
SSS Birliğin işleyiş tarzı? Legal ve illegal karışık olacak, yani birisi gelip bizim bulunduğumuz kasabadaki barda belirli legal işlere girebilir, aynı zamanda legal olan kişiler illegal işlerden haberdar olmayacak, bazı kesimler hariç. İllegal yönden bahsetmek gerekirse, kasabada uyuşturucu yetiştirip şehirlere sevkiyatlar düzenleyeceğiz. CESET YOK ETME rolleri gibi başka roller eklendiği zaman insanlar gelip bize belirli rol imkanları sunacak, biz de onları gerçekleştireceğiz.
Birliğe katılmadan önce nelere dikkat etmeliyim? Aslında rolünüz sunucunun üstünde olması gerekiyor, bunun haricinde IC olarak oyunda kasabadayken normal bir kasabalı gibi roller döndüreceğiz, şehirlere ve sevkiyatlara çıktığımız sırada herkes maske takmak zorunda. Kimseye gerçek isminizi vermeyip, herkes takma isimle birbirine hitap edecek.
Nasıl birliğe katılabilirim? Aslında ilk önce biraz konsept hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor, yukarıda konsept hakkında yeterli şekilde bilgi verdim zaten. Sonra bizim bulunduğumuz kasabaya gelip bizle role girebilirsiniz, normalde alım sürecini daha fazla tutmamız gerekiyor. Ama Med-RP olduğu için, gelip role girdiğiniz zaman rolünüze göre alım yapıyoruz.
Birliğe katıldım, ne yapmalıyım? Bence bu serverde en büyük sorun bir birliğe girdiğiniz zaman başlıyor. Çünkü bir birliğe giriyorsunuz hoşgeldiniz diyip sizi gönderiyorlar. Biz de böyle bir durum söz konusu değil, sürekli rol içerisinde olacaksınız. Bir teste tabi tutulabilirsiniz, yada bir görev alabilirsiniz. Eğer bu birliğe katıldıysanız zaten her daim rol üretebilen bir kişisinizdir.
Birlik süreci! Şimdi burada çok adım var açıklamak gerekirse; İlk önce bu konsept tamamen uyuşturucu üstüne kurulu bir konsept, yani uyuşturucu yetiştirip şehirdeki insanlara yeteri kadar sevkiyat yapmak ve paralar içinde yaşamak olacaktır. Zaten birliğe katıldığınızda size işinize göre bir rütbe verilecek, işiniz hakkında size bilgide verilecektir.
Rol üretemiyorum, çok aktif değilim, rütbe yükselebilirmiyim? Birlikte bulunduğunuz 1 ayın sonunda rütbe yükselebilirsiniz.
CK durumu? Birliğe girdiğiniz sürece ilk 10 saat birlikten çıkma hakkınız var. 10 Saat dolduğunda ise sizi CK edebiliyoruz. Ama bu demek değil ki sizi buraya hapsettik. Eğer geçerli bir sebebiniz varsa, sizi hiç bir şekilde CK etmeden birlikten çıkarabiliriz.
Birlikten nasıl para kazanabilirim? Bunun 2 yolu var. İlki ic olarak belirtip bar, veya diğer çeşitli legal yönlerde çalışmak. İkinci yol ise birlik adına rol üretmek. Ürettiğiniz rolü bana yazıyorsunuz role göre bir bütçe belirliyoruz. Örnek vermem gerekirse, bir soygun rolü planlıyorsunuz ve bizden 1000 dolar istiyorsunuz. Soygun rolünü gerçekleştirdiğiniz de size 1000 doları veriyoruz. ( 2. yol aktif!)
Birlik hikayesine nasıl dahil olabilirim? Birlik hikayesine kalıcı ve kemikleşmiş kadromuzdan kişilerle devam etmek önceliğimiz. Rolleriniz ne kadar iyi olursa olsun, aradığımız şey kalıcılıktır.
Birliğin düzeni? Birliğin düzeni olmalı diye düşündük, herkes kafasına göre gezmeyecek ve ayrıyetten kafasına göre skinler almayacak. En azından alsa bile bir tane aksesuarı kırmızı olursa bir düzen içinde olduğumuzu gösterir. Kırmızı veya kırmızı siyah renklerini kullanıyoruz çünkü şeytana tapan bir birliğiz. Yani o renkler cehennem renkleri, arabalarımız ve skinlerimiz bu renkte olmalı diye düşünüyorum.
Birlik Kuralları ( OOC ) - Rol bilginizin sunucunun üstünde olması gerekiyor. -Sizin birliğe girdiğinizde rütbelerinizin artımı için verdiğimiz bir süre yoktur, bu tamamen size bağlıdır. -Birlik içerisinde troll haraketler sergileme, veya ooc bir ceza almak birlikden atılma sebebidir. -Özellikle başka bir birlikle olan rollerde /b komutunu kullanan kişiler 1 kere uyarılır sonrasında birlik ile ilişkisi kesilir. -OOC toplantılarda afk kick yerseniz bir daha o toplantıya alınmazsınız. -Birliğe yeni dahil olmuş veya olmaya çalışan kişilerle oyun içinde veya forumda PM üzerinden iletişim kurmayın, rollerin gidişatını IC'den farklı bir yöne çekmeyin. -Kasabada yaptığımız rolleri iyi kavrayıp, buna göre roller üretin. -Birliğe dahil olmuş kişiler günde en az 1 rol ss'i atmak zorunda.
Birlik Kuralları ( IC ) - IC olarak kasabadaki herkeze saygı duymalı, seviyenize göre davranmalısınız. -İş üzerindeyken birisi tarafından görülürsen onun işini bitir yada konuşmamasını sağla. - İş üzerindeyken bir polis tarafından kovalanırsan sakın kasabaya gelme. - İş üzerindeyken bir polis tarafından yakalanırsan bizi tanımıyorsun, hiçbirşeyden bahsetme. - Bizle konuştuğunuz şey bizle kalır, başkalarıyla kesinlikle bunları konuşma, dışarıya laf çıkarma. - Başka bir birlik mensubu ile bizden izin almadan konuşma, iş yapma.
 
İllegal yapılanmalarının sokakta duyabileceği şeyler:
Hell Town kasabasındaki insanlar para karşılığı cesetleri ortadan kaldırıyormuş.
Roller nasıl gerçekleşecek?
Kasabaya gelerek durumdan bahsedebilirsiniz. Rol teşviki açısından ücretler çok düşük olacak, hatta rolsel de verebilirsiniz. İşveren tercihine göre ceset yok etme işlemi yapılacak. Yakma, gömme, asitle eritme. Veya işveren nasıl uygun görüyorsa.
Belli başlı kurallar
Para nakit olarak alınır. İşveren cesedi kendi aracıyla getirdiyse aracın temizliğinden kulüp sorumludur. (tercihe bağlı) Hayali ceset veya CK ettiğiniz karakterleri getirebilirsiniz.
Birlik içinde yerleşim!
The Devil (Şeytan): Kasabanın yöneticisi, yol göstereni. Genellikle kendini büyük işlerde ve sevkiyatlarda gösterir, eğer kasaba için herhangi bir iş yapılacaksa sorulması gereken tek kişidir.
The Leader (Lider): Kasabada her türlü işi yapmış, heryeri avucunun içi gibi bilen, belirli bir süre uyuşturucu yetiştirmiş, satmış insanlarla iletişime geçmiş ve diğer birlikler ile anlaşma yapan kişilere verilen ünvan.
Drug Dealer (Uyuşturucu satıcısı): Kasabada belirli bir süre geçirmiş, insanlarla arası iyi olan ve uyuşturucu satmak ile görevlendirilen kişilere verilen ünvan.
Drug Grower (Uyuşturucu yetiştiricisi): Aynı şekilde kasabada belirli bir süre geçirmiş, fakat insan içine çıkmaktan ziyade, kasabada uyuşturucu yetiştirmekle görevlendirilen kişilere verilen ünvan.
Traveler (Gezgin): Şehir ve kasaba arasındaki iletişimi sağlayan kişilerdir. Belirli aralıklarla şehre gidip araştırma yaparlar ve edindikleri bilgileri kasabaya bildirirler. Traveler olmayan kişiler şehirdeki söylentileri duyamaz.
Guider (Yol gösteren): Kasabaya yeni yeni alışmaya başlıyan kişilere kasabanın işleyişi hakkında bilgi veren, kasabanın yerlerini ve mekanlarını gösteren, ağzı iyi laf yapan kişilere verilen ünvan.
Town Guard (Kasaba bekçisi): Kasabayı korumakla görevlendirilen, geçmişinde her türlü işe bulaşmış olan, eli silah tutan insanlara verilen ünvan.
Student (Öğrenci): Kasabada yeni takılmaya başlamış, öğrenime açık kişilerdir. Kişiliklerine ve yeteneklerine göre ünvan verilmeye hazırdır.
Burgher (Kasabalı): Kasabada bulunan bara takılan, ya da kasabaya yeni taşınmış kişiler, kendilerini kanıtlamaya çalışırlar. Kasaba Sakini diyebiliriz.
Ünvanları sadece böyle sınırlandırmak istemiyoruz, eğer aklınızda kasabaya uygun şekilde bir ünvan, rol düşüncesi varsa belirtebilirsiniz. Teşekkürler.
Birlik durumları; - Birlik onayı: Aktif. - Birlik hood onayı: Yakında! - Birlik OOC Alım durumu: Aktif. - Birlik araba durumu:: 7
OOC Alımlar kısa süre için açılmıştır, konsept hakkında yukarıdan bilgi sahibi olan arkadaşlar bana oyundan "PM" olarak yada forumdan ulaşabilirler.
|