Serverde farklı farklı garip ve kalıplaşmış kitleler var. Bu kitleler genelde izlediği yabancı dizi ve filmlerin etkisinde kalmış kişiler. Genelde bu kişilerin IC karakterlerinin akrabalık ilişkileri çöp oluyor.
Örneğin:
A kişisi: Abimi gözlerimin önünde çarmığa gerdiler gözlerini kaşıkla çıkardılar gibi..
B kişisi: Annem babam öldü bende sokaklara düştüm sokakta büyüdüm sersefil bir yaşam sürdüm.
C kişisi: Ben hep silahlarla büyüdüm kafa kestim adam biçtim. vs vs.
Bu örnekler çokça çoğaltılabilir, demek istediğim serverde "LEGAL" kapsamı içerisinde rol yapan sayısı sanırsam LSPD ve LSFD gibi oluşumlardan ibaret. Onun haricinde birisiyle düz konuşma rolüne girdiğinizde durduk yere size bir anda agresif tavırlar sergileyerek ters tepki verebiliyor. Nedenini sorduğunuzda "Karakterimin yapısı böyle", "Karakterimin yaşadığı olaylar neticesinde böyle diyebiliyorlar."
Ben serverde oluşumu veya birliği olmayıp sıradan gündelik rol yapan birisiyim karakterimin eline bir defa dahi silah almadım, brawl rolüne sınırlı sayıda kendimi korumak amaçlı giriştim. Hiçbir LSPD mensubuyla sorun yaşamadım fakat Idlewood denen bölgede düzgünce rol yapmakta zorlanıyorum.
İnsanlar serverin geçtiği Santos şehrini sürekli suç şehri olarak tanımlandığını sanıyor fakat gerçekci düşünürsek gerçek hayatta yaşadığımız şehirlerde her gün polisle çatışmak, terörizm, vandalizm gibi eylemlerde bulunmuyor, bunlar otuz günde bir gibi olucak şeylerdir, gündelik olarak yapılamaz. Ama oyun karakterlerinde gerçekte yapmadıkları, yapamadıkları ve yapamayacakları veya yapması mümkün dahi olmayan şeyleri yansıtmaya çalışıyor.
Bir örnek daha;
Tipik siyahi erotik karakter Idlewood`da takılan bir kadına yaklaşarak /w kanalından seslenir:
(Lafım siyahi karakter canlandıranlara değil layığıyla siyahi rolleri yapan arkadaşlar siz adamın dibisiniz.)
+Geceliği ne kadar?
+Bi vuruş kaç kuruş?
+Sevişek mi?
Bunların haricinde +Toz lazım mı? diye yaklaşan siyahi rolleri yapanlar var.
Aynı rolü beyaz bir karakter üzerinden değerlendirirsek:
+Merhaba güzel baaaağyaaaağn!
+Gözlerim kamaştı bu bir prenses olmalı!
+İsterseniz bir kafede bir şeyler içebiliriz. (E-Rp`yi zamanla ve uzatarak yapmanın bir diğer tekniği.)
+Numaranı versene.