Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER][VIDEO] Birlik kurarken nelere dikkat etmek gerek? Birlik kurma tüyoları

Başlatan Falconn, 12 Nisan 2020, 16:38:31
Okunma sayısı 2392 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Birlik kurarken nelere dikkat edilmeli? Birlik kurma tüyoları

Öncelikle rehberime girdiğiniz için teşekkürler. Bu rehberimde birçok kişinin kurarken sorun yaşadığı veya kurmadan önce aklında soru işareti olanların soru işaretlerini gidermek için bu rehberi yazıyorum. Evet her türlü birliği daha önce açmışımdır fakat ajans hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için onu başka bir şekilde ayrı zamanda düzenleyeceğim. Öncelikle bu yazılı anlatımda anlamayan kişiler için detaylı bir anlatım videosu hazırladım konumun en alt kısmından linke gidebilirsiniz. Umarım bu konu hakkında bütün soru işaretlerinizi giderebilirim. A bölümü, yani birliğin temeli bölümünden başlayalım.

A.1 - Kemik Kadro
Evet bu konu hassas bir konudur çünkü kemik kadro birliğin kemiğidir adı üzerinde. Kemik kadro birliğin asıl yüzüdür ve kadroyu iyi seçmeniz, tanımanız gerekir. Kemik kadronuz eğer sağlam (rolleri iyi olan adamlar ise) ve güvenilir ise birliğinizin temeli iyi demektir.

A.2 - Birlik Açma Parası
Bu konu birliği pek etkilemeyen bir konudur fakat bir şart haline gelmiştir. Birlik açma parası ajans harici bütün birliklerde 10.000 $ olarak ücretlendirilir. 10.000 $ vermeden birliğinizi açamazsınız.

A.3 - Birlik Kasası (Birlik Bütçe)
Birliğinizi açtıktan sonra araba parası, ev vergileri vs. derken size para gerekebilir. Birlik kasasına kemik kadro para atmalıdır veya yöneticiler para atmalıdır. Birlik bütçesi birliği devam ettirmenin bir şartıdır. Bütçe için en az 50 bin gereklidir.

B.1 - Dostluk İlişkileri, Diğer Birliklerle İlişkiler
Birliğiniz yeni açıldı diye varsayım yaparsak birliğinizde diğer birliklere karşı atar gibi şeyler yapmamanızı öneririm. Birliğiniz yeni ve dostunuz yok. Diğer birliklere barışçıl yaklaşım sergilemenizi öneriyorum. Aksi takdirde çok düşmanınız olur ve birliğinizin yönetimini kaybedebilirsiniz.

B.2 - Birlik Yönetimi & Birlik Alımı
Öncelikle bir birlik yöneticisi olarak mutlaka yönetiminizi durdurmayın. Yani sürekli birlik üyelerini denetleyin. Birlik üyeleri birliğin yüzüdür, direğidir. Eğer birlik üyelerine gereken eğitimi ve ilgiyi göstermezseniz işiniz zorlaşabilir, kapatma durumuna gelebilirsiniz. O yüzden birlik üyelerini sıkı bir denetime tabii tutun. Birlik alımında Idlewood'da "Birliğimize gelmek ister misin?" tarzında şeyler demeyin. Mutlaka seçilecek taraf olun, seçecek değil. Ayrıca birliğinize birlik demeyin, mafya iseniz aile deyin, çete iseniz aile, birlik gibi kelimeleri kullanmayın ki rol olarak iyi rol yaptığınızı bilebilsinler.

B.3 - Birlik İçi Rol Tüyoları & Üyelere Verilmesi Gereken Eğitimler
Bütün maddeleri uygulayıp bu aşamaya kadar geldiniz. Artık hedefleriniz sistem onayı, hood onayı, uyuşturucu onayı vs. şeyler olmalı. Gözünüzü yükseğe dikmenin zamanı geldi. Yönetim onay verirken rollerinize ve hood aktifliğine bakar, helper olup olmadığınıza asla bakmazlar. Bu yüzden birlik üyelerinize gerekli eğitimi verip birliğin genel rol seviyesini yükseltmeniz gerekecek. Konu Öncelikle birlikte geçen rollerde çete iseniz mahalle yerine sokak ismini kullanın. Çünkü rollerinizin %90'ı sokakta geçiyor, mahalle daha büyük bir yeri kapsar ve hoodunuz büyük bir yer olmayacağı için o tür kelimeler kullanmayın, sokak demeniz daha doğru. Mafya için ise pek bir şey söylememek gerek birlik harici başka şeyler de diyebilirsiniz. Örneğin birlik yerine Holding veya şirket diyebilirsiniz. Bunun rollerde biraz da olsa etkisi vardır ve başka kişiler tarafından saygınlık kazanabilirsiniz.
Aşağıya madde olarak verilmesi gereken eğitimleri sıraladım, bakabilirsiniz.
  • Birlik üyelerinize LS-RP yerine Photoshop CS6'dan edit yapmayı öğretebilirsiniz. CS6 edit örnek videosunu aşağıya link olarak bıraktım.
  • Üyelerinize üstteki rol tüyoları hakkında bilgiler verin.
  • Baskını neredeyse hiç yapmayın. Yaparsanız da kanıtlarınızı doldurun ve baskın atılacak birliğin yöneticisi ile irtibata geçin. Birlik baskın kurallarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.
  • Birlik üyelerinin baskın atmalarına asla izin vermeyin. Baskınların başı sadece siz olun.
  • Çete türlü birlik açtıysanız birlik üyelerinin (Uyuşturucu işleriyle ilgilenmeyen, yeni sayılanların) gerçekçilik amacı ile spor araç almaması gerekiyor. Bunu birlik üyelerine iletin ve spor araç aldırtmayın. Uyuşturucu işleriyle ilgilenen rütbe ve üst rütbeleri spor araç alabilsin.

Bütün maddeleri bitirip buraya da geldiniz. Son aşamalardasınız, yani sonuç bölümüne. Artık hood onayı gibi şeyleri alacaksınız ve onaylar hakkında bilgileri aşağıya koydum.

C.1 - Sistem Onayı
Sistem onayı birliğin resmiyetini ve cidden birliğin güzel işler yaptığını simgeler. Fear RP rolleri kapsamı biraz daha genişletilir. Birlik istatisliklerine oyuncular bakabilecek duruma da gelir aynı zamanda.

C.2 - Hood Onayı
Hood onayı sistem onayı aldıktan sonra almanız gereken bir şeydir. Fear RP kapsamı en geniş duruma getirilir. Hood bölgesi içerisinde kimse size rahat rahat küfür/hakaret vs. edemez. Baskın yeme kapsamı daraltılır. Hood onayı sadece çete değil, mafyalar da alabilir. (Örn: The Nobles Underworld)

C.3 - Uyuşturucu Onayı
Birliğinizin para kaynağı olabilir. Bu sayede Crack Lab'den uyuşturucu üretimini sağlayabilirsiniz. Uyuşturucularınızı herkese reklam vererek satmamak dışında hoodunuzda durup gelen uyuşturucu alıcılarına satabilirsiniz. Kime/kimlere satacağınız konusu size kalmıştır. Kendiniz planlayabilirsiniz.

C.4 - Silah Onayı
Uyuşturucu onayıyla neredeyse aynıdır. Onayı aldıktan sonra birlik seviyenize göre çeşitli silahlar açılır. Örneğin 9. seviyeye geldiğinizde size M4 satışı açılabilir. Bu onay tamamen birlik seviyenize bağlıdır. Birlik seviyesini kişi sayısına göre ve alım yaparak arttırabilirsiniz.

Rehberimiz bu kadardı. Bu yazının altına atacağım linkleri bırakacağım. Birkaç madde yazılmadı fakat o maddeleri görmek istiyorsanız alttaki videomdan faydalanabilirsiniz. Diğer linkler ise videonun hemen altında bulunacaktır. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim. Umarım bir gün işinize yarar. Hoşça kalın!

CS6 edit eğitim rehberi: https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=93504.0
Hazırlayan: @borayejma

Baskın & Birlik kuralları: https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=23815.0
Hazırlayan: @RN-RP

Flaming Kuralı: https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=87460.0
Hazırlayan: @RN-RP

Eğer bu rehberin aynısı önceden açılmışsa kişisel iletiden bana konu linkini gönderebilirse sevinirim. Emeğe saygım sonsuzdur.

Çevrimdışı edqar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyzee Glover Lv.22
Köken: Meksikan
Son giriş: 21 Ağustos 2020, 20:31
Toplam oynama: 148 gün, 0 saat
rol görüntüsü editlemekten önce genel kültür rol bilgisi ve az biraz da yaratıcılığa sahip olması gerekir insanın bunlara sahip olmayan birisinin rol konusunda gelişmesi iki ay ile bir yıl arası değişir kişinin ne kadar emek sarf edip rehber wiki okumak dizi izlemek vb şeyler yapmasına göre değişkenlik gösterir eğer yaratıcılığa sahip değilse zaten kişinin rol seviyesi bir noktadan sonra asla yükselmez

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
rol görüntüsü editlemekten önce genel kültür rol bilgisi ve az biraz da yaratıcılığa sahip olması gerekir insanın bunlara sahip olmayan birisinin rol konusunda gelişmesi iki ay ile bir yıl arası değişir kişinin ne kadar emek sarf edip rehber wiki okumak dizi izlemek vb şeyler yapmasına göre değişkenlik gösterir eğer yaratıcılığa sahip değilse zaten kişinin rol seviyesi bir noktadan sonra asla yükselmez
Onun için başka rehberler var. Ben sadece birlik ve birlik rolleri ile alakalı şeyleri anlattım. Yaratıcılık vs. onlar kişinin kendi ruhsal yapısına bağlı. Yine de görüşün için teşekkür ederim.

Çevrimdışı srestha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Aralık 2021, 17:47
Toplam oynama: 211 gün, 5 saat
Başarılı.

Çevrimdışı edqar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyzee Glover Lv.22
Köken: Meksikan
Son giriş: 21 Ağustos 2020, 20:31
Toplam oynama: 148 gün, 0 saat
Onun için başka rehberler var. Ben sadece birlik ve birlik rolleri ile alakalı şeyleri anlattım. Yaratıcılık vs. onlar kişinin kendi ruhsal yapısına bağlı. Yine de görüşün için teşekkür ederim.
Bir birlik üyesinin bunlara sahip olması gerektiğinden bahsettim, zaten birlik lideri olmak basit bir şey değil.

Çevrimdışı ReoanLivee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2021, 02:18