Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Neden hep aynı roller?

Başlatan FenerbahceLee, 05 Temmuz 2020, 16:34:00
Okunma sayısı 870 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Neden hep aynı roller?
« Yanıtla #20 : 05 Temmuz 2020, 18:59:13 »
hep köşe yazarı tarzı roller yapmak istedim ama, bunun bana bir getirisi yok, kimsenin umrunda değil.. işte bu yüzden maalesef çeteci rolleri daha çok sarıyor

Çevrimdışı Obayana31

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Matt Casey Lv.18
Köken: Rus
Son giriş: 03 Mayıs 2024, 01:16
Toplam oynama: 72 gün, 13 saat
« Yanıtla #21 : 05 Temmuz 2020, 19:01:37 »
Rina oynuyorsun dostum ne bekliyorsun?

Rina'la bir alakası yok. Alakası olan durum, sizlerin sürekli aynı rolleri çevirerek yapmacık bir şekilde eğlenmeniz olacaktır.
Nasil yok rol yapicaz herşeyi halletmişiz yola cikicaz sebepsiz yere HERA hazretleri swat araci ile çevirip sıkıyor hapise atiyorlar anasina avradlarina sovuncede kudurup banliyorlar FG gorevlisi bi insan mulakkateyken Refuse rp hapise atiyor bu sunucuda gayet normal şeyler

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #22 : 05 Temmuz 2020, 19:21:02 »
Tamam şaka bir yana bunun sebebi herkesin kendini en iyi rolcü sanmasıdır. Herkes hard rp yapıyor onun gibi rol yapmayan Lowdur. E bunu gören farklı rol yapmak isteyenler ne diyor? "Ya şimdi ben rol yapacağım da bu geri zekalılar en ufak kavgadan pm den sikicekler kafamı". Bu yüzden de yapmıyorlar ne uğraşacaklar ki oturmuş olandan kenara çıkanı dışlıyoruz burada. Bu yüzden de herkes zeki, efsane kaslı, çok güzel oluyor. Gidip IC de ezik rolü yapınca OOC katan mallar yüzünden de yeni roller çıkmıyor. Şimdi diyeceksin ki legal rol yapsınlar. E legal rol yapan adam mı var? Varsada 1 - 2 tane kendi arkadaş çevresiyle yapıyor. Yada LSPD, LSFD gibi oluşumlarda bulunuyor. Bu yüzdende millet farklı roller yapmak istemiyor.
Biraz katılıyorum.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #23 : 05 Temmuz 2020, 20:08:58 »
İmla hataları için kusura bakmayın, telefondan yazıyorum pek dikkat etmeyeceğim

Öncelikle "roleplayer" dediğimiz şeyi açıklamak istiyorum. Nasıl ola ki kaliteli bir roleplayer VIP ile, mal varlığı ile, seviye ile olunmuyorsa farklı roller yaparak da olunmuyor. Rolcü olmak basittir; yapacağınız rolü seçersiniz, bu role uygun bir karakterr tasarlarsınız, tasarladıpınız karakteri de en uygun şekilde rol dünyasına aktarırsınız. Bu karakterin ruhsal ve fiziksel özelliklerini rol dünyasında yaşadıklyarı şeylere göre gün geçtikçe değiştirirsiniz. Bir rolcü olmak bundan ibarettir. Peki iyi bir rolcü olmak için ne yapmalı? Rol dünyasını bir tiıyatro alanpı gibi düşünün. İyi bir oyuncu, oynadığı karakteri kendisiymiş gibi oynar ve bu sayede seyircilerin beğenisini alır. Roleplay dünyasında iyi bir rolcü olmak için tamamen kendi tasarladığımız karakteri dengeli emotelar ile sunucuya yansıtmalıyız. Kendi adıma konuşmak gerekirse beğendiğim iyi rolcülerden birisi Janisty'dir, keza kendisi 3 yıl boyunca aynı karakterde sadece LSPD bünyesinde rol yapmıştır.

Ben bunu niye anlattım? Konuyu okuduğumda niye farklı roller yapmıyorsunuz, farklı roller yapmayan kaliteli rolcü değildir imajı sezdim. Daha sonrasında da farklı roller yapanlara niye destek çıkılmıyor şeklinde bir isyan gördüm.

"Farklı roller yapın" isyanı açıkçası çok gereksiz ve boş bir isyandır. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben mafya veya polis rolünden daha başka bir rol yapmam, beni bu tür roller sarıyor çünkü. Yıllardır sadece mafya rolü yapıyorum, tek değişen karakterlerim oluyor. Zevk alsaydım farklı rolleri de yapardım, değil mi? Ne yazık ki zevk almıyorum. Sadece birlik türünden örnek vereceğim; ben çeteci rolünü de, motoru rolünü de, yarışçı rolünü de denedim. Üstelik kaliteli olarak görülen sunucularda ve bu rollerin ustaları sayılan adamların birliğinde, bunlara rağmen en fazla 1 hafta kadar farklı rolldr yapabiliyorun çünkü SIKILIYORUM. Bir insanı sevmediği bir şeye zorlayamayız, buraya hepimiz zevk almaya giriyorız. Ayrıca sürekli aynı rolleri yaptığımız için de rol kalitemizden ödün vermiş olmuyoruz. 3 yıl boyunca Chris McMiller karakteriyle sadece polis rolü yapan Janisty gibi.

"Farklı rollere destek verin" isyanına katılıeım. Bu noktada bir insanın "ben xxx rolünü yapıyorum diğer şeylere ihtiyacım yok" mantığında rol yapması mantıksızdır. Rosato'nun da dediği gibi; bir mobsterin dahi cinayet işlemekten başka bir hayatı daha olmalıdır. Buna ilgilenmesi gereken ailesi, ödemesi gereken aylık giderleri, mal varlığının problemleri ile ilgilenmesi gibi şeyler dahildir. Misalinde bugün benim bilgisayarım çalışmıyor ve babamın da bilgisayarımı yaptırmasını istiyorum. Mobster rolü yapan birisi, bu şeyi story rp olarak rolüne de yansıtabilir. Storyde oğlunun bilgisayarı bozulur be roleplay sunucusu içerisinde bilgisayar teknik servisinin rolünü yapan bir oyunucya oğlunun bilgisayarını yaptırır. Bu sayede hem farklı rol yapanlara destek olmuş olur hem de kendine bir rol çıkartmış olur.

Kendi adıma farklı rollerden hoşlanmasam da elimden geldiğince farklı roller yapan oyunculara rol çıkartmayı denerim. Andrew Hensley karakterim ile PDdeyken evimi taşıtma rolü yapacaktım, sunucuda naklşye şirketi rolü yapan birisini aradım ve bulamadım. Rolümü story rpden gerçekleştirdim. Şimdi ise mafya karakterim olan James Wolmark bir nakliye şirketinin yöneticisi, şirketi story rp olarak ilerletiyorum ancak eol yapmak isteyen oyunculara da yardımcı oluyorum. Temelde mafya rolü yaptığım için herhangi bir sıkılma da yaşamıyoeum.

Üstlerde çoğu kişi yönetimi dleştirmiş. Bu noktada yönetimin eleştirilecek bir yanı da yok. Kitleyi de farklı roller yapmıyorlar diye eleştiremezsiniz. Ancak kitlenin sivil rollerini önemsememesi ve bu yüzden farklı rollere destek bermemesini eleştirebilirsiniz. Oyunular, karakterlerinin sivil rollerini unutuyorlar.

Umarım açıklayıcı olmuştur, "Farklı roller yapın!" üzerine eleştirinizin hatalı oldupunu açıklayabilmişimdir. Elimin altında düzgün bir klavye olsaydı uzun uzun daha da açıklardım ancak telefon klavyesi ile de maalesef bu kadar oluypr.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #24 : 05 Temmuz 2020, 20:34:38 »
Bu işin yönetimle bir alakası yok.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #25 : 05 Temmuz 2020, 20:38:55 »

Öncelikle "roleplayer" dediğimiz şeyi açıklamak istiyorum. Nasıl ola ki kaliteli bir roleplayer VIP ile, mal varlığı ile, seviye ile olunmuyorsa farklı roller yaparak da olunmuyor. Rolcü olmak basittir; yapacağınız rolü seçersiniz, bu role uygun bir karakterr tasarlarsınız, tasarladıpınız karakteri de en uygun şekilde rol dünyasına aktarırsınız. Bu karakterin ruhsal ve fiziksel özelliklerini rol dünyasında yaşadıklyarı şeylere göre gün geçtikçe değiştirirsiniz. Bir rolcü olmak bundan ibarettir. Peki iyi bir rolcü olmak için ne yapmalı? Rol dünyasını bir tiıyatro alanpı gibi düşünün. İyi bir oyuncu, oynadığı karakteri kendisiymiş gibi oynar ve bu sayede seyircilerin beğenisini alır. Roleplay dünyasında iyi bir rolcü olmak için tamamen kendi tasarladığımız karakteri dengeli emotelar ile sunucuya yansıtmalıyız. Kendi adıma konuşmak gerekirse beğendiğim iyi rolcülerden birisi Janisty'dir, keza kendisi 3 yıl boyunca aynı karakterde sadece LSPD bünyesinde rol yapmıştır.

Ben bunu niye anlattım? Konuyu okuduğumda niye farklı roller yapmıyorsunuz, farklı roller yapmayan kaliteli rolcü değildir imajı sezdim. Daha sonrasında da farklı roller yapanlara niye destek çıkılmıyor şeklinde bir isyan gördüm.

"Farklı roller yapın" isyanı açıkçası çok gereksiz ve boş bir isyandır. Kendi adıma konuşmak gerekirse ben mafya veya polis rolünden daha başka bir rol yapmam, beni bu tür roller sarıyor çünkü. Yıllardır sadece mafya rolü yapıyorum, tek değişen karakterlerim oluyor. Zevk alsaydım farklı rolleri de yapardım, değil mi? Ne yazık ki zevk almıyorum. Sadece birlik türünden örnek vereceğim; ben çeteci rolünü de, motoru rolünü de, yarışçı rolünü de denedim. Üstelik kaliteli olarak görülen sunucularda ve bu rollerin ustaları sayılan adamların birliğinde, bunlara rağmen en fazla 1 hafta kadar farklı rolldr yapabiliyorun çünkü SIKILIYORUM. Bir insanı sevmediği bir şeye zorlayamayız, buraya hepimiz zevk almaya giriyorız. Ayrıca sürekli aynı rolleri yaptığımız için de rol kalitemizden ödün vermiş olmuyoruz. 3 yıl boyunca Chris McMiller karakteriyle sadece polis rolü yapan Janisty gibi.

"Farklı rollere destek verin" isyanına katılıeım. Bu noktada bir insanın "ben xxx rolünü yapıyorum diğer şeylere ihtiyacım yok" mantığında rol yapması mantıksızdır. Rosato'nun da dediği gibi; bir mobsterin dahi cinayet işlemekten başka bir hayatı daha olmalıdır. Buna ilgilenmesi gereken ailesi, ödemesi gereken aylık giderleri, mal varlığının problemleri ile ilgilenmesi gibi şeyler dahildir. Misalinde bugün benim bilgisayarım çalışmıyor ve babamın da bilgisayarımı yaptırmasını istiyorum. Mobster rolü yapan birisi, bu şeyi story rp olarak rolüne de yansıtabilir. Storyde oğlunun bilgisayarı bozulur be roleplay sunucusu içerisinde bilgisayar teknik servisinin rolünü yapan bir oyunucya oğlunun bilgisayarını yaptırır. Bu sayede hem farklı rol yapanlara destek olmuş olur hem de kendine bir rol çıkartmış olur.

Kendi adıma farklı rollerden hoşlanmasam da elimden geldiğince farklı roller yapan oyunculara rol çıkartmayı denerim. Andrew Hensley karakterim ile PDdeyken evimi taşıtma rolü yapacaktım, sunucuda naklşye şirketi rolü yapan birisini aradım ve bulamadım. Rolümü story rpden gerçekleştirdim. Şimdi ise mafya karakterim olan James Wolmark bir nakliye şirketinin yöneticisi, şirketi story rp olarak ilerletiyorum ancak eol yapmak isteyen oyunculara da yardımcı oluyorum. Temelde mafya rolü yaptığım için herhangi bir sıkılma da yaşamıyoeum.

Üstlerde çoğu kişi yönetimi dleştirmiş. Bu noktada yönetimin eleştirilecek bir yanı da yok. Kitleyi de farklı roller yapmıyorlar diye eleştiremezsiniz. Ancak kitlenin sivil rollerini önemsememesi ve bu yüzden farklı rollere destek bermemesini eleştirebilirsiniz. Oyunular, karakterlerinin sivil rollerini unutuyorlar.

Umarım açıklayıcı olmuştur, "Farklı roller yapın!" üzerine eleştirinizin hatalı oldupunu açıklayabilmişimdir. Elimin altında düzgün bir klavye olsaydı uzun uzun daha da açıklardım ancak telefon klavyesi ile de maalesef bu kadar oluypr.

Hocam kısacası hayalgücünüz kısıtlı

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
« Yanıtla #26 : 05 Temmuz 2020, 22:15:10 »
iyi la siz rol buluyorsunuz en azından

Çevrimdışı archhell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Ocak 2025, 23:33
Toplam oynama: 230 gün, 19 saat
Son giriş: 24 Ocak 2023, 00:50
Toplam oynama: 4 gün, 7 saat
Son giriş: 14 Ocak 2023, 21:41
Toplam oynama: 9 gün, 2 saat
« Yanıtla #27 : 06 Temmuz 2020, 00:02:39 »

Hocam kısacası hayalgücünüz kısıtlı
"hayal gücünüz kısıtlı'mı?" Verdiğin cevap çok saçma, bu karakterimde her türlü rolü gördüm denedim yaptım, sunucunun imkan sağladığı her türlü rolü yaptım, kafamda çok farklı rollerde var ama sunucu bu imkanları sağlamazsa ben ne yapabilirim ki? veya kafamda tasarladığım rolü karşımdaki insanlar desteklemiyor veya eşlik etmiyorsa, o rolü tek başıma yapmamın ne anlamı var ki? Sunucuda senin görmediğin bir çok insan ve onların yaptığı senin dahi hayal edemeyeceğin çok farklı roller var bunları görmemiş olabilirsin, ben görmediğini de  düşünüyorum, kendine göre bir şeyler söylüyorsun ama bana göre anlamsız, farklı roller yapacakmışsın ne güzel yapmaya devam et, birileri senden görüp senin rollerinin benzerini yaparsa da şaşırma, işler böyle yürüyor çünkü insanlar birbirini örnek alıyor ve ona göre rolünü düzenleyip yapıyor ve bu yaptıkları onların hayal gücünün kısıtlı olduğunu göstermez veya kolaya kaçtıklarında göstermez sonuçta ben karşımdakine ilham olabilmişsem ne mutlu bana, sırf senin rolünü yapıyor diye çocuğu azarlarsan veya onun hakkında gereksiz yorumlara girersen saçma olan bu olur, sunucudaki herkesle rol yapabiliyorsan yap, eğer birilerinin senin rollerini desteklemesini istiyorsan bu karşılıklı olsun, rollerinde başarılar :)

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #28 : 06 Temmuz 2020, 07:32:30 »
Arkadaşlar. Konuları inanın ki başka yerlere çekiyorsunuz. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz? Çok hoşnutsunuz her şeyin aynı olmasından. Benim zoruma giden şey "Rinada rol mü var yeaa, DM SERVERİ yeaa, herkes dm atıyor rol yapan yok ki düzgün yeaa" diye CİYAK ciyak ötenler. AR-GE kısmında da, Hera'nın yayınında da gördüm. Nadir kısım olsada rol yapan benim gibi hakkımız yeniyor. Ek olarak illegallerin çoğu aynı racona sahip olduğu için çoğu birliği kalıplaşmış olarak varsayıyorum.

Çevrimdışı archhell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Ocak 2025, 23:33
Toplam oynama: 230 gün, 19 saat
Son giriş: 24 Ocak 2023, 00:50
Toplam oynama: 4 gün, 7 saat
Son giriş: 14 Ocak 2023, 21:41
Toplam oynama: 9 gün, 2 saat
« Yanıtla #29 : 06 Temmuz 2020, 07:55:55 »
Arkadaşlar. Konuları inanın ki başka yerlere çekiyorsunuz. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz? Çok hoşnutsunuz her şeyin aynı olmasından. Benim zoruma giden şey "Rinada rol mü var yeaa, DM SERVERİ yeaa, herkes dm atıyor rol yapan yok ki düzgün yeaa" diye CİYAK ciyak ötenler. AR-GE kısmında da, Hera'nın yayınında da gördüm. Nadir kısım olsada rol yapan benim gibi hakkımız yeniyor. Ek olarak illegallerin çoğu aynı racona sahip olduğu için çoğu birliği kalıplaşmış olarak varsayıyorum.
Seni yargılamak istemiyorum ama ne söyleyeceğini bilemez halde gibisin, yazdıkların gittikçe anlamsızlaşmaya başlıyor, insanlar senin ne söylediğini çok açık bir şekilde anlıyor ve konuya başka yöne çeken yok herkes kendi yorumunu yapıyor, sonuçta bu bir sohbet konusu herkes kendi fikrini sunabilir ve gereksiz insanları neden bu kadar takıyorsun ki? o insanları değiştiremezsin onlara alışman daha mantıklı olacaktır, bu konuyu açınca sana destek olanlar ve olmayanlar olacak bu kadar kimse için pek bir şey değişmeyecek.