Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Neden Rol yerine TROLL ?

Başlatan HawkBey, 30 Nisan 2020, 18:44:07
Okunma sayısı 4248 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gercek zenci

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 04 Nisan 2023, 22:38
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Neden Rol yerine TROLL ?
« Yanıtla #30 : 30 Nisan 2020, 20:47:01 »
çünkü çok eğlenceli 7 aydır girmiorm trollu çok özledim

Güzel kardeşim dediğimi dene normal rol çıkar anın tadını çıkar daha çok zevkli bi kere  dene
ismini vermiym başka svlerde rol yapıyorum zaten, rinada 10 kişiden 7si troller olduğu için yapılmıyor

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #31 : 30 Nisan 2020, 20:48:05 »
Şimdi trollde şöyle bir olay var. Yapılan her şey yapana komik kaçıyor. Mesela ciddi bir operasyon rolünde Hera var diyelim yayında falan, adam sırf dikkat çekmek için /soyun yazıp "HERA ANAMI ***" diye bağırıyor. Troller komik göründüğü için herkes tarafından ilgi çekiyor. Komik olması da değil adam rol yapa yapa canı sıkılıyor sonra geliyor rol yapanların zevkini bozuyor. Troll, tek kişinin çıkarına göre yapıldığı için herkes trole yöneliyor. Bunu engellemek için de ne bileyim aile terbiyesi veya başka bir eğitim gerekiyor. Gerekirse psikolog bile yardımcı olabilir.

IC Olarak seve seve yardımcı olurum :D :D :D

Troll olayına gelince çok haklısınız. Sadece itfaiye rolü için söylemiyorum sunucuda net böyle bir kitle var. Sahildeki arabaları denize atmak, sultanla dm atmak, araçlarla ters şeritte durduk yere çarpmak, yaptığınız role sırf troll olsun diye katılıp dalga geçerek konuşmak, sürekli atar gider yaparak insanlara sataşmak, asla fear rp rolü yapmamak, süpermen gibi her yerde dikkati üstüne çekmeye çalışmak, meslek araçlarıyla hava yapmak, sırf kendi zevki için sizin rolünüzü alaşağı etmeye çalışmak, asla korkan tarafta olmamak gibi çeşitli bir sürü iş sayılabilir bunun için. Ki bunlarla sürekli karşılaşıyoruz, en iyi tavsiyem böyle davranan arkadaşları hiç muhattap almamanız. Kendileri önemli hissedilsin diye böyle çocukça hareketlere kalkışıyorlar, siz bunu onlara hissettirmezseniz sanki o rolde yokmuş gibi davranırsanız ya da ss alıp forumdan yollarsanız bu oran gözle görülebilir bir şekilde azalıyor. Bırakın delirsin kendi kendine. Bende de vardı adam role geliyor, terapiye havluyla bir tarafını siliyor affedersiniz. Yani en dilencisi, en aptalı bile böyle bir rol yapmaz Allah aşkına. Onda bile yüzde bir oranında ahlaki bir şey olur. Bunları rol diye kabul edecekseniz ancak kendi sinirinizi bozarsınız başka bir şey yapmazsınız. Takmayın, şikayet edin, emotelerine rollerine yanıt bile vermeyin, muhattap bile olmayın.
İyi akşamlar dilerim.

Şimdi trollde şöyle bir olay var. Yapılan her şey yapana komik kaçıyor. Mesela ciddi bir operasyon rolünde Hera var diyelim yayında falan, adam sırf dikkat çekmek için /soyun yazıp "HERA ANAMI ***" diye bağırıyor. Troller komik göründüğü için herkes tarafından ilgi çekiyor. Komik olması da değil adam rol yapa yapa canı sıkılıyor sonra geliyor rol yapanların zevkini bozuyor. Troll, tek kişinin çıkarına göre yapıldığı için herkes trole yöneliyor. Bunu engellemek için de ne bileyim aile terbiyesi veya başka bir eğitim gerekiyor. Gerekirse psikolog bile yardımcı olabilir.

Her kelimesine katılıyorum.

https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=64014.msg708744#msg708744

Bunlar, troll yapan kitlenin psikolojisini ve yaptığı şeyleri en açık şekilde temsil eder. Unutmayın, bir insana en cazip gelen şey; bir başkasının, bir kardeşinin huzurunu bozmaktır. Trole yönelen ve alışkanlık halinde uygulayan bir insan, her zaman kendi çıkarlarına göre hareket eder. Kendisinin yüzü gülsün, dikkat çeksin, komedi çocuğu olsun, başkalarının o şakaya gülüp gülmemesi umrunda olmasın, huzur bozsun ve benzeri şeyler hep bencil olan trolcülerdedir. Elif adlı arkadaşımızın söylediği gibi "Görmezden gel.".
Yine çimentocular şaşırdıkmı? :D
Daha çoğu da var fakat iletim fazla uzun olmasın parmaklarınız aşağıya inene kadar yorulmasın diye kısalttım. Şu anda troll yapanlara cezalar 200 dakikadan başlamakla sınırsız client-ban ile bitiyor. Ceza yeterli fakat aile eğitimi yetersiz. Ben yeni başladığımda burda başlamamıştım MTA'da başladım o zamanlar hard rpdeydim fakat yine de jail yemiyordum. Çünkü ben sessiz ve sakin bir insandım. Çoğunlukla bir şey yaparken her zaman biri yanımda olurdu. Ben roleplayde altımda araba olduğu zaman ses çıkarmazdım. Rol yaparken mutlaka yanımda beni roleplaya başlatan Yiğit adlı kankam olurdu. İkimiz de rol bilmiyorduk ben hatta roleplayla ilk tanıştığımda "Yaptığım her hareketi chate yazacaksam ben oynamıyorum abi sana iyi oyunlar" demiştim Yiğit'e. Dediğim gibi her yeni başlayan bizim gibi olmuyor maalesef. Keşke sağlıklı bir yöntem bulabilsek de denesek...

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #32 : 30 Nisan 2020, 20:55:55 »
Aile eğitimi gerekli çünkü daha 1 yaşındayken eline tablet verip işlerine bakıyolar bunlar youtube den enes batur izliyor
Adam bağırarak küfür ediyor çocukta gülo ailesine arkadaşlarına söylüyor olay bu yani

Çevrimdışı Lizard burr

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 17 Eylül 2020, 23:51
Toplam oynama: 1 gün, 13 saat
« Yanıtla #33 : 30 Nisan 2020, 21:26:58 »
herkes açık konuşsun; bu trolleri, cr atmaları samp'a yeni başlayan herkes yapar. bu normal bir şey. 2 sene önce rp serüvenim rina ile başladı. o zamanlar yaptığımız ufak trollerden sonra elimizden tutup bir şeyler öğretmeye çalışan güzel insanlar vardı. kendi adıma konuşuyorum; o zamanlar bana bir şeyler öğretmeye çalışan, rol kavramını tam manasıyla zihnime yerleştirmeye çalışan insanlara asla karışıp bilmişlik muammelesi yapmıyordum. tam aksine bilgi almak için uğraşıyordum. fakat, samp'a şu zamanlarda yeni başlayan birçok insana ufak bir şeyler öğretmeye çalıştığımızda bile karşılığını küfürle alıyoruz. bunu bir tek ben değil birçok insanın yaşadığına eminim. kimse kimseyi role teşvik etmiyor. bunun medium ya da hard rp sunucusuyla alakası yok. öğrenmek isteyen insan öğrenmeye çalışır. bu sunucuda role başlayıp farklı kültürleri öğrenip birlik açanlar, güzel sivil rolleri yapan insanları gördüm.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jodie Wise Lv.21
Son giriş: 24 Ekim 2023, 21:44
Toplam oynama: 93 gün, 17 saat
Son giriş: 24 Şubat 2023, 02:10
Toplam oynama: 1 gün, 3 saat
« Yanıtla #34 : 30 Nisan 2020, 21:59:10 »
herkes açık konuşsun; bu trolleri, cr atmaları samp'a yeni başlayan herkes yapar. bu normal bir şey. 2 sene önce rp serüvenim rina ile başladı. o zamanlar yaptığımız ufak trollerden sonra elimizden tutup bir şeyler öğretmeye çalışan güzel insanlar vardı. kendi adıma konuşuyorum; o zamanlar bana bir şeyler öğretmeye çalışan, rol kavramını tam manasıyla zihnime yerleştirmeye çalışan insanlara asla karışıp bilmişlik muammelesi yapmıyordum. tam aksine bilgi almak için uğraşıyordum. fakat, samp'a şu zamanlarda yeni başlayan birçok insana ufak bir şeyler öğretmeye çalıştığımızda bile karşılığını küfürle alıyoruz. bunu bir tek ben değil birçok insanın yaşadığına eminim. kimse kimseyi role teşvik etmiyor. bunun medium ya da hard rp sunucusuyla alakası yok. öğrenmek isteyen insan öğrenmeye çalışır. bu sunucuda role başlayıp farklı kültürleri öğrenip birlik açanlar, güzel sivil rolleri yapan insanları gördüm.
özet

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
« Yanıtla #35 : 30 Nisan 2020, 23:53:55 »
2 yıldır sunucudayim yaklaşık 1 yıldır troll yapıyorum daha idlewood u sulayamadim helal olsun adama

Çevrimdışı gercek zenci

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 04 Nisan 2023, 22:38
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
« Yanıtla #36 : 01 Mayıs 2020, 00:12:00 »
2 yıldır sunucudayim yaklaşık 1 yıldır troll yapıyorum daha idlewood u sulayamadim helal olsun adama
ben polis arabası calmistim

Çevrimdışı TakaReis

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Miya Mark Lv.33
Son giriş: 24 Ekim 2024, 16:13
Toplam oynama: 286 gün, 3 saat
Melissa Mark Lv.33
Son giriş: 08 Nisan 2024, 09:40
Toplam oynama: 62 gün, 5 saat
Martin Mark Lv.33
Son giriş: 20 Mart 2023, 23:08
Toplam oynama: 6 gün, 22 saat
Birlik: ***** FM
Son giriş: 19 Şubat 2023, 23:19
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
« Yanıtla #37 : 01 Mayıs 2020, 02:32:42 »
Troll yapanlara ceza verilince X5 veya X10 olunca tüm mülklerine ve yan hesaplarına el koyulursa böyle bir şey bir daha yapmayacaklardır.

DM nin ban cezası var mesela sadece azaltıyor DM ci sayısını

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #38 : 01 Mayıs 2020, 05:47:16 »
Yönetim isterse bunu tamamen engelleyecek niteliklere sahip ama neden yapmıyorlar bilmiyorum.1000 Kişi çekiyor bu sunucu, SA:MP Türkiye'nin en büyük sunucusu fakat bu sunucuda Trolleyen , DM atan okadar çok insan varki Yönetim AR-GE'lere bakıp güncelleme atmak yerine bunları engellese daha iyi olur.

Trolleyenler 60 dakika yemesi yerine atacaksın 1000 Dakika, ikincide 7 gün ban, 3.cüde tüm mal varlıklarının silinmesi vs. 2 level altınada atıcaksın sınırsız ban olacak bitecek.Caydırıcı cezalar olmalı ki Troll yapanlar ceza yiye yiye öğrensin.Ama anlamıyorum niye böyle, DM yapanada at 1000 Dakika, Troll yapanı at 1000 dakika.60-120-500 Dakika ne abi ben gece afk bıraksam sabaha çıkmış oluyorum 30 gün sonrada siliniyor.Adama çok koymadığı için bunu sürekli olarak yapıp sürekli aynı cezayı yiyor ve 30 gün sonra bu kayıtlardan tamamen siliniyor.

Yönetim bunu engellemek istiyorsa cezaları caydırıcı yapmalı ama anlaşılan istemiyor.Yapılışı basit, acımayacaksın isterse sunucunun ilk kayıt olan üyesi olsun, isterse sunucuya 2.000-3.000 TL Yatırsın, isterse Cumhurbaşkanının oğlu olsun, kim olursa olsun acımayacaksın basacaksın 1000dk basacaksın 30 gün ban sende kurtulursun tüm oyuncularda kurtulur.Çözümü zor değil aksine aşırı basit, Ama sorun şu:
Yönetim bunu neden yapmıyor?

Çevrimdışı srestha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Aralık 2021, 17:47
Toplam oynama: 211 gün, 5 saat
« Yanıtla #39 : 01 Mayıs 2020, 06:59:18 »

Her kelimesine katılıyorum.