Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucu Ekonomisini Büyük ölçüde Role dönüştürecek sistem önerisi Pablo_Gafferm

Başlatan DumanCan, 03 Nisan 2020, 23:00:14
Okunma sayısı 287 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DumanCan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Şubat 2024, 11:15
Toplam oynama: 78 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Selamun aleykum.Uğraşamadım düzenli yapmaya ar-ge'yi güzelce anlatmaya çalışacağım.
Oyuna günlük 2000 küsür yeni hesap geliyor.Bunlardan 100 tanesi en düşük ihtimalle kalıcı oluyor.Ve bu 100 kişiden ortalama 50-60 tanesi taşımacılığa birinci plana koyuyor.Bu şimdilik kenarda kalsın.
 Günde 20-25 tane tırcılığa yeni şoför geliyor.Bunlardan ortalama 5 tanesi gün boyunca seferlerine devam ediyor.Yani ortalama 6 saat ve üstü çalışıyorlar.Ve ortalama 150 sefer yapıyorlar.
 Toplam lojistik sayısı 50.Her birinde 100 yük diye hesaplarsak 5000 yük yapar.((arada 200 lük açanları katmıyorum))
Sadece bu 5 tane yeni şoför bile günlük 750 sefer alıyor.Ve az yukarıda söylemiş olduğum günlük 25 kişiden 20 si de günlük 4-5 tur atabiliyor.5 turdan 20 sefer yapıyor.20*20 den 400 seferde oradan gidiyor.Daha baştan günlük başlayanlardan 1150 seferi sildik bile.Birde tırcılığın kalıcı şoförleri var.Örnek olarak ilk 20 dekiler.Bu ilk 20 kişi de günlük ortalama 30 turdan 120 sefer yapsa 3600 seferde oradan gitti.Etti mi bize 4750.Kalıyor 250 sefer.
Bu 250 seferi de arada sırada paraya ihtiyaç duyanlar vs. yapıyor.250 sefer ortalama 150k yapsa ve her kişi de en az 5 bine ihtiyaç duysa bu 150 bin aşırı küçük kalıyor.Bu sayede saat 8-9 olmadan seferler bitiyor.Bu şimdilik böyle kalsın başa geri dönüyorum.
Alıntı
Oyuna günlük 2000 küsür yeni hesap geliyor.Bunlardan 100 tanesi en düşük ihtimalle kalıcı oluyor.Ve bu 100 kişiden ortalama 50-60 tanesi taşımacılığa birinci plana koyuyor.Bu şimdilik kenarda kalsın.
Bu 60 kişi günlük 5 saat taşımacılık yaptığında (flatbed ve mule karışık ortalamasını 6 dk den alıyorum) kişi başı en iyi ihtimalle 50 sefer oluyor.Tabii bunun benzini vs var.40 sayıyorum.Bu da günlük 2400 sefer yapıyor.Bir de sürekli taşıma yapan 150 kişi günlük sayıyorum.Bu 150 kişide farklı zamanlarda günde 2 saat çalıştıklarını varsayıyorum.Bunlarda 3000 sefer yapar.Her seferi ortalama 750 dolardan sayarsam ((benzin vs çıkartılınca)) 700 dolar oluyor hatta daha fazla ama kalsın böyle.2400+3000 yapıyoruz o da 5000 sefer yapıyor.bu 5 bin seferide 700 ile çarpıyoruz. 3.500.000$ yapıyor bu günlük para.Bu parayı buraya bırakıyorum.
Tırcılığın parasını hesaplayacak olursak günlük 5000 ortalama seferden ve her 4 sefer 3k dan 3.750.000$ yapıyor.
Tüm bulduğumuz paralar 7.250.000$ yapıyor.Bu para sırf kâr olan para.bu 7250 parayı toplam yapan kişi sayısına bölersek günlük basit rakamlarla 1000 kişi ayrı zamanlarda bu parayı kazandığında kişi başına düşen 7250$ oluyor.Bunu 1 hafta boyunca sıradan bir kişi kesintisiz yaptığında 7250*7 tam tamına 50.750$ para yapıyor.Ve her kişi saatte en az 250 dolar maaş alıp günde 6 saat aktif olsa 1500*7 den 10.500$ daha geliyor.Neredeyse haftalık çok az zaman para kasarak 65 bin dolar kazanılıyor.
Peki bunca bilgiyi niçin verdim?Açıklamasını aşağıda yapıyorum.
Haftalık sıradan bir kişi sermayesiz 65 bin kazanabiliyor.Toplam 1000 kişi haftada sunucuya 65 milyon kazandırıyor.Vergisiydi cartıydı curtuydu bize 40 milyon kalıyor.Bu helal 40 milyonu ya kumara sokup bozulacak,ya da araba alınıp  kısa sürede eskitilip ya devlete ya da al-satçılara satılacak.Ama biz haftada bu 40 milyonu ortak bir sermayede toplarsak örneğin:borsa sistemi.40 milyon sürekli piyasada olacak.40 milyon havada buharlaşıp yok olmayacak.Aşağıda size borsa sistemini de yüzeysel olarak anlatayım:
Biz borsa sisteminde bitcoin gibi bir sistem istemiyoruz.Öylesine detaylı bir sistem istiyoruz ki o gün alınan sultan sayısından toplanan vergi miktarına kadar devletin eline geçen veyahutta şirketlerin bütçesine katılan paraların düzenli bir ortamda endekslenip olağan şirket sistemine ya da tamamen sıfırdan hazırlanacak ve sadece rina değil çok büyük bir ortama yayılacak sistemden bahsediyoruz.Mantıken sistem:herhangi bir şirket sahibinin o gün çektiği para miktarından alınan vergiyle o gün devlet kasasından çıkan maaşların bir oranını çıkartıp bize bir hisse senedi fiyatı sunabilir,bu en basitinden bir örnek.Bu sistemin en güzel yanı herkesin sisteme giremeyecek olması.Büyük bir tecrübe sonucu sistemde para kazanılabilir.Öylesine bir tecrübe lazım ki hangi şirketin ne zaman oyun çıkartıp ne kadar kazanacağını bile akılda tutmak gerekebilir.Vs vs vs.Aşağıda bir de sunucu oyuncu kalitesi babında bir anlatım yapayım.
 Sunucuda en başta belirttiğim 100 oyuncudan 60 tanesi para kazanma odaklıydı.Bu 60 kişi parasını kazansın ve cartı curtu çıkarınca elinde haftalık 40 bini olsun.Bu 40 bini sisteme yatırdığında kısa vadeli veya uzun vadeli bir kazanca girebilir.Bunu kendi seçecek.İsterse kısa vade girip ya çok zengin olacak,ya da elinde sadece birkaç hisse senediyle yeniden kazanmaya odaklanacak.Ayrıca BURASI ÇOK ÖNEMLİ eğer oyuncu oradan para kazanmayı başarırsa rol ortamına da kazandırılmış demektir.Örneğin 40 bin dolarını kazanıp 100 bin üstüne getiren bir kişi ne amaçla tırcılık yapıp veya taşımacılık yapıp daha fazla para kazanmak istesin?İsterse pizza da isterse özel bir birlikte kendi kendine hem rol yapar hemde para kazanır.Bu sayede mesleklere olan baskı bitmiş olur.Söyleyeceklerim şuanlık bu kadar.Vereceğiniz yanıtlara göre yeniden bir düzenleme yapabilirim.İyi günler dilerim.

Çevrimdışı Vearthx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Aralık 2023, 21:29
Toplam oynama: 228 gün, 2 saat
Birlik: ** ***ncy
Sam De Luca Lv.35
Son giriş: 02 Ağustos 2022, 01:07
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Birlik: ** ***ncy
Son giriş: 27 Ekim 2022, 09:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Bana birisi özet geçebilir mi? Cidden okumaya çok üşendim de.

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
Tırcılıkta okul açık olduğu zamanı da sayıp okul ve iş sürelerini de günden çıkarsak düzenli kasan biri günde en az 50-60k kasabiliyor. Yani tahmin edildiği gibi haftalık 60k değil günlük 60k kazanılıyor zaten. Bir de bunu sürekli oynayan birinin yaptığını düşünürsek günlük en az 100k garanti. Bu ekonomi düzelmez geçin artık orayı. Ama yine de destekliyorum.

Çevrimdışı Puck

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 01 Nisan 2022, 14:07
Toplam oynama: 37 gün, 8 saat
Vadenin şuanlık yeterli olduğunu düşünüyorum hayatımdan aldığın 5 dakikayıda geri istiyorum  ;) Desteklenmedin

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
Vadenin şuanlık yeterli olduğunu düşünüyorum hayatımdan aldığın 5 dakikayıda geri istiyorum  ;) Desteklenmedin

Çevrimdışı P E A C E

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 30 Temmuz 2021, 19:57
Toplam oynama: 66 gün, 5 saat

Çevrimdışı Balendin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Şubat 2025, 21:06
Toplam oynama: 311 gün, 1 saat
Köken: İsviçreli
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:00
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat

Çevrimdışı Revioa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ragnar North Lv.27
Köken: Kanadalı
Son giriş: 10 Ekim 2024, 22:31
Toplam oynama: 105 gün, 0 saat
Güzel bir borsa sistemi oluşturulabilirse neden olmasın.

Çevrimdışı #Çağatay

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 07 Ağustos 2022, 22:28
Toplam oynama: 293 gün, 20 saat
Marly Hammer Lv.30
Köken: Kanadalı
Son giriş: 29 Mayıs 2022, 18:04
Toplam oynama: 10 gün, 9 saat
Köken: İrlandalı
Son giriş: 07 Mayıs 2022, 14:27
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
Bir SA-MP platformuna göre değerlendirme yapmanız lazım... Örneğin; 900 oyuncu oynuyorsa 30'u lojistik sahibi gerçekte böyle bir şey mi var? 900 kişiden 30'nun lojistiği olması mantıksız kalır değil mi? Yönetim tarafından ekonomi yakın takip edilip gerekli tüm ayrıntılar konuşuluyor.