Dostum selamlar, yıllardır müzikle uğraşıyorum ve birsürü beste yaptım. Kendimce fark ettiğim ufak ipuçlarını vereceğim sana.
Şimdi şarkıda bir intro, yani giriş olur. Şarkının girişinin can alıcı olmasına özen göstermelisin insanları şarkı en başından dinletebilirse devamını getirtir çünkü, bu aklında kalsın. Genel olarak Drum değilde yaylılarla giriş yapmaya çalış, massive olsun ki dinletsin.
Bass bir parçanın can damarıdır, bass yazarken en ufak, en ince detaylarına kadar güzel olmasını sağlamanı öneririm.
Sürekli aynı ritm giden şarkının dinletme ömrü maksimum 50 saniyedir. Mümkün olduğunca parçalarında birşeyleri değiştir, Chord progression değiştiremiyorsan bile atıyorum 100 BPM çalıyorsan bir anda 80'e düşür, farklı bir drum technique kullan.
Ambiyans seslerinin beyindeki ses hafızasında uyandırdığı duygular, hayaller. Parçayı yazarken insanlara ne hissettirmeye çalışıyosan yansıtmalısın, hüzün mü? Mutluluk mu? Coşku mu? Piçlik mi? Sen burada bir sanatçısın ve sadece 3 notaya basarak sanatçı olmuyorsun işi her yanıyla düşünerek güzelce detaylandırmalısın. Ambiyans sesleri için klavyeler var. Garageband isimli bir uygulama var, basit ve aşırı kullanışlı onunla başlamanı öneririm. Uygulamada 100'den fazla ses efekti mevcut. MIX&MASTERING için ise fazlaca basit.
Bass'ların patlamamasına özen göster, genel olarak TREBLE 7-8 BASS 6-7 aralığında olsun, sesi ise duyulmayacak kadar değil, aşırı duyulacak kadarda değil, ortada ver parçaya.
Genel olarak parçalar; Intro > Bridge > Verse şeklindedir, buna uyum sağlarsan diğer parçalar gibi senin parçalarından da sıkılacaklardır.
Müzik yapmak sadece uygulamadan da olmaz, eline enstrüman alıp yapmak istediğin şeyi enstrümandan da yansıtmalısın bunu da asla unutma.
Sanırsam daha çok elektronik müzik tarzında gitmek istiyorsun? Bu sektörde olan aşırı başarılı bir parça atacağım şimdi sana kulaklığı son ses takıp dinle adamlar ne kadar detaylandırmış sürekli ritm değişiklikleridir, aynı ritmi farklı yansıtmalarıdır falan harika, sana yardımı olacaktır.