Yeni nesil mi desem veya genç arkadaşlar mı desem bilemedim. Sürekli ellerinde telefon var. Ve bu büyük bir yanlış. Geçen dışarıda parka çekime gittiğimde, 8 veya 9 yaşlarında bir insanın elinde telefon(ailesinden birininde olabilir buna lafım yok)arkadaşlarıyla birlikte değişik değişik pozlar veriyor. Ağzım açık kaldı. Gerçekten sosyal medya insanı bu kadar etkiliyor mu?
Instagram da artık nasıl bir şey varsa keşfet bölümüne bakıyorum. İnsanların değiştiğini görüyorum. Çeşit çeşit akım dedikleri o saçma saçma şeyler türedi ve biri yapınca diğerleri de sürü psikolojisiyle birlikte aynısı yapıyorlar. Ne zaman biz bu hale geldik ya? Etrafıma bakıyorum, konuşma tarzları, tavırları her şeyi değişen insanlar var. Eskiden dizilerdeki karakterler bu kadar el üstünde tutulmazken şimdi herkes el üstünde tutmaya çalışıyor. Bazı akım videoları görüyorum, müzik eşliğinde saçma saçma kalça sallamaları, sempatik hareketler yapmaları, kendini bir seksi gösterme çabaları var insanların. Neden böyle oluyor?
İnsanları gerçekten etkisi altına almış. Ben o yaşlardayken çizgi film izliyordum. Şimdi ise bakmaya dayanamıyorum. Kızlar için sürekli bir alışveriş, makyaj videosu; erkekler için sürekli bir giyim tarzı, araba videosu falan var. Ben bu yüzden tarz değiştiren arkadaşlarım var. Beyaz gömlek, kısa pantolon, tesbih falan. Abi ne gerek var ya?
Bir örnek vermek gerekirse, bir arkadaşım var ve ağzından "yerim, kıyamam, yaaa çoook tatlıııı" gibi kelimeler düşmüyor, giyim tarzı değişti, kendini bir şey sanmaya başladı. Instagramda aşırı derecede takılıyor. Gerçekten bak. Sahte geliyor bana.
Sürekli bir evlilik, aşk ilişki, bebek videolarına gelirsek en sık karşıma çıkan şeyler bunlar. Tamam güzel şeylerde kızlar başlıyor; ben çocuk yapacağım, böyle bir çocuğum olsun diye evleneceğim, şöyle bir sevgilim olmadı. Bu nedir yani? Burada sizce aşılanmaya çalışılan şey nedir? Hayvanlarla ilgili tatlı tatlı videolar oluyor Bir örnek daha vereyim; hayvan sevgisini karıştırmış bir arkadaşım var. Kedisi var ve bakamıyor ama seviyor nasıl olacak bu iş?
İnsanların düşünce tarzı çok değişti çoook.