Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LSPD Vuram xd

Başlatan Ruelle Ghetto Dealer, 11 Aralık 2019, 11:44:40
Okunma sayısı 412 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Regina Rogge Lv.17
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ocak 2020, 00:22
Toplam oynama: 69 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
LSPD Vuram xd
« : 11 Aralık 2019, 11:44:40 »
Eski tüfekler bilir, önceden platform içerisinde çeşitli rol paylaşımları olurdu. İnsanlar rol editleyip peşinde olurdu. Herkes çeşitli yerlerde çeşitli rol etkinlikleri düzenlerdi ve insanlar LSPD ile çatışmaktansa rol yapma çabasındaydı. Ne oldu o insanlara? Şimdi herkes LSPD ile çatışmalarını çok marifetmiş gibi video alıyor, atıyor, paylaşıyor ve bunun bir ün, bir mevki getirdiğini düşünüyor.

Fakat kendileri LSPD ile bir sorun yaşadığında ve genellikle yakalandıklarında sonuç belli, Fake Crash ya da direk /q oluyor. Hal böyle olduğunda da bir anlamı kalmıyor RPG yapmanın. Önceden de olurdu tabiki polis ile çatışmalar fakat RPG'ye uygun, Drive-BY atılırdı en kötü kalkıp Maverick ile sağa sola konup çatıdan ateş edilmezdi ya da 20-30 kişi sadece LSPD'ye sıkıp düşüreyim de video alayım diye uğraşlara girmezdi. Nerede bu insanlar? Mafyalar ya da çeteler bir mekan aldıklarında orada rollerini gerçekleştirirdi. Uzaktan bakıldığında gerçektende burası XX yeri derdik. Şimdi ise çoğu rol olanağı çok fazla olan mekan sadece sistemsel bir şekilde alınmış, rol konusundan bir hiç olan yerler.

Sokakta bir LSPD üyesi gördüğünde onunla rol yapmak isterlerdi insanlar, "Kovalasana eğevğeve fuck pd yakalamaz ki" çabasına girmezdi. En basit örneğinden FreeStyle atılırdı Idlewood'ta. Bağırarak uyuşturucu ya da silah satılır denilmezdi insanlar RP nedir nasıl yapılır bilirdi, şimdikiler gibi değildiler. Polise yakalandıklarında Fake Crash ya da /q yok denilecek kadar azdı. Genellikle Crash atmaktansa emote üzerinden kişiler kaçmaya çalışır ve polisler de verilen emoteye göre uyum sağlar, buna göre değerlendirme yapardı.

TS3 ya da DC sunucularında toplanıp sadece OOC konuşarak tek bir emote vermeden il-legal rol gerçekleştirmezlerdi. Aksine telsiz ya da Chat Lock ile haberleşip roller gerçekleştirirlerdi. Birisi infaz edileceği zaman kaçırılıp şehir dışarısında gerekli rolleri gerçekleşirdi, insanların ortasında salak saçma roller ile değil.

Ne oldu? Ne değişti? Bu insanlar RP yapmayı neden bıraktı? Bir kısmı farklı sunuculara dağıldı kimisi SAMP hayatına bir son verdi kimisi ise farklı RP konseplerine yöneldi büyük bir kısmıyla da halen görüşüp muhabbet sohbet ederim ve ne zaman ki Rina RP'ye dönmesini davet etsem çeşitli sebepler sunardı önüme zamanında sunucudan hiç çıkmayan insanlar.

Bu tür etmenleri değiştiren şey tam olarak nedir? Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum. Konu altında salak saçma kışkırtma oluşturacak yanıtlara dönüş sağlamıyacağım, niyetim gerçekten saf bir şekilde soru sormak ve cevaplarını almak istiyorum.

Eski O Güzel Günler

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Regina Rogge Lv.17
Ynt: LSPD Vuram xd
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2019, 11:48:06 »
Spoiler:

Fake crash atmayıp delikanlı gibi jailini yiyen ve bunu yaparkende IC'den;

"Ben ne yaptım!"
"Tanrı'm pişmanım!"
"Anneme şimdi kim bakacak?"

Gibi roller gerçekleştiren has tayfa! Özleniyorsunuz. Gerçek il-legaller.

Çevrimdışı fm23sevdalisi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskandinav
Son giriş: 09 Kasım 2023, 04:48
Toplam oynama: 22 gün, 19 saat
Birlik: ***** **ars
Jake Ruckles Lv.28
Son giriş: 31 Ağustos 2023, 18:49
Toplam oynama: 263 gün, 1 saat
Fatteh Ashme Lv.28
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:07
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2019, 11:57:59 »
illegal rol mü? O da ne?

Allahım bin şükür olsun ki beni aimsiz kolsuz bir mahlukat olarak yaratmışsın ki sayende legal rol yapma fırsatı buluyorum.

Çevrimdışı witness

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Eylül 2022, 03:23
Toplam oynama: 160 gün, 11 saat
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2019, 12:14:55 »
tm

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2019, 12:15:09 »
sayılı oyuncu kaldı

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Regina Rogge Lv.17
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2019, 12:29:01 »
illegal rol mü? O da ne?

Allahım bin şükür olsun ki beni aimsiz kolsuz bir mahlukat olarak yaratmışsın ki sayende legal rol yapma fırsatı buluyorum.

Aradığım şey <3

Çevrimdışı MonnyKilla

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Eylül 2020, 01:10
Toplam oynama: 56 gün, 14 saat
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2019, 12:30:11 »
Spoiler:

Fake crash atmayıp delikanlı gibi jailini yiyen ve bunu yaparkende IC'den;

"Ben ne yaptım!"
"Tanrı'm pişmanım!"
"Anneme şimdi kim bakacak?"

Gibi roller gerçekleştiren has tayfa! Özleniyorsunuz. Gerçek il-legaller.
Yerde olan Arnavutlular'dan birisi benim, ilk birliklerimden birisiydi.

Çevrimdışı MonnyKilla

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Eylül 2020, 01:10
Toplam oynama: 56 gün, 14 saat
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2019, 12:32:29 »
Oyuncuların roleplay modunda nasıl eğlendiğine biz karar veremeyiz. İsterlerse rol oynarlar, isterlerse başka bir şekilde oynarlar. Ama önemli olan bu yaptıkları olayların hepsinin kural ihlallerine, bundan çok IG alanlardan OOG alanlara taşınması. Burada roleplay modunu oynadığımızı unutan çoook fazla insan var. Örneğin silahtan korkan bir karakteri vurup bununla forumda ya da sohbet alanlarında dalga geçerek kutlayan insanlar var. Fakat gel gör ki, gerçek hayatta ellerine tabanca tutuştursan tek yapacakları şey silahı titrek elleriyle sımsıkı tutmaya çalışmaları olacak.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Regina Rogge Lv.17
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2019, 12:39:16 »
Oyuncuların roleplay modunda nasıl eğlendiğine biz karar veremeyiz. İsterlerse rol oynarlar, isterlerse başka bir şekilde oynarlar. Ama önemli olan bu yaptıkları olayların hepsinin kural ihlallerine, bundan çok IG alanlardan OOG alanlara taşınması. Burada roleplay modunu oynadığımızı unutan çoook fazla insan var. Örneğin silahtan korkan bir karakteri vurup bununla forumda ya da sohbet alanlarında dalga geçerek kutlayan insanlar var. Fakat gel gör ki, gerçek hayatta ellerine tabanca tutuştursan tek yapacakları şey silahı titrek elleriyle sımsıkı tutmaya çalışmaları olacak.

Taktire şayan, tek böyle düşünen ben değilmişim.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Kasım 2021, 13:50
Toplam oynama: 2 gün, 17 saat
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2019, 12:41:20 »
Satırlar dolusu cümleler kurmuştum. Hepsini seçip sildim. Çünkü yazsam bile fayda etmeyeceğinin farkındayım. Polis departmanı içindeki toplulukların ne kadar birini öldürme, birini oyundan bezdirme çabasında olduğunu hepimiz biliyoruz. Sadece insanlar bunları düzeltmek yerine polise sıkıyor. Böylesi daha eğlenceli çünkü.