Konu altında bazıları halihazırda diğer oyuncular tarafından geliştirilmiş ve kullanılan, bazılarını da kendim geliştirdiğim ve kullandığım SS edit tekniklerini paylaşıp bölüm bölüm nasıl yapıldığını anlattım. Keyifli seyirler, ancak rehberin en başında bir ricada bulunmak istiyorum. Özellikle LSRP+ editleyenler başta olmak üzere basit ve düz SS editleyen, SS edit konusuna fazla özen göstermeyen arkadaşlarımızın üstüne giden bir güruh var. Sırf kaliteli SS'ler editliyor olmanız sizi diğerlerinden bir yukarı seviyeye çekmez. Kaliteli SS editlemeniz sizi rolcü yapmaz. Unutmayın, oyunu forumda değil oyunda oynuyoruz. Demem o ki; lütfen CS6 öğrendiğiniz için bir taraflarınızı kaldırmayın ve diğer yöntemler üzerinden sadece paylaşım yapmak isteyen ve oyununa, rolüne bakan oyunculara sallayıp sallayıp onların oyun keyfini kaçırmayın.
Yapacağınız rolde "iyi" konumda bulunmanız sizi "İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz. Birlik tanıtımlarınıza her gün Adobe Photoshop başında saatler harcayarak attığınız "ScreenShot" görüntüleri, ancak oyunda basite kaçtığınız chatlog özetleri sizi "İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz. Şu kısım da olabilir; kendi birliğiniz ve sevdiğiniz arkadaşlara IC-OOC her türlü anlayışı gösterip, IC sevmediğiniz insanlara OOC kin tutup onları rol bilgisi üzerinden vurmak, birlik tanıtımlarını karalamak. Ağır eleştiride bulunmak da sizi "İyi Role-Play oyuncusu" yapmaz.