Merhabalar sevgili küçük kardeşlerim ve saygıdeğer büyüklerim,
Roleplay kültürü ve Rina hakkında birkaç şey...
Öncelikle Rina Roleplay serverına iki arkadaş olarak birkaç gün evvel başladık. Daha öncelerinde SA:MP deneyimlerimiz ziyadesiyle fazla oldu. Şimdi ismini zikretmek istemiyorum fakat birtakım Türk roleplay serverlarında -ki hayli hard denebilecek seviyede serverlardı- roleplay deneyimlerimiz oldu. Zaten SA:MP'ye meraklı olan birçok arkadaş benim kimlerden bahsettiğimi anlamıştır. Rina'yı keşfetmemiz biraz geç oldu. Yönetici kadrosunun bir şeyler için çabaladıklarını, serverdaki playerların rol seviyesini üst düzeye çıkarmaya çalıştıklarını, ellerinden geldiğince bu güzel ortamı diri tutmak için efor sarfettiklerini görüyorum. Bu kadar çabaya rağmen hala toksik oyunculara rastlamak insanı üzse de bu oyuna duyulan sevgiden dolayı insan görmezden gelebiliyor.
Velhasıl kelam serverın kalitesini daha yukarıya çıkarmak yine oyuncuların elinde. Yıllardır bu oyunu oynayan -yaş ortalamasına göre konuştum- 25 yaşında bir ağabeyiniz/kardeşiniz olarak en büyük tavsiyem kitlenin legale yönlenmesidir. Yabancı serverlarda olan sinerjinin bizim Türk serverlarımızda tutmamasının en büyük sebebi, Türk oyuncularının roleplay oyunu CS:GO mantığıyla oynamasıdır. Roleplay eşittir mafya babası olup vurayım kırayım demek değildir. Artık bu algının da yıllar sonra yavaş yavaş kırılacağını ümit etmekten ve bu konuyla ilgili yazıp çizmekten başka bir şey elimden gelmiyor.Legal rollere yön vermek adına: Dijital Para Borsacılığı
2016 yılı MEÜ / İşletme Yönetimi mezunu bir dostunuz olarak bu işe el atmak istedim. Hali hazırda Rina'nın uygulamasında mevcut olan Bitcoin sistemini, (Bilmeyenler: /telefon->Tarayıcı->Bitcoin yollarını izleyerek bulabilirsiniz.) yönetimdeki arkadaşların da onayı olursa Etherium, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, Dogecoin başta olmak üzere daha da genişletmek istiyorum.
Bu rolü nasıl gerçekleştireceğim? Bu rol nasıl bir rol olacak? Oyuncular olarak biz bunun neresinde olacağız? vb. sorular:
- Forum->İnternet Sayfaları üzerinden borsa sitemizi aktif hale getireceğim. Forumdaki bu borsa sistemimiz tamamen binance.com'un verileriyle eşdeğer şekilde olacak. Satın alacağınız dijital paraların anlık fiyatlarını bu site üzerinden takip edebileceksiniz.
- 7/24 bilgisayar başında olamayacağım için anlık satış/alış işlemlerini kaçırmamanız adına ne zaman işlem gerçekleştirmek istiyorsanız Rina Roleplay forumundaki internet sitemiz üzerinden o saat'' ve dakika' içerisinde işlem gerçekleştirmeniz ((yorum yapmanız)) yeterli olacaktır. Her gün belirlediğim saatte banka hesaplarınıza paranız ya da borsa sitemizdeki üyeliklerinize dijital paranız yatacaktır. Arzu ederseniz ödemelerinizi Bitcoin şeklinde de talep edebileceksiniz.
Öncelikli olarak amacım elbette herkesin keyif almasıdır. Ancak gerçek hayatta olduğu gibi bu rolde de oyun parası kaybedebilir ya da kazanabilirsiniz. Bu borsacılık rolündeki nihai amacım oyundaki "dolar" denilen olguyu yerle yeksan edip ticarete -zaten hali hazırda sistemde var olan- Bitcoin hükümdarlığını getirmektir. Umarım yönetim kadrosu onay verir ve bunu başarabiliriz!Sağlıcakla kalın, hoşça kalın...