Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Neden Rol yerine TROLL ?

Başlatan HawkBey, 30 Nisan 2020, 18:44:07
Okunma sayısı 4210 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Neden Rol yerine TROLL ?
« Yanıtla #50 : 02 Mayıs 2020, 04:16:22 »

Sunucuda bulunan rol kitlesine bakalım. Örnek vermek istemedigimiz 100''den fazla oyuncuların rollerini manipüle edecek bir sürü kural ihlali var olduğunun farkındasinin. Şikâyet acsaniz yine ayni şeyler olacaginin yani  bir döngü olacağının da farkındasiniz. Bu döngünün kaldırmanin yolu en baştan beri yapılacak olan faaliyetlerdi ama o tren geçti  artık.

Şimdi  farklı sunucularda ondan fazlası böyle bir konu açıldı. Peki bu duruma çözüm sundu mu? Yani ama çok değil.  Peki ya bu sunucuda? Hayir . Şimdi rol ortaminda trolleyen bir grup var ve siz bu gruptan rahatsız oluyorsunuz ne yaparsanız?

A) Pm'den duzgünce uyarıp artık  kural ihlali bir daha yapmayacak olmasına  ve tekrardan kural ihlali  yaparsa kuralları çiğneyen  kişiye şikâyet açarım
B) Bu beni takmaz ben rolume bakarım ha o kural çiğneyenler benim rolünün içine ediyorsa şikâyet ederim
C) Amaann boş versene trolluk online rp offline moduna girip onlarla beraber biz de trolluk yaparız
D) Aga kimse benim rolume karisamaz Pm'den veya b'den hakaret edecegim bu denyolar öyle anliyorlar
E) Önce kural ihlali yapanları uyarırım anlamadığı taktirde kuralları cigneyenlerin ss alarak rolumuzu başka bir yerde yaparız. Rol bittiğinde kuralları cigneyenleri  şikâyet açarım
F) Hicbiri

Evet. Kural ihlali yapan kişilere karşı yapılan politikalari şıklarla belirttim. O şıklardan hangisi seçerdiniz ?
Ben E şıkkı seçerdim çünkü rol ortasında bunlarla uğraşırsam rol yapma zamanım çoktan geçer. Rol yapma hevesim azalır ve bunlarla ugrasitigim icin zaman kaybı olur.

Ve simdi de bu genel sorunu  düzeltmek icin ne dusunebilriiz?

A) Ticket at senin gibi bir sunucu ben troll kaynıyor lan burasi 1000 kişilik sunucu yarisi troll
B) Genel sohbet --> Yeni bir konu ac. Konudaki başlığın adı: Ya yeter ulan bıktım bu trollerden
C) Sende uganda tayfasına katıl (sende trolluk yap demek istedim)
D) Yeni bir Karakter yaratma(Karakter başvurusu)paneli oluşturulmasını istiyorum. Oluşturulan bu karakter panelinde yeni bir karakter oluşturmak için sunucuda katilacak olan kisinin adi soyadı, karakterin görünüşleri istenilmesi, temel rp bigileri sorulması, rol anında yapılacak olan eylemlerin yazılması; 2000 karakterlik bir hikaye, yalniz öyle klişe ve senaryo kopukluğu olan hikayeler degil, düzgün bir şekilde yazılarak adminler tarafından oynanlandiktan sonra sunucuya katılmış olmam.
E) Evde Karaca şef bıçağını alıp harakiri yapmam

Ben D şıkkı derdim. Niye mi? Aynı sorunlarınızı bir daha yapmamak için yeni karakter paneli oluşturmadaki soruların ve hikaye yazılmasını tavsiye ederdim

Uzun lafi kısası bu duruma karşı  milyonlarca çözüm varken siz hala da kendi başınıza çözüm bulamayıp burada çözüm üretmeye çalıştığınız zaman bir tam salınım gibi aynı fikirleri okumak ve laf kalabalığı yapmanızı gördugum zaman affedersiniz  gülüyorum . Fikirlerinize saygım sonsuz ama aynı yorumlarınızı okumak bir insanı bu kadarda bezdirebilir mi yahu?

Çevrimdışı cptxemremm

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 19 Haziran 2020, 18:47
Toplam oynama: 54 gün, 22 saat
« Yanıtla #51 : 03 Mayıs 2020, 03:49:45 »
İki ya da bir önce Hera yayında ; Oyuncular için gerekli her şeyi yapıyoruz. Gibisinden konuştu. Evet yapıyor fakat, adam aksesuar çekip onu pelerin yapıyorsa bu işte bir sıkıntı var. Hilecilerin banını sınırsız yapmıyoruz diyorlar ve biliyorlar tekrar yapacaklarını bunu bile bile banları süreli ban kendi görüşüm oyuncu kaybı yaşamamak için tekrar açıyorlar.

1000 kişiyi isterse çok rahat o alıştıkları durumdan kurtarabilir. Peki nasıl?

Rolde q mu attı ? örneği kendi üzerimden vereceğim  BAN
Gişe kural ihlali mi ? Ban Sınırsız.
Sunucunun izin vermediği cleo vs. BAN sınırsız
Polislere Hard-DM mi? BAN.
CR atıyorum 50-60 dakika ise çıkacak 100-150 dakika.
İnsanlar küfür edecek ve tükürdükleri yeri yalayıp. Sunucu bulamayacak ve tekrar geri gelecek.
Karakter başvurusu zorunlu.
Eski Helper'lara bakarsak adamlar yazmayı biliyor şimdiki helperlar "merhaba değil artık meraba" demeye bile üşeniyor. /helpers yazdığımızda eskiden meşgul olan yarı insanlar varken şimdi hepsi meşgul moduna alıyor. "rolleri olana değil lafım, helper tagım olsun diye helper olanlara." Bunlar tekrar göze alınmalı, meslek fiyatları düşürülmeli zaten sunucuda silah sipariş sistemi geç geldi. Umarım yakında oyuncuları dinlemeye başlarlar :)

Bir de arkadaşın dediği gibi şu açıdan bakmak lazım, sunucuda client yok ve her gün defalarca kez bilmeyen arkadaşlarımız sunucuya giriş yapıyorlar. Bizim amacımız onlara bu sunucuyu tanıtmak, öğretmek. Bunu herkes adına söylüyorum arkadaşlar. Bir hata yapan arkadaşımızı gördüğümüzde ilk önce onu uyarıp doğrusunu öğretelim bir zamandan sonra rahat nefes alıp vereceğiz.

Emre : Selam dostum, nasılsın?
Karşıdaki Emre : iyi sen
Emre: Teşekkürler. Nasıl gidiyor?
Karşıdaki Emre : iyi gidio
Karşıdaki Emre : ver lan aracımı yoksa seni si*erim
Emre: Sakin ol dostum.
Karşıdaki Emre : Ver lan!
Bunu deyince karşı taraf sen sinir olmuyor musun? ikinci gün o adamla konuşmayı kesersin.

Çevrimdışı akabeste

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 26 Haziran 2022, 00:50
Toplam oynama: 33 gün, 8 saat
« Yanıtla #52 : 03 Mayıs 2020, 04:02:48 »
Sırf bu kural ihlalleri yüzünden, bilgisayarı iyi olsaydı şu oyunun yüzüne bakmayacak 10000 kişi olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Çevrimdışı cptxemremm

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 19 Haziran 2020, 18:47
Toplam oynama: 54 gün, 22 saat
« Yanıtla #53 : 03 Mayıs 2020, 04:09:36 »
Sırf bu kural ihlalleri yüzünden, bilgisayarı iyi olsaydı şu oyunun yüzüne bakmayacak 10000 kişi olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Tek atmışsın.

Çevrimdışı Jilet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Ağustos 2023, 20:12
Toplam oynama: 197 gün, 11 saat
« Yanıtla #54 : 03 Mayıs 2020, 04:26:55 »
Şimdi trollde şöyle bir olay var. Yapılan her şey yapana komik kaçıyor. Mesela ciddi bir operasyon rolünde Hera var diyelim yayında falan, adam sırf dikkat çekmek için /soyun yazıp "HERA ANAMI ***" diye bağırıyor. Troller komik göründüğü için herkes tarafından ilgi çekiyor. Komik olması da değil adam rol yapa yapa canı sıkılıyor sonra geliyor rol yapanların zevkini bozuyor. Troll, tek kişinin çıkarına göre yapıldığı için herkes trole yöneliyor. Bunu engellemek için de ne bileyim aile terbiyesi veya başka bir eğitim gerekiyor. Gerekirse psikolog bile yardımcı olabilir.

IC Olarak seve seve yardımcı olurum :D :D :D

Troll olayına gelince çok haklısınız. Sadece itfaiye rolü için söylemiyorum sunucuda net böyle bir kitle var. Sahildeki arabaları denize atmak, sultanla dm atmak, araçlarla ters şeritte durduk yere çarpmak, yaptığınız role sırf troll olsun diye katılıp dalga geçerek konuşmak, sürekli atar gider yaparak insanlara sataşmak, asla fear rp rolü yapmamak, süpermen gibi her yerde dikkati üstüne çekmeye çalışmak, meslek araçlarıyla hava yapmak, sırf kendi zevki için sizin rolünüzü alaşağı etmeye çalışmak, asla korkan tarafta olmamak gibi çeşitli bir sürü iş sayılabilir bunun için. Ki bunlarla sürekli karşılaşıyoruz, en iyi tavsiyem böyle davranan arkadaşları hiç muhattap almamanız. Kendileri önemli hissedilsin diye böyle çocukça hareketlere kalkışıyorlar, siz bunu onlara hissettirmezseniz sanki o rolde yokmuş gibi davranırsanız ya da ss alıp forumdan yollarsanız bu oran gözle görülebilir bir şekilde azalıyor. Bırakın delirsin kendi kendine. Bende de vardı adam role geliyor, terapiye havluyla bir tarafını siliyor affedersiniz. Yani en dilencisi, en aptalı bile böyle bir rol yapmaz Allah aşkına. Onda bile yüzde bir oranında ahlaki bir şey olur. Bunları rol diye kabul edecekseniz ancak kendi sinirinizi bozarsınız başka bir şey yapmazsınız. Takmayın, şikayet edin, emotelerine rollerine yanıt bile vermeyin, muhattap bile olmayın.
İyi akşamlar dilerim.

Şimdi trollde şöyle bir olay var. Yapılan her şey yapana komik kaçıyor. Mesela ciddi bir operasyon rolünde Hera var diyelim yayında falan, adam sırf dikkat çekmek için /soyun yazıp "HERA ANAMI ***" diye bağırıyor. Troller komik göründüğü için herkes tarafından ilgi çekiyor. Komik olması da değil adam rol yapa yapa canı sıkılıyor sonra geliyor rol yapanların zevkini bozuyor. Troll, tek kişinin çıkarına göre yapıldığı için herkes trole yöneliyor. Bunu engellemek için de ne bileyim aile terbiyesi veya başka bir eğitim gerekiyor. Gerekirse psikolog bile yardımcı olabilir.

Her kelimesine katılıyorum.

https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=64014.msg708744#msg708744

Bunlar, troll yapan kitlenin psikolojisini ve yaptığı şeyleri en açık şekilde temsil eder. Unutmayın, bir insana en cazip gelen şey; bir başkasının, bir kardeşinin huzurunu bozmaktır. Trole yönelen ve alışkanlık halinde uygulayan bir insan, her zaman kendi çıkarlarına göre hareket eder. Kendisinin yüzü gülsün, dikkat çeksin, komedi çocuğu olsun, başkalarının o şakaya gülüp gülmemesi umrunda olmasın, huzur bozsun ve benzeri şeyler hep bencil olan trolcülerdedir. Elif adlı arkadaşımızın söylediği gibi "Görmezden gel.".
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=99463.0
Arge açmıştım çimentoculuk taşınsın diye kabul olmadı düzgünde sürmüyorlar.

Çevrimdışı bacikatleden

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ben Rivers Lv.13
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Ağustos 2021, 14:23
Toplam oynama: 16 gün, 16 saat
« Yanıtla #55 : 03 Mayıs 2020, 09:31:15 »
Bir LSFD üyesi olarak söylüyorum, her yerde troll oluyor ciddi birşey yapamıyoruz. Barikatlar koyuyoruz adam bmxi ile barikatı aşıp içeride geziyor ve şöyle birşey var, pd çağırınca gidiyorlar. Neden? çünkü pdnin kendisine ne yapacağını biliyor. Ek olarak yangın rolü yapıyoruz, yangın bitmiş artık binadan ayrılacağız, biri gelip diyor "çocuğum içeride kaldı". başkası geliyor pg ihlali yaparak çatıya çıkıyor çatıda kaldım diyor. Bunlar benim gördüğüm, yaşadığım olaylar. Biraz daha caydırıcı ceza olsa bence kimse trolle kalkışmaz. Ek olarak TakaReis arkadaşımın attığı o troll videosundaki şahıs araca nasıl bindiğini bir admine sorduğumda "packetloss'u çok yüksek" cevabını aldım. Kendim denedim, her türlü er ya da geç seni araçtan atıyor. Adminlerin bu konuda biraz daha düşünebilir olacağını düşünüyorum çünkü adam 1 level :(.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #56 : 03 Mayıs 2020, 19:26:03 »
rol yapan ile rol yaparım, troll yapan ile troll yaparım, benimle dalga geçenle dalga geçerim.
Canım çok sıkılırsa agresif rol yaparım yada sakin rol yaparım.
belirli bir hikayem yok doğukan herkesin hikayesi olması lazım (zorunlu) derse bence sunucu düzelir karakter başvurusuna gerek yok

Çevrimdışı bnGreen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Kasım 2021, 20:54
Toplam oynama: 197 gün, 19 saat
« Yanıtla #57 : 03 Mayıs 2020, 20:08:48 »
cunku guzell

Çevrimdışı Mr.Joker!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Ekim 2024, 21:18
Toplam oynama: 82 gün, 17 saat
Lauren Mila Lv.19
Son giriş: 05 Ekim 2024, 00:00
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
« Yanıtla #58 : 03 Mayıs 2020, 22:05:33 »
Haklısın, ama onların düzeleceğini sanmam

Çevrimdışı OnlyWord

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mayıs 2023, 21:14
Toplam oynama: 297 gün, 19 saat
Son giriş: 15 Eylül 2023, 19:21
Toplam oynama: 1 gün, 12 saat
Son giriş: 02 Haziran 2024, 22:05
Toplam oynama: 48 gün, 7 saat
Son giriş: 15 Eylül 2023, 19:20
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
« Yanıtla #59 : 04 Mayıs 2020, 11:43:17 »
Talep atın Helper 1 abilerimiz talepleri salarsa jailleyelim.