Açıkçası yasağın öneminin anlaşılması için gerekli olduğunu düşünüyorum. Size diyebileceğim en iyi şey, rol yapmayı sevmeniz, keyif almanız için bir alan doğduğunu fark etmenizdir. Alın size fırsat, tamamen diyaloga role girin. Her şeyin sistem olmadığını oyunun temel amacının rol olduğunu görmek imkanı kazanılıyor. Sadece rolün anlam ifade ettiği bir sistem getirildiği için bu yasağın sürmesi gerektiğini düşünüyorum. İyi rol yaparsanız sizi düzenli olarak alacak, götürecek ya da belli bir yerde rol yapmanızı sağlayacak ortamı da edinebilirsiniz. Sorun çözebileceğiniz cinsten, argeye gerek yok. Herkesin altında infernus, bullet. Birkaç insandan araç konusunda destek alamıyorsanız zaten bu cezayı hak etmişsiniz demektir. İyi bir ilişki kurabilirseniz olur. İnsanlar kötü değiller. Richmanda villa alıp hiç kullanmamak nasıl anlamsızsa bu kadar araç sahibinin olduğu bir sunucuda birileriyle yakın diyalog kuramamak o kadar anlamsız. İyi bir rolcüyseniz bunu başarabileceğinize inanıyorum.
Peki bir yerde kaldığımızda gideceğimiz bölgeye koşarak belki 15 dakika belki 30 dakika bizim suçumuz mu? Evet, Roleplay sunucusu fakat bize bu imkanı sunsalar biz de yaparız onda problem yok yapıyorduk da zaten. Düşünün, paranız yok ve Las Venturas'ın çölündesiniz. ATM'ye ya da rol yapacağımız bölgeye kadar koşarak gitmek bir ROL DEĞİLDİR. Ya da diğer arkadaşlar için söylüyorum bizim seyyar satıcı gibi rol döndürmemizi sağlayacak insanların NEREDEYSE HİÇ OLMAMASI gibi bir durum da var. Bu durumda bardaki bir role bile girerken bazı arkadaşlarımız zorlanabilir.
Hadi şunu varsayıyorum. Birinin 50 bin parası var bankasında, probationa girdiğinde zaten hepsi veya birçoğu vergilere gidecek o olacak şu olacak. E insan bu durumda bunalmaz mı? 30 gün bekle dur, 20 gün de vergilerle uğraş sadece para kaybet. Bu cidden adalet midir yoksa tutarsızlık mı? Bak ben KISITLAMALARIN SADECE 1 TANESİ'ne itiraz ettim. Görüyor musun 1 tanesi için KAÇ KİŞİ burada kuyruğuna basılmış kedi gibi bize tersliyor? Olay şu anda rol falan değil, oyuncuların huyunda bir sıkıntı var. Rolümü yaptığımı en iyi burada SSB birliğindeki ve Grape ST. birliği bilirdi. Emin ol, Las Venturas'ın çölünde sen de Los Santos'a koşa koşa sıkılırsın.
Probation'a bu kişileri her gün profiline bakıp aaa ne kadar güzel hmm demeye girmedim. Aklımda çok güzel bir rol planı var ve bunu uygulamayı en çok istediğim sunucu Rina RP olduğu için geldim. Zaten şurada 2-3 ayım kalmış, bak 8. sınıf oluyorum siz hala bir şeylerde itirazcısınız. Olay kendim de değil, eşitsizlik var ortada. TraX kişisi şimdi gelecek eşitsizlikten sallayıp duracak. Atayım seni Las Venturas çölüne git koşa koşa rol yap. Bu adamlara ne kadar tepinirsen tepin bir şey anlamazlar kötü adam da demiyorum sadece algılarımız farklı. Birkaç tane kişinin gelip burda bir şeyi desteklememesi benim bu kısıtlamayı almakta haklı olduğum anlamına gelmez. Biliyorum belki bu metni daha bazı kişiler okumayacak. Rol imkanı neye göre ve kime göre var onu düşünmelisiniz. Rol yapan insanları da taramalı, bunlar için imkan sağlanmalı. Ben hayatımda hiçbir zaman 7/24 araç sürerek kendimi övmedim. Rol çeşitliliği unsurlarla artar, rol sadece ayak üstünde yapılmaz.
Şu ekran görüntüsüne baktığınız zaman zaten görüyorsunuz neyden bahsettiğimi. Belki bu durumda başka bir insan da olabilir. Bu sefer onun parası da olmayıp, koşarak Idlewood'a gidebilir. Bunu her gün defalarca tekrarladığını düşünürsek rolden soğumayana artık ne diyeyim. Yaşamayan bilmez, bu AR&GE bazılarımızın bakış açısını gösteriyor. Hala kendini süper rolcü ve iyi sanıp da "Bon bon yoyocok horokotlor yopmoyorom" böyle diyenler var. Roleplay'i ananızın karnından öğrenmediniz bunu unutmayın, herkes Roleplay'i bir yerlerden öğrendi. Ekran görüntüsü şurada;