Dediğinize ilave bir bilgi olarak, Hazarlar döneminde de Slavlar yaşıyor. Hatta göçebe topluluk olarak Bizans ile, Hazar ile beraber savaşıyorlar. Büyük çoğunluğu asker. Kiril alfabesi kullananlar Ortodoks çünkü, Roma döneminde Ekümeni, Kiril adlı papazı tayin ediyor ve Slavlar'a Ortodoks Hristiyanlığını savaşta ortak davayı öğretmek için yaymaya çalışıyor. Rus alfabesi de bu şekilde ortaya çıktı dediğiniz gibi 11 12. yüzlere denk geliyor. İlk önce 9.yüzyılda Bulgarlar Kiril alfabesine kavuştu akabinde Ruslara geçti. Kiril alfabeyi Glagolitik olarak kurdu sonra Kiril alfabesi olarak isimlendirildi çünkü, Slavların yazı dili yoktu. Bir yazıda okumuştum 6, 7.yüzyılda da var oldukları söyleniyor. Hazar zamanında da yaşadığından savaşlara katıldığından anlayabiliriz. Konuşma dilleri var ancak yazı dilleri güçlü değil. Bu yüzden birbirlerine Slav diyorlar zaten. Köken olarak, Slava, slova Rusça'da "kelime" anlamına geliyor. Birbirleriyle konuşurken anlaşmak için bu kelimeyi kendi milletlerine uygun olarak seçmişler. İngilizce'deki Slave kelimesi yani köle kelimesine Rus düşünürlerin çoğu katılmıyor ama dediğinizde doğru. Bu yönde de bir söylenti var

Hırvatları Katolik, Sırpları Ortodoks, Boşnakları da Türk(Müslüman) olarak böldüler. Dil açısından da oldukça benzerlik var. Slavlar Neznav (Bilmiyorum), Ruslar Niznayu(Bilmiyorum) şeklinde konuşuyorlar.
Bende Rus bir karakteri canlandırıyorum, gayet güzel paylaşım olmuş. Teşekkürler, Köken bir