Kaçırılma rollerinde karşı tarafa onur kırıcı rol yapılmadığında ve bu güzel bir şekilde ilerletildiğinde sorunsuz olabildiğini düşünüyorum açıkçası. Onur Kırılmadan da bu roller yapılır. Bana göre IC de olsa bazı arkadaşlar fazlaca abartıyor mesela OOC'ye kadar kayıyor. Örnek vereyim, kaçırdığınız insana karşı annesine babasına küfür etmek, suratına tükürmek, affedersiniz uygunsuz birtakım eylemlerde bulunmak (tuvalet eylemleri vs), bunlar kişilerin role uyma şevkini kırıyor. Tamam siz zevk alıyorsunuz ancak kişi de kaçırıldığının anını korkusunu içinde hissetmeli. Neticede bu bir oyun tek taraflı ego tatminine gidince tabii ki tahammül etmeyebilir. CK mı edeceksiniz, aşırı fantazi yapmanız gerekmiyor. Sıkın kafasına geçin. Önemli olan diyalog, karşı tarafa da onu yaşatmak. Korkuyu hissetse rolün tadını alsa yeter. Saygı çerçevesinde ilerlemesi gerekiyor bana kalsa bu roller. Her şekilde her rolün yapılması maalesef serbest olmuyor. Neticede kaçıran da kaçırılanda oyuna zevk için giriyor. Bunun rollerde hesaba katılması lazım.
Hiç uymayan arkadaşlara gelince onlara yapabileceğimiz bir şey yok. Role Play Kural ihlallerinden şikayet açılması gerekiyor.
Ha bide sansür sorunları var. Yapılan rollerde isimlerin düzgün sansürlenmesi lazım, o da rahatsız edici olabiliyor. Neticede insanlar takmasın boşuna üzülmesin, gerek yok. Oyun bu bir gün o alır diğer gün siz alırsınız. Sorun değil