İtalyan birliklerin kalabalıklığını görmeyeli epey bir zaman olmuştu, geçen sene sunucu İtalyan rollerinin fazlalığından yakınırken bu sene de kimse İtalyanların azaldığını fark etmemiş sanki. İtalyan birliği görünce incelemek istedim.
[!] Tanıtım adabınız iyi duruyor. Mafya türü birliklerin sıkça yaptığı bir hata kişisel rolleri atmak. Organize olduğunuzu gösteren roller atmaya dikkat ediyorsunuz ama araya araç tamir etme, silah temizleme gibi roller sıkışmış. Sırf tanıtımımızın sayfası artsın diye veya aktif görünelim diye yapılan bu rollerden kaçınmayı deneyin.
[!] Boss karakterini her türlü rolün içine sokmayın. Boss önemli bir roldür. Mümkün oldukça ticaret, çatışma veya hayatını tehlikeye atabileceği benzeri işlerden uzak durun. Boss karakteriniz yalnızca güvende olabileceği rollerde ortaya çıkartın. Bunun haricinde herkesin ulaşabileceği bir karakter olmamasına da dikkat edin. Eğer bu tip rollerde birlik üyelerinizin yanından ayrılmak istemiyorsanız M.A. izni alarak ikinci bir karakter ile bu tip rollere katılabilirsiniz.
[!] Hikaye uzun yazılmaya çalışılmış, emeğinize sağlık ama olaylar üzerinde fazla durulmuş. Genel olarak birliğin akış sürecini anlatmak yerine belli tarihlerde yaşanan olaylar anlatılmış. Bana göre birlik tanıtımlarında bu tip hikayeler kullanılmamalı. Hikayenizdeki olay durumunu temizleyip genel olarak birliğin geçmişini tanıtabilirsiniz.
[!] Hikayede oldukça güçlü bir birlik olduğunuzu belirtmişsiniz ama bunun için şartlar pek de elverişli gözükmüyor (sistem onayı).
[!] Soldati ve Aquilone rütbeleri İtalyan mafyasında bulunmuyor
[!] ! Phane'in paylaşımlarında çok rastladım, konturu biraz daha az kullanabilirsiniz.
[!] Rol paylaşırken şablon kullanılması estetiği bozuyor, rol paylaşımı şablonu modası 2016'nın sonlarına doğru yavaş yavaş sönmüştü.
[!] Imaginem'in ekran görüntülerinde rastladım, yazıları ekran görüntüsü aldığınız fontsize haricinde photoshop ile büyütüp küçültmeyin. Bulanık gözüküyor, kötü oluyor.
[!] Ekran görüntülerini düzenlerken genişliği 1000 veya altında olacak şekilde ayarlamaya özen gösterin. Forumun desteklediği maksimum fotoğraf genişliği 1000, daha sonrasını küçültüyor ve haliyle fotoğraflar kötü gözüküyor.
[!] İtalyan tipi birliklerde kadın karakterler genellikle yüksek yerlere erişemezler. Bunun nedeni İtalyanların kadınlara duyduğu saygıdan ve onları korumak istediklerinden kaynaklanır. Yapmayın demiyorum ama elinizden geldikçe kadın karakterleri yüksek yerlere yerleştirmeyin, illegal işlere karıştırmayın.
[!] Tanıtımda kullandığınız "soldi italiano" yazısındaki "İ" harflerini "I"ya çevirin.