabilmişimdir. Elimin altında düzgün bir klavye olsaydı uzun uzun daha da açıklardım ancak telefon klavyesi ile de maalesef bu kadar oluypr.