Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LGBT - Eş Cinsellik

Başlatan Porcelain, 29 Mart 2020, 02:32:35
Okunma sayısı 4708 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yoda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 27 Mart 2023, 17:27
Toplam oynama: 420 gün, 6 saat
Birlik: ***** **ars
Son giriş: 12 Mart 2023, 03:12
Toplam oynama: 1 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Mart 2023, 01:53
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Ynt: LGBT - Eş Cinsellik
« Yanıtla #30 : 29 Mart 2020, 19:07:35 »
"Eşcinsellik büyük bir günahtır, buna karşın Allah bağışlayıcıdır, bütün günahları bağışlar. Eğer bir eşcinsel birey son nefesine kadar eşcinsel eylemlere devam ederse ne olacağını Allah bilir."

Çevrimdışı H.M.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 01 Mart 2023, 23:11
Toplam oynama: 64 gün, 20 saat
« Yanıtla #31 : 29 Mart 2020, 19:17:29 »
Eş Cinsellerin "saygı duyun" çırpınışlarına karşıyım. Kime saygı duyacağıma ben karar veririm. Zaten, saygı duyduğum kişi veya topluluk oldukça azdır. Yani sen bir erkeksin, kalkıyorsun bir erkek ile yattığını söylüyorsun, sonra benim suratıma bakıp, "saygı duy" diyorsun. Bu konu beni alakadar etmiyor ki. Neden çırpınıyorsun? Ben bir kadından hoşlanınca, kalkıp açıklama yapmıyorsam, sen de yapma. Birkaç çapulcunun sözlerinden gaza gelip, sitelerde bastıra bastıra "eş cinselim ben moruk" diye söylemlerde bulunanlara da karşıyım. Yani sen, feminen tavırlara sahip bir eş cinsel erkek olduğunu varsay, en homofobiği bile sen konusunu açmadığın sürece, muhabbetini yapmaz kavga tartışma vs. çıkarmaz. Eş cinselleri bir güruh olarak da görmüyorum, onu belirtmek isterim. Karşı olduğum noktayı belirttim. Yoksa kimin kime yasladığı beni ilgilendirmiyor. Yani fikirlerim kısaca bu kadar, bir kişiyi (konu üzerindeki) hedef alarak yazmadım bunları, konuşma tarzında yazdığım için şahsiyete yazılmış gibi gözüküyor ama genele söylem olarak, algılanabilirse doğrusu olur.
Özgürlük kavramını yanlış algılamaktan doğan bir safsata var burada.

Eşcinsellerin öncelikle beklediği özgürlük; eşcinsel olduklarından ötürü ayrımcılığa uğramama, bu yönelime sahip olabilme özgürlüğüdür. Şayet bu özgürlüğe riayet ediyorsan, eşcinsellere eşcinsel oldukları için hakaret etmiyor, ayrımcılık yapmıyorsan seni bu noktada ilgilendiren bir durum yok. Yani eşcinsellerin aktivizminin hedefi sen değilsin. Sanırım sen aslında taşkınlıklarından, aşırılıklarından rahatsız olmuşsun. Ben de bu denli radikalizmden ve teşhircilik içeren eylemlerden rahatsızım; ama öncelikle rahatsız olduğumuz noktaları ifade etmeyi bilelim.

Çevrimdışı catwalk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 07 Eylül 2024, 21:18
Toplam oynama: 231 gün, 22 saat
« Yanıtla #32 : 29 Mart 2020, 19:48:49 »
Eş Cinsellerin "saygı duyun" çırpınışlarına karşıyım. Kime saygı duyacağıma ben karar veririm. Zaten, saygı duyduğum kişi veya topluluk oldukça azdır. Yani sen bir erkeksin, kalkıyorsun bir erkek ile yattığını söylüyorsun, sonra benim suratıma bakıp, "saygı duy" diyorsun. Bu konu beni alakadar etmiyor ki. Neden çırpınıyorsun? Ben bir kadından hoşlanınca, kalkıp açıklama yapmıyorsam, sen de yapma. Birkaç çapulcunun sözlerinden gaza gelip, sitelerde bastıra bastıra "eş cinselim ben moruk" diye söylemlerde bulunanlara da karşıyım. Yani sen, feminen tavırlara sahip bir eş cinsel erkek olduğunu varsay, en homofobiği bile sen konusunu açmadığın sürece, muhabbetini yapmaz kavga tartışma vs. çıkarmaz. Eş cinselleri bir güruh olarak da görmüyorum, onu belirtmek isterim. Karşı olduğum noktayı belirttim. Yoksa kimin kime yasladığı beni ilgilendirmiyor. Yani fikirlerim kısaca bu kadar, bir kişiyi (konu üzerindeki) hedef alarak yazmadım bunları, konuşma tarzında yazdığım için şahsiyete yazılmış gibi gözüküyor ama genele söylem olarak, algılanabilirse doğrusu olur.

Eşcinsellerin öncelikle beklediği özgürlük; eşcinsel olduklarından ötürü ayrımcılığa uğramama, bu yönelime sahip olabilme özgürlüğüdür. Şayet bu özgürlüğe riayet ediyorsan, eşcinsellere eşcinsel oldukları için hakaret etmiyor, ayrımcılık yapmıyorsan seni bu noktada ilgilendiren bir durum yok. Yani eşcinsellerin aktivizminin hedefi sen değilsin. Sanırım sen aslında taşkınlıklarından, aşırılıklarından rahatsız olmuşsun. Ben de bu denli radikalizmden ve teşhircilik içeren eylemlerden rahatsızım; ama öncelikle rahatsız olduğumuz noktaları ifade etmeyi bilelim.
Rahatsız olduğum noktayı gayet iyi belirtmişim ki bu sayede anlayabilmişsin. Belirtmeden edemeyeceğim, benim bahsettiğim konu "özgürlük" değil. Zaten özgürlük konusuna girecek olursak bu konuda eş cinsel bireylere, ana yasal olarak birçok alanda özgürlük tanınmadığını, herkes kabul eder. Fakat dürüst olmak gerekirse, bu konuda duyarlı bir insan değilim. Kısaca umurumda değil. Son olarak, bu konuda yazıp çizilen her şeyi aynı bağlama dayandırmamanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı H.M.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 01 Mart 2023, 23:11
Toplam oynama: 64 gün, 20 saat
« Yanıtla #33 : 29 Mart 2020, 20:07:30 »

Rahatsız olduğum noktayı gayet iyi belirtmişim ki bu sayede anlayabilmişsin. Belirtmeden edemeyeceğim, benim bahsettiğim konu "özgürlük" değil. Zaten özgürlük konusuna girecek olursak bu konuda eş cinsel bireylere, ana yasal olarak birçok alanda özgürlük tanınmadığını, herkes kabul eder. Fakat dürüst olmak gerekirse, bu konuda duyarlı bir insan değilim. Kısaca umurumda değil. Son olarak, bu konuda yazıp çizilen her şeyi aynı bağlama dayandırmamanı tavsiye ederim.
Şayet eşcinsellere yapılan ayrımcılık umrunda bile değilse, eşcinsellerin aktivizmini sorgulaman bayağı mantıksız oluyor. Dediğim gibi, seni hedef almıyorlar neticede. "Bu konu beni alakadar etmiyor ki, neden çırpınıyorsun" diyorsun, zaten onların aktivizminin hedefi sen değilsin. Bu arada, senin rahatsız olduğunu belirttiğin şeyler aslında taşkınlığa tekabül etmiyor. Aktivizme karşılık geliyor; ki bu ikisi aynı şey değil. Ben asıl rahatsız olduğun hususa akıl yürütme vesilesiyle ulaştım.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jin Akihiro Lv.24
Köken: Japon
Son giriş: 18 Şubat 2024, 00:11
Toplam oynama: 176 gün, 20 saat
Millie Pitts Lv.24
Son giriş: 14 Temmuz 2023, 20:36
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #34 : 29 Mart 2020, 20:20:58 »
holmes sende mi eşcinselsin

Çevrimdışı catwalk

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 07 Eylül 2024, 21:18
Toplam oynama: 231 gün, 22 saat
« Yanıtla #35 : 29 Mart 2020, 20:23:40 »

Şayet eşcinsellere yapılan ayrımcılık umrunda bile değilse, eşcinsellerin aktivizmini sorgulaman bayağı mantıksız oluyor. Dediğim gibi, seni hedef almıyorlar neticede. "Bu konu beni alakadar etmiyor ki, neden çırpınıyorsun" diyorsun, zaten onların aktivizminin hedefi sen değilsin. Bu arada, senin rahatsız olduğunu belirttiğin şeyler aslında taşkınlığa tekabül etmiyor. Aktivizme karşılık geliyor; ki bu ikisi aynı şey değil. Ben asıl rahatsız olduğun hususa akıl yürütme vesilesiyle ulaştım.
Umurumda değil derken anlatmak istediğim senin çarpıttığın düşünce değildi. Duyarlı olmadığımı belirtmek istedim ve eş cinsel bireylere ana yasal olarak özgürlük verilememesi beni duygusal açıdan etkilemiyor. Yani şöyle demiyorum "keşke bu adamlara da eşit hak ve özgürlükler verilse." Verilsin verilmesin umurumda değil. Bunu anlatmak istemiştim. Buna da akıl yürütme vesilesi ile ulaşmanı beklerdim. Hedefi ben olmasamda eş cinsel olupta bahsettiğim tarzda aktivite gösteren kişiler bana itici geliyor. Taşkınlığa tekabül etmiyor dediğin durumlar eğer yürüyüşler falansa onlar oldukça itici, toplumun düzeni açısından ne gibi bir etkisi vardır onu ben tartışamam, ama dediğim gibi itici ve sanki bir güruhmuşcasına kendini kabul ettirmeye çalışan insanlar görüyorum.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #36 : 29 Mart 2020, 20:39:46 »
yakınım olmadığı sürece kimin kime koyduğu benim için önemli değil yakınımda eşcinsel birileri yok kendi tercihleri ama hastalık olsun, hormondan olsun yada küçükken bir travmadan olsun (eşcinsellik hakkında bir bilgim yok linç yemem inş) değişik tavrı olan insanlardan uzak durmaya çalışmışımdır bu bir ayrımcılık değil korkudur bir insanın neler yapabileceğini bilebilirsin çünkü hep onlarla yaşamışsındır ama değişik tavrı olan insanların neler yapılabileceği asla kesin değildir eşcinsellerden kısacası korkuyorum bu bir şaka değil küçükken karanlıktan korkuyoruzda neden bazı insanlardan korkmayalım ki? onun dışında eşcinsel birisi ile arkadaş olurum eşcinsel birisi ile gezerim bu benim için sıkıntı yaratmaz ama değişik tavrı yoksa tabi ki (değişik tavır dediğim şey kerimcan durmaz gibi "kerimcan durmaz eşcinselmi bilgim yok") yani bu şekilde ama bu konu cinselliğe gelirse, ben eşcinsel değilim bana kız ile kızın erkek ile erkeğin cinsel ilişkiye girmesi kendimce etik değil;

Çevrimdışı Mor

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 16 Nisan 2019, 01:00
Toplam oynama: 9 gün, 3 saat
« Yanıtla #37 : 30 Mart 2020, 04:05:21 »
imma just say that...

bu "samp rp" ortamı herhalde bir sürü yerdekinden daha fazla gizli gay barındırıyordur içinde ama tabii sözüme güvenmeyene bunu kanıtlayamam  ::)

Çevrimdışı EserhaNN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
David Andone Lv.32
Son giriş: 11 Kasım 2020, 01:17
Toplam oynama: 298 gün, 5 saat
« Yanıtla #38 : 30 Mart 2020, 04:15:05 »
imma just say that...

bu "samp rp" ortamı herhalde bir sürü yerdekinden daha fazla gizli gay barındırıyordur içinde ama tabii sözüme güvenmeyene bunu kanıtlayamam  ::)
Haklısın, bu çok doğru.

Ek olarak; Yobaz olmayalım sene olmuş 2020. Herkesin tuttuğu kendine de geç.

Çevrimdışı 4meizer

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2024, 01:55
Toplam oynama: 63 gün, 1 saat
« Yanıtla #39 : 30 Mart 2020, 13:15:51 »
dünyaya değil ama dünyama ters diyip geçiyorum ama ülkemizdeki lgbt topluluklarının fazla aşırıya kaçtığını kimse inkar edemez, itici duruyorlar