Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

| Telefon - /telefon'a eklenmesi gereken önemli şeyler! AR-GE |

Başlatan Luanvice, 17 Nisan 2020, 01:37:45
Okunma sayısı 1342 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Karakter Adınız: (Russell_Savrinn)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Oyun)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:

Telefon sisteminin geliştirilmesini istiyorum bana göre birçok eksiği bulunuyor.

0- Farklı tür telefonlar gelebilir yani çeşit çeşit değil ama mesela şuanki klasik telefon normal kalsın, daha pahalı bir telefon çıkarsa aşağıdaki bazı özellikler o telefona eklenebilir (not defteri , toplu mesaj vs.) Çok gerek yok aslında ama yaziyim dedim :D

1- Telefona gelen mesajlar kayıt edilmeli, Giden/Gelen mesajlar olarak /telefon yazdığımız zaman görebilelim.

2- Telefondaki SMS , MB gibi şeyler çabuk tükeniyor bana göre.Sürekli olarak telefondan araç arıyorum her bakıp konum bulmamda MB kesiyor.SMS çok çabuk bitiyor bunların önüne geçilmesi gerekiyor.

3- Telefon'da konuşma grubu oluşturulmalı ya da toplu mesaj özelliği gelmeli.Mesela ben bir ilan veriyorum herkes arıyor sms atıyor tek tek numara yazıyoruz mesaj atıyoruz felan bir ton uğraş istiyor.Mesela toplu mesaj özelliği gelirse direk olarak onlara toplu olarak mesaj atabilelim.

4- Telefon'da numara engelleme gelmeli örneğin ben bir kişiden mesaj almamak için felan telefonu kapatmam gerekiyor sanırım, o kişiyi telefondan engelleme özelliği gelsin ve kişi beni arayamasın ve mesaj atamasın, engellediğimiz zaman bizde atamayalım.

5- BU ÖNEMLİ; Bazen AFK kalıyoruz ve biri bizi arıyor tekrar döndüğümüzde chatte reklamlar felan geliyor chatte kişinin bizi aradığını felan göremiyoruz.Bunun önüne geçmek için birisi aradığında sağ tarafta xxx numarası sizi arıyor tarzı birşey yazmalı.

6- Telefonda biri mesaj attığı zaman direk chat ekranında çıkmasın, çok rahatsız ediyor beni.Örneğin şu şekilde olabilir üstte dediğim gibi.Chatte veya sağ tarafta "1 Adet SMS'iniz var" tarzı birşey yazmalı ve biz /telefon ya da /mesajlar komutu ile telefonumuza gelen mesajı okuyabilelim, kimin attığını vs. orda yazmalı.Böylesi daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

7- Telefon'a not defteri tarzı birşey eklenmeli mesela beni biri arıyor meşgul olduğum için ya da rolde olduğum için cevaplayamıyorum sonra numara üstlere felan gidiyor kayboluyor.O an ben o kişinin numarasını kaydetmek yerine direk olarak not defterine yazarım, ya da unutabiliceğim şeyleri not defterine yazayım böylece tekrar okuyup hatırlayabilirim felan.

8- Çok gerek yok ama genede yazayım dedim, /telefon komutu kısaltılabilir /t tarzı bişey dediğim gibi çok gerek yok ama genede eklenebilir.

9- Bazen biri aradığı zaman geri kapatmıyor ve arama sonsuza dek arıyor kalıyor, biri aradığı zaman arama cevaplanmaz ise 15-30 saniye arası otomatik olarak kapanabilir.

10- Telefon numaraları reklamlarda otomatik olarak (İletişim: XXXXXXX) diye kayıt oluyor, bu duyum düzeltilemli.Yani şu şekilde olabilir, numarlar ayrılmış bir şekilde yani XXXXXXX yerine XXX-X-XXX olarak gözükürse daha iyi olur, ek olarak gelen mesajlarda vs.'de bu olmalı.Çünkü bir reklam veriyoruz 10 kişi yazıyor tek tek numarları vs. kayıt ederken sıkıntılar çıkarıyor kafamız karışıyor, en azından bu özellik ile işimiz biraz daha kolaylaşacak.

11- Telefona müzik kayıt etme özelliği gelmeli, örneğin ben bir müziği açmak için sürekli ALT+TAB yapmak zorunda kalıyorum, benim bilgisayarım aşırı kötü yani tost makinesi diyim, ben sürekli ALT TAB yaparak oyun fps boost vs. şeyler olmasına rağmen kasıyor, çok uğraştırıyor Crash felanda verebiliyor.Tek tek youtube linklerini vs. alıp şarkı ismi olarak telefon kayıt edelim ve müziği tekrar açmak istediğimzde direk /telefon > Müzikler ile açalım.Bir saat link kopyala yap , alt tab uğraş çok sıkıntı.Bu sayede işimiz aşırı kolaylaşacak, ek olarak telefon ar-gesi ama bu özellik araba radyolarınada eklenmelidir.

12- Karşı tarafın telefonu kapalı iken biri aramaya çalıştığında vs. tekrar telefonu açtığımız zaman kimin aradığı gözüksün.Mesela birşey için adam aramış ama telefonum herhangi bir nedenden kapalı ve adamın aradığından bile haberimiz olmuyor tekrar telefon açtığımız zaman Cevapsız Aramlar vs. yerinde yazmalı.Ek olarak karşı tarafın telefonu kapalı iken mesaj gönderilsin ama karşı taraf telefonu açmadığı sürece o mesaj gözükmesin telefonu açtığında bakar.Bu özellik sayesinde herhangi önemli bir neden olduğu zaman kişinin telefonu kapalı ise mesaj bırakırız "telefon açınca acil ara silah meselesi" gibi mesajlar.Telefon açtığımız zaman gelen mesajlarda (1) gibi yeni mesaj geldi tarzı birşey yazar ve bizde mesajı okuyabiliriz.Bu olayda çok işimize yarayacak.

13- Telefona hesap makinesi eklenebilir, silah ve uyuşturucu ticaretlerinde kar/zarar durumunu ayarlamamız gerekiyor hesap makinesi eklenirse 2 dakikada hesaplarız işimiz daha kolay bir hale gelir.

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: (-)

Desteklemediğiniz şeyleri neden desteklemediğinizi yazarsanız sevinirim.Ek olarak desteklediğiniz , desteklemediğiniz şeylerin numarasını verinki daha iyi iletişim kuralım.Ek olarak bazıları gereksiz olabilir ama bazıları kesinlikle eklenmeli şahsen ben bu tür sıkıntıları çok çekiyorum.

Çevrimdışı Quarnix

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Ağustos 2023, 17:42
Toplam oynama: 157 gün, 17 saat
Gerekli olan şeyler. Desteklendin.!

Çevrimdışı Hıphoprat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 27 Eylül 2022, 00:30
Toplam oynama: 170 gün, 20 saat
Birlik: ***** *****r's
Destekliyorum

Çevrimdışı Joueur

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chloe Jowell Lv.28
Son giriş: 29 Aralık 2021, 23:28
Toplam oynama: 174 gün, 18 saat
Destek.

Çevrimdışı P E A C E

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 30 Temmuz 2021, 19:57
Toplam oynama: 66 gün, 5 saat

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews

Çevrimdışı DudzY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Blake Wright Lv.16
Köken: İngiliz
Son giriş: 25 Mart 2021, 09:01
Toplam oynama: 20 gün, 11 saat

Çevrimdışı Memo.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Ocak 2022, 20:19
Toplam oynama: 48 gün, 22 saat
Sonuna kadar destek.

Çevrimdışı N0SY

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chan Wu Lv.45
Son giriş: 14 Nisan 2024, 21:18
Toplam oynama: 546 gün, 11 saat
Köken: Alman
Son giriş: 17 Mart 2024, 16:57
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Tam destek garanti.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Hepsi çok güzel çok harika, böyle bir konu görmeseydim ben açacaktım. Sadece bence ikinci bir telefona gerek yok. Bu özelliklerin hepsi tek telefonda da olabilir :) Pratik olsun.