Ben genede desteklemiyorum lagı azaltmak için farklı çözümlerde getirilebilir ve zaten getiriliyor.Sunucu günde 600-1000 çeken bir sunucu AFK sistemi getirilse bile 800 kişiden 600'e düştük diyelim çok fazla etki etmeyecek çünkü zaten 600 kişi hala aktif olarak oynamaya devam edecek.Yani AFK Kick sistemi 800'den 500'e bile düşürse pingle oynamaya devam edicez sadece 5-10 pinglik bir katkı sağlayacak oda hiçbişey.Sunucu gelecekte 1000'Den fazla kişi ile oynayacak yani bu çok büyük bir çözüm değil.Desteklemiyorum eskisi daha iyiydi sadece ev içerisinde afk bırakılırsa daha iyi olur dışarıda bırakanlar sorun yaratıyor.
Aşşırı derece de haklısın dostum ama maaleseff sunucuda o kadar kişiye yeticek ev var mı bilmiyorum. Fakat ben şahsen bu gün vip yenilemiş birisi olarak bu sistemden sonra yenileyeceğimi sanmıyorum hiç bir artısı yok şuanda bana en azından gold alanlara bir istisna olabilirdi suncuda toplasan kaç tane gold vip var zaten. 
Varya VIP alacaktım daha 2 gün önce kartta sıkıntı çıktı diye alamadım iyki alamamışım aga, saatlik maaş , exp vs. şeyler için alacaktım şimdi ise pek bi değeri kalmadı vip'in.Özel map'leri kaldırdılar özel maplerden gelen para artık gelmeyecek ek olarak AFK kick sisteminden dolayı VIP satışları düşecektir umarım önlemini almışlardır.
EK olarak AFK KİCK sistemi ben direk kaldırılsında demiyorum dışarıda felan afk bırakanlar kick yesin diyorum, zaten dışarıda bırakanlar sorun yaratıyor adama bakıyorum yol ortasında afk kalmış sıkıntı çıkartıyor.En azından evi olanlar evine gider afk bırakır bu konuda Hera'nın anlayışlı olmasını bekliyorum.Evde olanlar istediği kadar AFK bıraksın diğerleri kick yesin.Aga bide 800 kişi'nin 200'ü afkdan kick yese desek 600 kişi kalıyor ve yine 600 kişide lag yapıyor.Yani 5-10 pinglik bir sorun için hem sunucu maliyetini hem bizim kasılmamızı engellemek saçma.Ya kökten kaldırılsın ya da ev dışında afk bırakanlar kick yesin.
AFK sistemi şu anlık pasife alındı, dediğiniz sistem mantığı yönetim tarafından düşünülüp mantıklı olduğuna karar verildi. AFK iken atılmayacaksınız bunun yerine gelecek güncellemede VDS'ler tamamen engellenecek ve Anti-Afk ev dışında AFK kalanlar için aktif olacak.
Ayrıyetten birkaç farklı firma ile görüşme sağlandı. Oyun sunucusunun işlemcisi daha yüksek GHZ modeli ile yükseltilecek, gelişmelerden haberdar edeceğiz. Herkese iyi oyunlar dilerim.