LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Bazı oyuncuların revive ya da bug talepleri

Başlatan savglov3, 02 Ağustos 2024, 15:17:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Helper kıdeminde olan herkesin ilgilendiği "aracım buga girdi" ya da "map yüklenmedi" talepleri hepiniz biliyorsunuzdur. Bu tarz taleplere gittikten sonra, klasikleşmiş olarak ya yalan söylerler ya da gerçekten bu durumu yaşayanlar olduğu gibi aktarır. Ancak, bunun son zamanlarda aşırı abuselandığını düşünüyorum. En azından, "HELPER" tarafı bu tarz talepler için kanıt talep edebilmeli. 180 saniye beklememek adına "mapten düştüm" gibi talepler geliyor. Gittiğimiz vakit "Düştüm ama dimsifirla attım" şimdi adam bunu diyor, evet bu belki gerçektir ama sayılarca böyle talep geliyor ve hepsi mi böyle yapıyor?

Saadete gelmek gerekirse, bug talepleri için helper kıdemi kanıt isteyebilirse harika olabilir.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 04 Ocak 2026, 20:54
Toplam Oynama: 171 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)

Lv.22

Kadın

Son Giriş: 11 Aralık 2024, 18:15
Toplam Oynama: 4 gün, 13 saat
Kadın

Son Giriş: 14 Ocak 2025, 04:44
Toplam Oynama: 83 gün, 6 saat
Kadın

Son Giriş: 09 Aralık 2024, 20:22
Toplam Oynama: 1 gün, 12 saat
./hasarlar komutuyla zaten yalan söyleyip söylemediğini anlayabiliyorsun. Silah, yumruk vb. ile yakın zamanda hasar almadıysa zaten yüksekten düşüp ölmüş - herhangi bir sorun sonucu ölmüş demek. Attığımız her admın kanıtını almak zorunda değiliz, bir helperin görevi oyuncuya yardım etmek işini zorlaştırmak değil, devlet dairesinde ya da özel bir şirkette çalışıyor gibi garip düşüncelerle&isteklerle oyuncuları bu kadar sıkmanızın bir anlamı yok.

Günün sonunda eğlenmek ve vakit geçirmek için insanlar burada oynuyor, map yaparken, animasyon denerken ya da sistemsel bir sorundan dolayı bir anda aşağı düşüp ölen birisinin 180sn rapor bekleyip üstüne gelen helpere derdini anlatıp kanıt sunma çabasının gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorum.

Araç konusunda da öyle. Kendi kendine aniden araçlar respawnlanabiliyor, örnek vermek gerekirse ofisimin kapısında bıraktığım araç 3 dakika sonra spawna gitmişti.  Evimin önünde. /park ile parklayıp gizlediğim araç, kimsede anahtarı olmamasına rağmen aktif olup alakasız bir konumda başı boş bir şekilde duruyordu. Ben ya da bir başkası bunun kanıtını nasıl alabiliriz sürekli? Aracı kullanan birisi varsa zaten müdahale etmezsiniz böyle bir durumda.

Öneri genel olarak oyuncuya kolaylık sağlamak yerine zorluk çıkartıp iyice soğutacağı için desteklemiyorum.

Oyuncu
Alıntı yapılan: pilgrimmonster - 02 Ağustos 2024, 15:32:59./hasarlar komutuyla zaten yalan söyleyip söylemediğini anlayabiliyorsun. Silah, yumruk vb. ile yakın zamanda hasar almadıysa zaten yüksekten düşüp ölmüş - herhangi bir sorun sonucu ölmüş demek. Attığımız her admın kanıtını almak zorunda değiliz, bir helperin görevi oyuncuya yardım etmek işini zorlaştırmak değil, devlet dairesinde ya da özel bir şirkette çalışıyor gibi garip düşüncelerle&isteklerle oyuncuları bu kadar sıkmanızın bir anlamı yok.

Günün sonunda eğlenmek ve vakit geçirmek için insanlar burada oynuyor, map yaparken, animasyon denerken ya da sistemsel bir sorundan dolayı bir anda aşağı düşüp ölen birisinin 180sn rapor bekleyip üstüne gelen helpere derdini anlatıp kanıt sunma çabasının gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorum.

Araç konusunda da öyle. Kendi kendine aniden araçlar respawnlanabiliyor, örnek vermek gerekirse ofisimin kapısında bıraktığım araç 3 dakika sonra spawna gitmişti.  Evimin önünde. /park ile parklayıp gizlediğim araç, kimsede anahtarı olmamasına rağmen aktif olup alakasız bir konumda başı boş bir şekilde duruyordu. Ben ya da bir başkası bunun kanıtını nasıl alabiliriz sürekli? Aracı kullanan birisi varsa zaten müdahale etmezsiniz böyle bir durumda.

Öneri genel olarak oyuncuya kolaylık sağlamak yerine zorluk çıkartıp iyice soğutacağı için desteklemiyorum.

Merhabalar, zaten fark ettiyseniz doğru söyleyenler ve yalan söyleyenler ayrıştırılamadığı için bu arge oluşturulmuştur. Günümüz şartlarında insanların sivri zekasını göz önünde bulundurmak gerekirse sizlerin "./hasarlar" örneğinizi çürütebiliriz. Kişiler oyundan çıkıp tekrar girdiği vakit "./hasarlar" kısmı maalesef ki siliniyor. Eğlenmek, vakit geçirmek herkesin hakkı. Günün sonunda burası bir oyun ve öyle kalacak. İnsanlar yalan söyleyerek sadece gideceği yerleri hızlandırıyor ya da kendini canlandırtıyor.

"Öneri genel olarak oyuncuya kolaylık sağlamak yerine zorluk çıkartıp iyice soğutacağı için desteklemiyorum." Atıf değildir, sadece varsayımdır bu dediğim pasif agresiflik değildir beni yanlış anlamayın. Yalan söylemiyorsanız ve bu talepleri amacı dışında kullanmıyorsanız, kanıtınızı alarak bu bug talebine gelen helperin işini kolaylaştırabilirsiniz. Bu gibi konular içerisinde gırla şikayetler açılıyor. Helper olup, aynı taleplere gidip insanların nasıl cümleler ya da kelimeler kurduğunu görüp/duyarsanız bu yazdıklarınızın değişeceğini düşünüyorum.

"Aracı kullanan birisi varsa zaten müdahale etmezsiniz böyle bir durumda." Bu gibi durumlarda önceden araca ışınlanıp, rolün olup olmadığını kontrol ediyoruz ancak kişi, işte örnek vereceğim: "Yaa, bir anda kayboldu hiç bir fikrim yok" Demesinin kanıtlandırmasını istiyorum. Düpedüz yalan mı söylüyor? Yoksa gerçekten böyle bir durum oldu mu? Sadece bu durumda bulunan kişinin eğer NVIDIA ya da AMD kartı varsa son on dakikayı alır ve bunu kanıtlar, sadece bundan bahsediyorum.

Oyuncu
neden kanıt istesin, helper bir yönetici mi? zaten aylık istenilen talep sayıları fazla, her ay yapılan alımlarda bir sürü helper katılıyor kadroya bakarsın yalan söylediğini anlıyorsan zaten ilgilenmezsin geçersin bu kadar gereksiz abartmaya gerek yok

Oyuncu
Alıntı yapılan: kaiya - 02 Ağustos 2024, 18:23:31neden kanıt istesin, helper bir yönetici mi? zaten aylık istenilen talep sayıları fazla, her ay yapılan alımlarda bir sürü helper katılıyor kadroya bakarsın yalan söylediğini anlıyorsan zaten ilgilenmezsin geçersin bu kadar gereksiz abartmaya gerek yok
Yanıtın için teşekkürler.

Düzenlendi: Yönetici olmaktan değil, hali hazırda olan duruma farklı bir çare farklı bir politika ya da işleyiş gelmesi için uğraş veriliyor. Yöneticiyiz benzeri bir çıkarımda bulunulmadı.

Lv.22

Kadın

Son Giriş: 11 Aralık 2024, 18:15
Toplam Oynama: 4 gün, 13 saat
Kadın

Son Giriş: 14 Ocak 2025, 04:44
Toplam Oynama: 83 gün, 6 saat
Kadın

Son Giriş: 09 Aralık 2024, 20:22
Toplam Oynama: 1 gün, 12 saat
Alıntı yapılan: thevoril - 02 Ağustos 2024, 18:19:09
Alıntı yapılan: pilgrimmonster - 02 Ağustos 2024, 15:32:59./hasarlar komutuyla zaten yalan söyleyip söylemediğini anlayabiliyorsun. Silah, yumruk vb. ile yakın zamanda hasar almadıysa zaten yüksekten düşüp ölmüş - herhangi bir sorun sonucu ölmüş demek. Attığımız her admın kanıtını almak zorunda değiliz, bir helperin görevi oyuncuya yardım etmek işini zorlaştırmak değil, devlet dairesinde ya da özel bir şirkette çalışıyor gibi garip düşüncelerle&isteklerle oyuncuları bu kadar sıkmanızın bir anlamı yok.

Merhabalar, zaten fark ettiyseniz doğru söyleyenler ve yalan söyleyenler ayrıştırılamadığı için bu arge oluşturulmuştur. Günümüz şartlarında insanların sivri zekasını göz önünde bulundurmak gerekirse sizlerin "./hasarlar" örneğinizi çürütebiliriz. Kişiler oyundan çıkıp tekrar girdiği vakit "./hasarlar" kısmı maalesef ki siliniyor. Eğlenmek, vakit geçirmek herkesin hakkı. Günün sonunda burası bir oyun ve öyle kalacak. İnsanlar yalan söyleyerek sadece gideceği yerleri hızlandırıyor ya da kendini canlandırtıyor.

"Öneri genel olarak oyuncuya kolaylık sağlamak yerine zorluk çıkartıp iyice soğutacağı için desteklemiyorum." Atıf değildir, sadece varsayımdır bu dediğim pasif agresiflik değildir beni yanlış anlamayın. Yalan söylemiyorsanız ve bu talepleri amacı dışında kullanmıyorsanız, kanıtınızı alarak bu bug talebine gelen helperin işini kolaylaştırabilirsiniz. Bu gibi konular içerisinde gırla şikayetler açılıyor. Helper olup, aynı taleplere gidip insanların nasıl cümleler ya da kelimeler kurduğunu görüp/duyarsanız bu yazdıklarınızın değişeceğini düşünüyorum.

"Aracı kullanan birisi varsa zaten müdahale etmezsiniz böyle bir durumda." Bu gibi durumlarda önceden araca ışınlanıp, rolün olup olmadığını kontrol ediyoruz ancak kişi, işte örnek vereceğim: "Yaa, bir anda kayboldu hiç bir fikrim yok" Demesinin kanıtlandırmasını istiyorum. Düpedüz yalan mı söylüyor? Yoksa gerçekten böyle bir durum oldu mu? Sadece bu durumda bulunan kişinin eğer NVIDIA ya da AMD kartı varsa son on dakikayı alır ve bunu kanıtlar, sadece bundan bahsediyorum.

Birden fazla sunucuda oynadım, Hard RP - Heavy RP sunucular da buna dahil. Ancak hiçbirinde bu kadar çok her adımımızın kanıtı istenmiyor. Heavy RP bir sunucuda bile rapor atıp "Aracım yok, uzakta kaldım. Şehire çeker misiniz/aracımı çeker misiniz?" tarzı bir rapor atıldığında bile oyuncuya yardımcı olunuyorken "Medium RP" olarak belirtilen bir sunucuda neden yaptığımız rollerden daha çok attığımız her adımın SS'ini ya da videosunu almak zorundayız ki?

Şahsen ben görüntü tekrarım açık oynamıyorum sunucunun senkronizasyon problemi olduğu için görüntü tekrarı FPS düşürüyor. Olmasa bile, her anın görüntü kayıdını alıp SSD'mi şişirmek istemiyorum sadece oynamak istiyorum. Dediğiniz gibi oyundan çıkıp tekrar girince hasarlar siliniyorsa, açmanız gereken ARGE bunun düzeltilmesi. Oyuncuların aldığı nefeste bile kanıt sunması ARGE'si olmamalı.

Sorunun oyuncuda değil, bakış açısında olduğunu düşünüyorum. Heavy RP sunucularda bile bu tür bir şey istenmezken, oyuncu dostu yaklaşım sergilenirken Medium RP bir sunucuda bu kadar oyuncuyu sıkıştıracak gereksiz şeylerin olmasını doğru bulmuyorum. Bir şekilde ölmüş. Belki arkadaşıyla trollemiştir kendi arasında ölmüştür, belki dediğim gibi map yaparken ya da anim denerken düşüp ölmüştür bunu bilemeyiz haklısın. Ancak aktif bir rol ya da rol ortamı yoksa senin bu oyuncuya yardımcı olman sana bir şey kaybettirmez aksine kazandırır.

Şahsen ben yalan rapor atmadım bugüne kadar, gerçekten yaşadığım bug gibi sorunlar için rapor attım. Ancak sunucu kaynaklı bir sorun yüzünden yaralıya düşüp uzun bir süre yetkili yardımı bekliyorsam ve gelen yetkili bana kanıt soruyorsa ve kanıtım yoksa bana yardım etmiyorsa bu hoş bir imaj çizmez sunucu ve yetkililer için.

Oyuncu
Alıntı yapılan: pilgrimmonster - 02 Ağustos 2024, 18:27:49
Alıntı yapılan: thevoril - 02 Ağustos 2024, 18:19:09

Birden fazla sunucuda oynadım, Hard RP - Heavy RP sunucular da buna dahil. Ancak hiçbirinde bu kadar çok her adımımızın kanıtı istenmiyor. Heavy RP bir sunucuda bile rapor atıp "Aracım yok, uzakta kaldım. Şehire çeker misiniz/aracımı çeker misiniz?" tarzı bir rapor atıldığında bile oyuncuya yardımcı olunuyorken "Medium RP" olarak belirtilen bir sunucuda neden yaptığımız rollerden daha çok attığımız her adımın SS'ini ya da videosunu almak zorundayız ki?

Şahsen ben görüntü tekrarım açık oynamıyorum sunucunun senkronizasyon problemi olduğu için görüntü tekrarı FPS düşürüyor. Olmasa bile, her anın görüntü kayıdını alıp SSD'mi şişirmek istemiyorum sadece oynamak istiyorum. Dediğiniz gibi oyundan çıkıp tekrar girince hasarlar siliniyorsa, açmanız gereken ARGE bunun düzeltilmesi. Oyuncuların aldığı nefeste bile kanıt sunması ARGE'si olmamalı.

Sorunun oyuncuda değil, bakış açısında olduğunu düşünüyorum. Heavy RP sunucularda bile bu tür bir şey istenmezken, oyuncu dostu yaklaşım sergilenirken Medium RP bir sunucuda bu kadar oyuncuyu sıkıştıracak gereksiz şeylerin olmasını doğru bulmuyorum. Bir şekilde ölmüş. Belki arkadaşıyla trollemiştir kendi arasında ölmüştür, belki dediğim gibi map yaparken ya da anim denerken düşüp ölmüştür bunu bilemeyiz haklısın. Ancak aktif bir rol ya da rol ortamı yoksa senin bu oyuncuya yardımcı olman sana bir şey kaybettirmez aksine kazandırır.

Şahsen ben yalan rapor atmadım bugüne kadar, gerçekten yaşadığım bug gibi sorunlar için rapor attım. Ancak sunucu kaynaklı bir sorun yüzünden yaralıya düşüp uzun bir süre yetkili yardımı bekliyorsam ve gelen yetkili bana kanıt soruyorsa ve kanıtım yoksa bana yardım etmiyorsa bu hoş bir imaj çizmez sunucu ve yetkililer için.

Şimdi ikimizde kendi konuştuğumuz taraftan haklıyız. Herkesin depolama alanının 1TB ya da 2TB değil. Ancak, bir roleplay sunucusunda oynuyoruz. Bu roleplay sunucusu text tabanlı olduğundan şikayet yemen ya da şikayet açman elzem oluyor. Savunmanı ya da şikayetini nasıl yaptığını gerçekten bilmiyorum ancak benim görüşüm her zaman açık olmasından yana. Sana hak veriyorum, gerçekten yapamıyor ya da insanlar yapamıyor olabilir ancak dediğim örnekler üzerinden gitmeni istiyorum. Biraz tarafımıza empati yapmanı istiyorum. Günümüz şartlarında insanların gerçekten nasıl beyin yıkayabildiğini ya da yalan söyleyebildiğini eminim sen de iyi biliyorsundur.

İnterior içi, map yapılırken ki durumlardan yana bir sorun yok. Bu durumlarda zaten dimension farklı oluyor. En üstte belirttiğim gibi bakın, adam gerçekten de map yapmadan ölmüş oluyor ya da alakası olmadan "Düştüm ama dimsifirla attım" diyebiliyor. Şimdi, bu adamı revivelesem sonrasında bu adam bir pd kovalamacasında olsa ya da bir rol içerisinde yaralanmış olsa, bunun hesabını tarafımız nasıl verecek? Şöyle düşün, adam yaralanmış ancak birimler bir kaç metre ötede adamın nereye düştüğünü hesaba katmaya çalışırken araya düşmüş ve bugdan dolayı düştüm dedi. Ben bu adamı reviveledim, geriye bana ya da ilgilenen helpere şikayet açıldı. Bunun karşılığında kimin yanması gerekiyor? Tamam, helper yönetici değil ama helper de bir oyuncu ve bir insan. Kandırılmasına gerek var mı?

NOT: Verdiğim örnek ekstradır, sadece kafanızda senaryoları kurabilmeniz adına verilmiş bir örnektir.

/hasarlar kısmının düzenlenmesi de sizin dediğiniz gibi olabilir. Burayı okuyan ya da ilgilenen kişinin nasıl sonuçlandıracağına bağlı.