♦Kilise kimseyi güçsüz kılmaz.♦
Los Santos yıl 2020, Lombardi kendi çapında işlerini yoluna koyarak huzura ermişti.. Her Pazartesi kilise ayinlerine katılır. Papaz ile sohbet ederdi.. İnsanları etrafına toplar herkes ile bir araya kilisede gelirdi.. Forelli ailesi, Pellegriniler ve dahası... Herkesle sohbetini eder sakin ve rahatlamış şekilde evine dönerdi.. Mike Lombardi'nin bu hali insanlar ve ailesi tarafından hoş karşılanmamak ile beraber akıllarında çok ama çok fazla soru işareti oluşturuyordu. O nun yaptıklarından pişman olmuş artık "Don" olması gereken bir yaşlı kurt olması gerektiğini düşünüyorlardı.. Laurente ve Vaccaro ailesinin düşünceleri bu yöndeydi.. Ancak Mike emekli olursa yerine geçecek kişi konusunda sıkıntılar yaşanacaktı. Ve bu iki aileninde kendi çapında içerisinden adayları vardı. Marcello Lombardi'nin zaten bu görevi yapamayacağını iki ailede kabullendi. Ama kendi ailelerinden birinin Lombardi ailesini yönetmelerini istiyorlardı. Laurente ailesinin adayı, İkizlerin en büyüğü olan Marques... Vaccaro ailesinin adayı Santi'nin ölümünden sonra Mike'ın sağ kolu olan Micheal Vaccaroydu. Bu tartışmalar meclis dışında sürüp giderken Mike Lombardi... Kilise'ye gitmeye devam ediyordu.
Birgün herkesi evinde toparladı... Herkes bunun bir veda konuşması olacağını ve Mike Lombardi'yi artık ailede "Don" olarak göreceğini düşünüyordu. Herkesin odaya toparlanmasından sonra. Eline viski kadehini aldı herkese teker teker gülümsedi. İnsanların yüzündeki ifadeden birşeylerin yanlış gittiğini anlamıştı ve iki ailede kabul salonunda birbirinden ayrı şekilde oturmuştu. Üç kere peşpeşe "La Cosa Nostra!" diye bağırdıktan sonra şu sözleri dile getirdi. "Sevgili ailem her şey fazlası ile yolunda hepini bu uğurda tebrik etmek için toplandık yani bu bir kutlama... Ancak.. hepinizin yüz ifadelerine baktığımda bir şeylerin yanlış gittiğini düşünmeye başladım.. Bu bereketli ve huzurlu bir dönemde sizi kaygılandıran şey nedir?.." Daha sonra ailelere bakan UnderBoss'lara yöneldi... Evet, baylar sorun nedir... İki aileninde söz sahibi aynı anda bir hışımla ayağa kalktı. Söze ikisi birden aynı anda girmeye çalışınca Mike Lombardi kaşlarını çatarak adamlara baktı. "Burası bir meclis baylar, taraflar sırasını beklemeli" diyerek kadehini önce Micheal Vaccaro'ya uzattı. Bu İtalyan dost meclislerinde söz hakkı senin demenin sözsüz şekilde karşıya iletilmesidir. Micheal Vaccaro mesajı aldı ve söze girdi. "Bay Lombardi, aile içerisinde herkes sizin yönetim döneminizin bittiğini düşünmekte, artık aileden kopmuş şekilde Kiliseye gidiyor olmanız sanırım diğer aileler ile de yakınlaşmanız sizin güçsüz olduğunuzu düşünmemizi sağladı." Ve sözüne şunları ekleyerek devam etti. "İki ailede kendi adayını desteklediği için böyle bir sıkıntı yaşamaktayız. İkizlerin en büyüğü Marques'i aday gösteriyorlar, biz ise Vaccaro'lar olarak beni aday gösteriyoruz." Mike Lombardi Micheal'ın söylediklerine inanamadı şaşkın bir şekilde arkasını döndü ve sert bir şekilde konuşarak ekledi. "Sizler gerçekten bu şekilde mi düşündünüz?". Bir anlık duraksadı odada bulunan yüzlerin hepsine teker teker baktı. "Hepiniz!" dedi ve sözüne şunu ekledi. "Sizleri böyle düşünmeye iten nedir?"... Herkesi teker teker yüzüne baktıktan sonra sözüne devam etti. "Beni Lider olarak kabul etmemenizi, hoş görebilirim belki..Ancak... Barıştırdığum iki aile arasında Lombardi Ailesinin yönetimini almak için birbirinize savaş açacak konuma gelmiş olmanız hoş bir davranış mı?... Veya kabul edilebilinecek bir şey mi?" sessiz bir şekilde koltuğuna oturdu.. "Aile üyeleri dışarıya, sadece Underboss'lar kalacak." sert şekilde baktı odanın boşalmasını bekledi...
Odayı herkes terk ettikten sonra iki adet Underboss'a baktı. "Kilise'ye sadece güçsüz hissedenler veya ölümü düşleyenler mi gider?" Marques ve Micheal birbirine baktı.. ses vermediler. Mike Lombardi sözlerine şu şekilde devam etti. "Sizi yerime geçin diye Underboss yapmadım.. Size olan güvenimden dolayı o mevkidesiniz, ve anladığım kadarı ile ikinizede güvenerek yanlış yapmışım." salonda volta atarak gezmeye başlayan Lombardi... "Kilise'nin papazının kim olduğu hakkında bir fikriniz yok değil mi?".... "Santos kilisesinin Papazı. IV. Henry Romanov. " Ben o kiliseye günah çıkarmak için değil, şehirde işlerimizi daha iyi yapmamız için gidiyorum çünkü Romanov, her zaman kazandırır ve unutmadan
KİLİSEYE GİTMEKTE KİMSEYİ GÜÇSÜZ KILMAZ."