Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LS-PD Normalleştirilmelidir!

Başlatan Meganluv, 09 Aralık 2019, 22:37:27
Okunma sayısı 1551 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Eylül 2021, 22:20
Toplam oynama: 240 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: LS-PD Normalleştirilmelidir!
« Yanıtla #20 : 10 Aralık 2019, 15:42:41 »
kanka güzel bi hırsız polis sunucusu var atiyim istiyosan orada oynarsın

Çevrimdışı fieL

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ewan Riego Lv.20
Son giriş: 30 Ocak 2022, 16:07
Toplam oynama: 65 gün, 4 saat
Birlik: ****** *ANG
« Yanıtla #21 : 10 Aralık 2019, 16:10:42 »
Los Angeles'de yaşadığımızı var sayarsak LAPD demek doğrudan devlet demektir. Yasama - Yürütme - Yargı organları tüm hukuk devletlerinde her şeyden ve herkesden üstündür. Yetersiz buluyorum, LSPD daha da güçlendirilmelidir.
Daha ne kadar güçlü olmak istiyorsunuz anlayamadım, LSPD üyeleri suçlulara TP mi olsun. MDC paneliniz var ordan her bilgiye ulaşabiliyorsunuz,yetmedi en ufak olayda M4 çekebiliyorsunuz,Telefondan sinyal bulabiliyorsunuz,C4 ile veya Towtruck ile gate açabiliyorsunuz,evlerin kapısını kırabiliyorsunuz daha ne kadar güçlenmek istiyorsunuz ?

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #22 : 10 Aralık 2019, 16:44:20 »
Ben de 7 yıl boyunca sadece 6-7 ayını PD'de geçirmiş, bu 6 yılda sadece Rina'da IC jail yemiş, sunucuda da neredeyse 1 yıldır IC jail yememiş ve son 4 yılda 9 ay dışında (rinada sadece 1 ay hariç) tamamen mafya rollerinde bulunmuş birisi olarak bunu yazıyorum. Bu kadar süre boyunca illegal rol yapmış biri olarak sadece Rina değil hiçbir sunucuda sistemden mahrum bırakıldığımı düşünmüyorum. Eğer çok eksik bir sistemin AR-GE'sini gördüyseniz bana da forum PM'den ulaştırın lütfen. Ayrıca önemli olan tecrübe değil, tecrübenizi nerede ve nasıl değerlendirdiğiniz. Hazır PD ile ilgili AR-GE açılmışken sunucunun eski PD yöneticisinin dediği gibi, "8 yıl rol yapıp basit bir rolde taklaya gelen çok kişi gördüm".

AR-GE hakkında desteklediğim yerler PD şikayetleri ve tanıtım usülü.

ARGE PD yoğunluklu olduğu için illegalden başlayayım. Evet, birlikler için gerçekten daha net bir moderasyon getirilmeli. Roller daha çok takip edilmeli. Başka bir sunucuda illegal rol yaptığımda 1 ayda 50 sayfa yapıp 10-15 bin görüntülenme alan tanıtımlar vardı. Üstelik malum sunucuda burada olduğu gibi rolleri floodlayarak atman da serbest değil. Burada 45 sayfada 5000 gördüğüme şükrediyorum. Ne oyuncular rolleri takip ediyor ne de yetkililer, adeta sistem onayı verildikten sonra o birliğin takibi bırakılıyor gibi. Pasifse onayı alınıyor başka birliğe veriliyor. Bu konuda oyuncuların da suçu var. Evet, sunucuya yeni oyuncular çok başlıyor. Ama birisi çıkıp da birlik tanıtımına nasıl ekran görüntüsü atılacağını öğretmiyor. Çoğu birlik manzara izleme rolü, viski içme rolü ve benzeri roller atıp sayfa kasıyor, onay aldıysa da onayı gitmesin diye tanıtımı aktif tutuyor. Böyle alakasız roller olduğu için sadece belli isimlerin tanıtımlarının takip edildiğini düşünüyorum ve doğrudan pasif birliklerin değil düzgün rol yapmayan birliklerin onayı alınmasının gerektiğini düşünüyorum. FEK'in dediği gibi arka planda çok rol dönüyor aslında. Bir tanıtımda pasifliğin sebebi çok şeye bağlanabilir. Ama bir birlik pasif diye birlikle alakasız saçma sapan manzara izleme rolü, araba yıkama rolü, AK 47 söküp takma rolü falan atılmamalı. Böyle birliklere onay verilmemeli, onayı verildiyse de geri alınmalı. Birlik tanıtımına SS atmanın da bir adabı var. Burada tanıştığım, ilk birlik yönetimimde Discord'dan yaptığı düzgün eleştirileri ile yardımcı olan bir arkadaşımın sözüdür. "Boş roller ile 50 sayfa tanıtım yapacağına dolu roller ile 10 sayfa yap"

Hiçbir zaman PD şikayeti açma gereği duymadım, PD'nin yaptığı bir tane ihlal görmüştüm Deagle çektiğimde beanbag ile karşılık verilmişti ama şikayet açmakla falan uğraşmak istemedim. Bu nedenle şikayetlerin içini bilmiyorum. Ama eğer ki PD'de olan her yetkili, forum görevlisi bile bu şikayetlere bakıyorsa hata var. PD şikayetlerine sadece PD yöneticisi bakmalı. Hera'nın bile çıkıp polis şikayetine bakması kanımca yanlıştır.

Bunun dışında, öncelikle polis üstünlüğünü çok abarttığınızı düşünüyorum. Sunucuda 1.5 yıldır birlik yönetiyoruz Plastik Mafya ile. 2019 Ocak ayında birçok birliği birleştirip adeta aktif 200-250 kişilik bir ordu yarattığımız dönem dışında da polisle sorun yaşamadık. Ön planda bir şirketimiz var ve bu şirketin adı altında birçok yer işletiyoruz. Bu yerlere de birliğimdeki oyuncuları atıyorum, bana para akışı oluyor. Arka planda da sessiz sedasız fuhuşumuzu, silah ticaretimizi yapıyor haracımızı kesiyoruz (yaptırıyor, kestiriyorum). Anlayacağınız üzere sakin bir şekilde illegali de ilerletiyoruz. Eğer aklınız en ufak şeyde 100 kişi mafya mekanına gidip en yüksek rütbeye racon kesmek değilse, polise silah çekip çatapat yapmakta değilse zaten sorun yaşamazsınız. Polis rolündeki arkadaşlarım basit bir trafik ihlalinin, misal hız ihlalinin çevirmesinde AK 47 ile tarandıkları için çevirme yapmaya bile üşendiklerini söylüyor.

LSPD'nin yetkililer tarafından yönetilmesi gayet normal. Her sunucuda bu böyledir. Hatta ve hatta Rina'da bahsettiğiniz yetkilere ulaşmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum. Diğer sunucularda 1-1.5 birkaç kişi için 2 yıl polis rolü yapıp ancak Teğmen I olabilmiş tanıdıklarım var. 2.5 yılını tek bir karakterde polis rolünde geçirip çavuş bırakanları saymıyorum. 2 yıldan bahsediyoruz, neredeyse Rina'nın kuruluş tarihine gidiyor. Yüzbaşı dediğiniz rütbeye kolay kolay "normal" bir oyuncu çekilmemeli zaten, yönetimin güvenebileceği birisi olmalı. Teğmen yapabiliyorsalar ona şükür. Yüzbaşı dediğiniz şey büroyu yönetiyor tüm yetkiler bu adamda olacak. Kısacası LSPD yöneticisi olacak. En kısa örneği böyle vereceğim, LSPD'ye hiçbir sunucuda sunucu kurucusu bile el atmaz, LSPD'yi sadece ve sadece LSPD yöneticisi yönetir. Adminlerin bile birbirine kazık attığı (en son geçtiğimiz günlerde bir sunucuda şahit oldum) bir platformda bu yetkinin oyuncuya verilmesi için gerçekten uzun bir süre polis rolü yapmış, yetkililerle arasının iyi olması lazım. Bahsettiğiniz dönemdeki LSPD yöneticilerinin yönetim ile arası iyi olmasaydı admin olmadan yöneticilik yapma imkanları pek de yoktu.

Sistemsel üstünlük hakkında, sizin bakış açınıza göre polis her sunucuda sistemsel olarak üstün. En küçüğünden başlayayım, kapı kırma sistemi yok çünkü olsa zırt pırt kapı kıracaklar. Ben evi merak ettiği için kapı kıracak çok kişi tanıyorum. Eğer geçerli bir sebebiniz varsa admin çağırıp kapı kilidi açtırabiliyorsunuz zaten. Gatei polisler C4 ile patlatıyor. Ayrıca özel map ile bir kale kurup kapılarına gate yerleştirmezseniz gateiniz patlamaz. Patladıysa da bir sebebi vardır.  Normal bir durumda polis iç yelek+deagle ile devriyesine çıkıyor. İç yelek dediğimiz şeyde biz yüzde 10 zırh alıyorduk ki bu sunucuda illegal hiçbir şekilde zırh alamıyor, burada da olsa olsa yüzde 20-30 zırh alıyorsundur. VIP birisi (sunucunun yarısı VIP), tek tuşla yüzde 100 zırh alabiliyor. VIP'in olmasa bile kolayca zırh alabiliyorsun. Eğer ki polislere özel bir durum belirtilmezse, operasyon gibi şeyler olmazsa veya siz AK 47 gibi ağır silahları çekmediğinizde polislerin çelik yelek giymesi yasak. Sayısal olarak aşırı üstün olmadığınız sürece ağır silah çekmezseniz çelik yelek kullanmıyorlar. M4 sunucudaki tek üstünlük. Biz bu özel durumlarda sadece MIII izni ile MP5 kullanabiliyorduk. Burada MII iseniz AK'ye karşılık M4 çekebiliyorlarmış sanırsam.

Çevrimdışı Dynastie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Omar Raboze Lv.23
Köken: İspanyol
Son giriş: 22 Eylül 2023, 20:16
Toplam oynama: 121 gün, 14 saat
Son giriş: 20 Mart 2023, 20:38
Toplam oynama: 28 gün, 23 saat
Tony Dumb Lv.23
Son giriş: 21 Mart 2023, 11:48
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
Colt Cow Lv.23
Son giriş: 21 Mart 2023, 14:05
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
« Yanıtla #23 : 10 Aralık 2019, 17:19:01 »
Los Angeles'de yaşadığımızı var sayarsak LAPD demek doğrudan devlet demektir. Yasama - Yürütme - Yargı organları tüm hukuk devletlerinde her şeyden ve herkesden üstündür. Yetersiz buluyorum, LSPD daha da güçlendirilmelidir.
allahını seversen 1 haftanı illegalde geçir sonra bu yorumu at

Çevrimdışı timeformurder

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Nisan 2023, 15:39
Toplam oynama: 139 gün, 15 saat
« Yanıtla #24 : 10 Aralık 2019, 17:25:59 »
Ki ben şun bile illegal rol yapanlardan üstün olduğunu sanmıyorum.
Biz rk olduktan 24 saat sonra kişiye sıkabilirken rk ettiğim polis 5 dakika sonra beni tutuklamaya geliyorsa bu olayda bir sıkıntı vardır. Evet departman elbette illegalden üstün olmalı ama bence bu kadarıda fazla.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #25 : 10 Aralık 2019, 17:32:18 »
sistemsel değil sayısal olarak üstün tutulması lafı çok hoşuma gitti gerçekten sadece il-legallerinde bundan şikayetci olduğunu düşünmüyorum legal tanıdığım insanlarda var polislerden nefret ediliyor yani çatışmak felen bunlarla konuşmak saçmalık sniperla tek atılıyor cuntgun kullanılsın rol imkanı tanınmıyor dediğimde komik eleştiriler aldım 130 kişiyken bi 50-40 kişilik pd alımı daha yapıyorsunuz önceki aldıklarınızda m4 ler dolu zaten yeni gelenler pdliği öğrenecek felen iyi hoş çok kişi olun karışmıyorum ama Los Angeles'Dayız LAPD krdşm yorumu atan Koala06 yı görmektende bıktım abicim tamam LAPD siniz güçlüsünüzde icc tanrıymış gibi konuşmayı bırak bi ara Patriot un üstüne çıkmış sniple sıkanlarda vardıda onlara birşey demiyorduk neyse ben çok bosh konuşan bir insanımdır destekliyorum AR-GE nin tüm konularını sayısal üstün olan bir lspd istiyoruz sistemsel değil

Çevrimdışı poison

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Joseph Amir Lv.26
Köken: İsrail
Son giriş: 04 Ekim 2022, 20:33
Toplam oynama: 171 gün, 23 saat
« Yanıtla #26 : 10 Aralık 2019, 19:09:53 »
Yasama yürütme ve diğer hukuki üstünlükleri sistem geliştirmesi ile karşılaştıranlara selam olsun
Günümüz amerikasında yaşadığımızı düşünürsek kelepçeliyken araca binemememiz gayet normal helikopter ile hareket halinde iken sniper atışı yapabilmek gayet normal biz kasaya binince surfingden atıldığımız halde pd nin özel scriptlerinin olması normal
Kelepçeliyken 4 kapılı veya kasalı bir araca binemememiz gayet normal

Çevrimdışı Hieral

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Şubat 2024, 04:00
Toplam oynama: 21 gün, 13 saat
Son giriş: 25 Kasım 2023, 15:34
Toplam oynama: 180 gün, 15 saat
Son giriş: 21 Temmuz 2023, 19:42
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #27 : 10 Aralık 2019, 19:18:27 »
Yav orda yaşıyoz burda yaşıyoz değil rol yapıyoruz burada, herkese rol fırsatı tanınmalı. Tamam LSPD üstün olmalı, bayağı bi üstün olmalı ama bu ar-ge güzel. Destekliyorum

Çevrimdışı xoduzy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2021, 21:42
Toplam oynama: 166 gün, 1 saat
« Yanıtla #28 : 10 Aralık 2019, 19:20:11 »

Tam aksine. Los Angelas PD'den ibaret değildir. Dedektifi var, FBİ'i var, CİA var, SWAT var.

Amerika 'yı realite olarak elde tutup varsayımlarımızı ona göre yapacaksak eğer california'daki zenci çetelerin arasına giremeyen polisler de var.

Ayrıca Los Angeles'de yaşadığımızı varsaymıyoruz. (LS: Los Santos) Los Angeles California'da bulunan bir şehir, bizim rol yaptığımız şehir ise Sandreas'da yer almakta.

Not:

LS-PD tarafından gelen tüm eleştirilere değil, sadece yapıcı olan eleştirilere ve sadece konuyu baltalamak amacında bulunmayan kişilere cevap verebilirim.

Biz rolümüzü Los Angeles şehrinde değil, San Andreas şehrinde yapıyoruz. Bizde FBI yok, CIA yok. SWAT zaten LSPD nin birimi. Bu tarz üstünlüklerin olması normal, illegal ile LSPD hiçbir zaman eşit olmadı olamaz da.

Çevrimdışı Babe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Temmuz 2023, 05:37