Tatilden döndüğüm zaman bildiğim son birkaç yöntemi daha göstererek rehberi bitireceğim. Bunun haricinde talep üzerine yeni videoları sesli anlatacağım ve önceki videoları da yeniden çekerek sesli anlatacağım. Lütfen sesli anlatım için özel ileti göndermeyin.
Borancım iyi güzel de bu fotorğaf kırpma işini nasıl yapacağız. 800x600'e düşürdüğümde fotoğraf yamuluyor?
Muhtemelen kırpma işini sayı girerek yapıyorsunuz, yanlış yere yaptığınız için CS6 bunu kırpma değil yeniden boyutlandırma şeklinde alıyor ve fotoğraf bozularak küçültülüyor.
Fotoğrafı açtıktan sonra katman genellikle kilitli olur, kontrol edin. Eğer kilitliyse kaldırın.
Sol bardan kırpma aracını (kısayolu genellikle "C" tuşu) alıp manuel olarak kırpma işlemini yapın. Örnek olarak geçiş efektini gösterdiğim videoyu izleyebilirsiniz. Kırpma işlemini yaparken zaten kaç piksele kırpıldığını (alternatif bir sorun olarak santimetre gösterebilir, bunun için ilk anlatımda gösterdiğim ctrl+r cetvelini açıp cetvele sağ tıkladıktan sonra piksellere ayarlamalısınız) gösterir. İstediğiniz boyutta kırpma işlemi gerçekleştirdikten sonra fotoğrafa sağ tıklayıp kırp butonuna basın.
Borancım iyi güzel de bu fotorğaf kırpma işini nasıl yapacağız. 800x600'e düşürdüğümde fotoğraf yamuluyor?
Fotoğraf kırpmanıza gerek yok, sol üstten yeni bir dosya oluşturun. Boyutu 800x600 yapın. Sonra fotoğrafa gelip CTRL+A yapıp ardından CTRL+C yapın. Tekrardan yeni açtığınız 800x600 boş sayfaya gelin ve CTRL+V yapın. CTRL tuşu ile fotoğrafınızın konumunu 800x600 e ayarlayabilirsiniz.
Yeni sayfa yöntemini benim rehberim üzerinden efekt uygulayacaksanız tavsiye etmiyorum. Ben sayfa açmadan direkt olarak katman kilidini kaldırıp fotoğrafta oynamalar yapıyorum ve bu yüzden yöntemlerim yeni sayfa yöntemi ile çakışıyor ve bozulmalar olabiliyor. Yeni sayfa ile yapıldığında fotoğrafa efektleme uygulayacaksanız beyaz sayfayı yeniden transparan haline getirmeniz veya direkt olarak transparan şeklinde açmanız gerekiyor.