[member=üyenumarası]magicFezz[/member]şunu kullansaydınız keşke mention gelirdi. yeni görebildim
@NiceRole aklımı okumuş, ama bir de ben kendi yorumumu katayım.
Şöyle ki uzun süredir samp ortamında roleplay yapıyorum ve her sunucuda her şey aynı. HER ŞEY AYNI. Ya çetesin ya mafyasın ya polissin. Farklılık yok-yok-yok. Ben açıkçası bu durumdan bıktım. Rina'da canım sıkıldığı için Milkshakers diye bir birlik açmıştım, aşırı ilginç bir konseptti ve bir yerden alıntı değildi. Bu bir oyun, sınırları ise sizin hayal gücünüz. Ben o zamanlar bazı insanlar için "saçma birlik" olan bir birlikte toplam yirmi üyeye ulaşmıştım ve hep birlikte rol yapıyorduk. EĞLENİYORDUK YA. Harika zamanlardı, gerçekten üzerine bir şey diyemezdik. Daha sonra Sangrento ile tanıştım, Rina'da yasadışı bir istihbarat birliği kurmuştu, roleplay hayatımın en eğlendiğim vakitleri diyebilirim, net. Daha önce hiç aklıma gelmeyen bir konsept, yapmaktan zevk aldığım bir konsept... falan da filan, bu uzar gider. Kendi hikayemi yazmayı bitirip bu mesajı noktalayayım.
Bazı insanlar var bu roleplay ortamında, onlar kendi istedikleri şeyleri yapmaktan asla sıkılmazlar. En basitinden NiceRole'un dediği gibi, bir dükkan sahibi rolü yapıp kamyon alırsın, hediyeal sistemini role dökersin. Ben bundan zevk alabilirim çünkü bunu yapmayı ben istiyorum ve benim yaptığım tamamen bana ait bir şey. Bu bazı insanlara garip gelebiliyor. Onlar
genelde şöyle düşünüyor: "GTA oynuyoruz, silah alıp adam vurmak varken neden böyle roller yapayım?"
Aslında biraz haklı, sunucu için konuşayım, elinize silah geçmesi çok basit. Aktif bölgeye git beş dakika bekle, birisi kulağına fısıldıyor zaten. Paran da varsa hoop cukka.
Yaptığın iş seni ilgilendirir, onu yapmaktan asla sıkılmayacak olsan bile insanların yaptığın iş hakkındaki yorumlarını duymak hevesini kırabilir. Bunu birçok kez kendim deneyimledim ve gözlemledim. Kaç insan geldi geçti şu Palomino'yu canlandırmak için. Forumda kaç kişi "EVET, EVET! DESTEKLİYORUM! HAHA, HARİKA FİKİR! PALOMİNO, HADİ, EVETTT!" dedi de üç kişi kasabada birbirimize baktık.
Diyeceğim o ki kankam, farklı bir şey yapacaksan farklılıkları seven insanları yanına al, öyle başla. Daha sonra ilgilenen insanlar -eğer ki olursa- seni bulur. Bulmazsa da zaten senin şevkin kırılır, projeni rafa koyarsın.