Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

"Matthew Brewster" Ek telsiz komutu

Başlatan LORDXUNEITY, 14 Şubat 2020, 21:06:47
Okunma sayısı 269 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
"Matthew Brewster" Ek telsiz komutu
« : 14 Şubat 2020, 21:06:47 »
Karakter Adınız: (Matthew Brewster)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Oyun)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın: (Kısa ve öz. Birçok sunucuda telsiz komutu /t olarak kullanılmakta. Ben dahil birçok arkadaşım geçmiş alışkanlıklardan dolayı /r yerine /t kullanıyor, telsizlerde gecikme yaşayabiliyoruz. Aynı /sorusor ve /rapor komutlarının /destek komutuna yönlendirmesi gibi, /t komutu da /r komutuna yönlendirebilir.)
AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.:

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
Ynt: "Matthew Brewster" Ek telsiz komutu
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2020, 19:40:26 »
Gerekli göremedim, olsa olur olmasa da

Çevrimdışı nox

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 17 Mayıs 2020, 14:33
Toplam oynama: 120 gün, 15 saat
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2020, 22:09:09 »
Yani insanların alışmasını kolaylaştırmak adına getirilebilir fakat zorunluluk değil. Destekliyorum.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2020, 12:30:33 »
buna destan yazardım da kısa okuyup yanıtlayacağın için ellerimi yormayacağım, görüşüne saygı duymuyorum. eğer gereksizlik varsa neden gereksiz olduğunu da belirtin. "gereksiz moruk istemiyom gelmesin yaw" yazıp shitpost kasmanın manası yok. sisteme yük bindirmeyecek, ufak bir komut eklemesi. bu sayede bir rolde sırf /r yerine /t yaptık diye düzeltmesiyle beraber 2 saat uzatmayız. buradan başka bir sunucuda rol yapmamışsındır, elin /r'ye alışmıştır sana fayda sağlamayacaktır elbet gereksiz gelebilir. ama bu sistemin kimseye zararı olmayacak, 2-3 kişiye yardımı olacak o kadar. tartışmasına bile gerek olmayan kısa bir konu. gören de sanacak açlık sistemi önerdik. /destek var /sorusor ve /rapor komutları da kalksın o zaman, nasıl olsa aynı yere yönlendiriyor.

kimsenin konu için görüş paylaşmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. zararı varsa (?) belirtebilirsiniz.

Çevrimdışı Bedevi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Şubat 2020, 17:47
Toplam oynama: 8 gün, 11 saat
« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2020, 13:21:42 »
Destek.

Çevrimdışı Imperio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Nisan 2025, 03:56
Toplam oynama: 90 gün, 21 saat
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 03:47
Toplam oynama: 418 gün, 19 saat
Grace Tyler Lv.35
Son giriş: 03 Şubat 2024, 07:22
Toplam oynama: 7 gün, 11 saat
« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2020, 20:24:51 »
Gereksiz.

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2020, 21:47:13 »
buna destan yazardım da kısa okuyup yanıtlayacağın için ellerimi yormayacağım, görüşüne saygı duymuyorum. eğer gereksizlik varsa neden gereksiz olduğunu da belirtin. "gereksiz moruk istemiyom gelmesin yaw" yazıp shitpost kasmanın manası yok. sisteme yük bindirmeyecek, ufak bir komut eklemesi. bu sayede bir rolde sırf /r yerine /t yaptık diye düzeltmesiyle beraber 2 saat uzatmayız. buradan başka bir sunucuda rol yapmamışsındır, elin /r'ye alışmıştır sana fayda sağlamayacaktır elbet gereksiz gelebilir. ama bu sistemin kimseye zararı olmayacak, 2-3 kişiye yardımı olacak o kadar. tartışmasına bile gerek olmayan kısa bir konu. gören de sanacak açlık sistemi önerdik. /destek var /sorusor ve /rapor komutları da kalksın o zaman, nasıl olsa aynı yere yönlendiriyor.

kimsenin konu için görüş paylaşmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. zararı varsa (?) belirtebilirsiniz.
Aynı şey motor komutu içinde geçerli. /motor komutu her sunucuda aynı değil. Kimse de gelip bu konu hakkında ARGE açmamış, gerekli değil çünkü Rina'da oynayan adam alışır sunucunun komutlarına bu kadar basit. Gerekli değil, olsa da olur olmasa da. Zaten 1 gün bu sunucuda rol yapsan komutu doğru yazmaya başlarsın. Rol yapmazsan alışamaman normal.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 18 Şubat 2020, 22:32:26 »
Basit bir komut eklemesi olacağı için konu hakkında fikir tartışmasına gerek yok. Zararı veya suistimali de olmayacak. Fikir tartışması olmayacağı için, shitpost kasmaya geleceklere de taviz vermeye gerek yok. Dolayısıyla AR-GE yetkilisi konuyu inceleyene kadar kilit.

Aynı şey motor komutu içinde geçerli. /motor komutu her sunucuda aynı değil. Kimse de gelip bu konu hakkında ARGE açmamış, gerekli değil çünkü Rina'da oynayan adam alışır sunucunun komutlarına bu kadar basit. Gerekli değil, olsa da olur olmasa da. Zaten 1 gün bu sunucuda rol yapsan komutu doğru yazmaya başlarsın. Rol yapmazsan alışamaman normal.
Önce araştırma ve geliştirme bölümünün kullanımını öğrenip sonra bu bölümlere yanıt atmanızı öneriyorum. Fikriniz yoksa boş yorum atıp kirletmenizin manası yok. Sadece kendi konum adına konuşmuyorum, farklı konulara attığınız yanıtlar da benzer içerikte.
Rol yapıp yapmayacağım size kalmamış. Oynadığım her sunucuda rol yapma odaklı oynadım, AFK sürelerimi minimal düzeyde tuttum, birçoğunda da AFK kick sistemi bulunuyordu zaten. Sunucuyu 2017'den ilk açıldığı günlerden beri oynuyorum, Rina oynayan birisinin alışıp oynamayan birisinin alışamamasıyla ilgili bir şey değil bu. Komuta alışırım, veya alışmam. Sizi ilgilendiren bir şey değil kendi kişisel problemlerimden dolayı pasifim. PD içerisinde bu konudan tek şikayetlenen de ben değilim. Bundan 3 ay öncesinde helper olduğum güne kadar farklı bir sunucuda polis rolündeydim. Sırf bir trafik çevirmesinde yazması 30 saniye sürecek telsizi düzeltmem(iz)le beraber 3 dakika bekletiyorum(z) oyuncuları. İki taraf adına da hoş bir şey değil.
Evet, ben 1 hafta geçmeden /r komutuna alışmış olacağım. Kesin bir şey bu. Ama sadece "tek" bir kişi üzerinden AR-GE değerlendirilmez. Benden sonra gelecek kişilerin de 2 haftaya yakın alışma süreci olacak. Onları muzdarip etmek niye? Telsiz çok önemli ve kritik bir komut. Bakın size en basit şu örneği verebilirim, önceden interiora F tuşu ile giriş yapılırdı. Ama her sunucuda bu girişin Y tuşunda olmasından kaynaklı tuş değişimi yapıldı. Başka sunucudan gelen adam F tuşuna alışmayacak mıydı?