Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Albion Online

Başlatan TITAN, 18 Kasım 2019, 14:28:17
Okunma sayısı 193 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TITAN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ekim 2021, 19:38
Toplam oynama: 103 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Albion Online
« : 18 Kasım 2019, 14:28:17 »
Albion Online'yi bir çoğunuz biliyordur veya bilmiyordur. Oyunu açıklayacak olursam fantastik sandbox mmorpg bir oyun, aynı lol gibi bir bakış açısı bulunuyor. Fantastik sandbox olmasıda görev yapmadan isterseniz oyunun 1.si bile olabilirsiniz.. Oyun gerçekten eğlenceli. Oyunda seviye sistemi bulunmuyor bu yüzden para yatıran oyunda ilah olmuyor anlayacağınız.

Oyunda açıklayamayacağım kadar bir sürü classların eşyaları bulunuyor. Mesela Plate Armor dediğimiz ağır zırhların bir çok farklı olanları var. Knight Armor, Guardian Armor vesaire vesaire. Mesela büyücü seven kişiler içinse 6 7 adet farklı staff bulunuyor. Assassine bayılan kişiler içinse 4 5 adet farklı daggerlar bulunmakta. Mızrak seven arkadaşlar içinse birbirinden farklı bir sürü mızrak bulunuyor. Anlayacağınız oyun gerçekten çok ama çok iyi.

İsterseniz size skill tree den bir görüntü vereyim, unutmayın! Bir eşyayı sürekli kullanıp fame kasarsanız(Örnek veriyorum dagger olsun) o eşyada sizde daha çok güçlü olacak. Yani hasar adama 100 vururken bir bakmışsınız ki bu hasar 175 200 230 a kadar çıkabilir.

Spoiler:

Oyunda dediğim gibi sayamayacağım kadar bir sürü şey bulunuyor.

İtemlerin güç seviyesine gelicek olursak eğer oyunda +1 +2 değilde tear4 tear5 dediğimiz olay bulunuyor. Yani diyorum ki ben Claymore isimli ağır kılıcı kullanıyorum ve sürekli onu kullanıp fame kasarak bu claymore adlı kılıcın daha güçlü olan tear 5 tear 6 sını kullanabiliyorum. Ve ayrıyetten örnek veriyorum tear 4 ün bir tık üstü 4.1 dediğimiz enchant seviyesi devreye girmeye başlıyor. Maximum tear seviyesi 8, enchant olaraksa 3 yani 8.3

Spoiler:

Gördüğünüz gibi eşyanın en sol üstünde VI yazmakta, yani bu eşya Tear 6 bir eşya, sol altına bakacak olursak 2 adet mavi bir şey parlıyor. Yani bu da Tear 6.2 anlamına gelmekte

Ayrıyetten oyunda bulunan haritanın bölgeleri bulunmakta,. o bölgelerinde tabii ki tear seviyesi bulunuyor. Tear seviyesi ne kadar artarsa orada bulunan kaynaklar, yaratıklar o kadar güçleniyor. Ha bu arada kaynak demişken para kasma olayına gelelim. Bir sürü para kasma yöntemi bulunmakta,. bizim en çok kullandığımız dungeon yaparak para kasmadır. Yani zorlu dungeonlara girip en sondaki bosa gidip kutudan çıkan değerli eşyaları satarak ekmek paramızı çıkartıyoruz. Tabii bosa giderkende yarı boslarıda kesmeyi ihmal etmiyoruz :D

"Dungeon haricinde para kasma var mı TITAN Bey?" diyecek arkadaşlara ise tabii ki var. Mesela gidip tear seviyesi yüksek baltayı alıp değerli ağaçları kesebilirsiniz, kazma alıp taşları kesebilirsiniz, isterseniz oyunda bulunan hayvanları öldürüp derilerini dahi yüzüp satabilirsiniz ya da madencilik yapabilirsiniz. Bir de oyunda bazı hayvanlar, taşlar veya madenler yeşil parlayabilmekte. Bu yeşil parlıyorsa direkmen ensesine çökün, çünkü atıyorum kaplan yeşil parlıyorsa onun derisi tear 5 yerine tear 5.1 yani enchantlı olarak size gelecek. Tear 5 normal deri 100k ediyorsa örnek veriyorum bu edicek size 175k falan.

Spoiler:

Gördüğünüz gibi mesela bu pamuk, yeşil parlayan bir pamuğu topladığınız zaman enchant seviyesi gelmekte. Eşyanın sol üstüne baktığımız zaman V yani Tear V, sol altına bakacak olursak 1 adet bir şey parlamakta. Yani anlayacağınız bu eşya Tear 5.1 bir eşya.

Şimdi diyeceksiniz ki, yahu TITAN, bu oyun sadece PvE mi? PvP hiç mi yok? Tabii ki var, hatta öyle bir PvP ler var ki eliniz ayağınıza giriyor. Şimdi size Tear mantığını anlattım, oyunun haritası zaten devasa bir şey. Haritanın bölgelerininde tear seviyesi bulunuyor vee, bölgelerin hangi zone olduğuda bulunmakta. Diyeceksiniz "Zone ne?"

Zone bildiğimiz bir alan, fakat bu alanların çeşidi bulunuyor.

Blue Zone: Güvenli alan, burada öldüğünüz zaman bir şey kaybetmiyorsunuz.

Yellow Zone: Bayrak aldığınız zaman farklı bir bayrak gelip sizi öldürebilmekte. Ama bayrak alıp öldüğünüz zaman üzerinizde ne var ne yok donunuza kadar eşyalarınızı alabiliyorlar (Silver yani para hariç) Ama diyelim bayrak almadan öldüyseniz sadece 3 dakika ayağa kalkmayı bekliyorsunuz.

Red Zone: Geldik buraya,. burada "Hostile" dediğimiz olay var, yani metin2 de serbest alma gibi düşünebilirsiniz. Kendinizi serbeste aldığınız zaman ne var ne yok herhangi biri gelip size saldırabiliyor. Siz de onlara saldırabiliyorsunuz, fakat şöyle bir şey varki. Eğer ölürseniz silver yani para hariç donunuza kadar tüm itemlerinizi alabilirler.

BLACK ZONE: Asıl bomba burada,. herkes tek oluyor, herkes birbirine saldırabiliyor. Kısacası burası kaos ortam, en küçük hatanızda direk ölebilirsiniz. Burada 6 7 kişi aynı klan ve aynı partiden insanlar etrafta geziniyorlar,. az kişi gördükleri zaman hepsi birden bir kişiye odaklanıp üzerine çullanıp tekme tokat dövüp öldürmeye çalışıyorlar. Eşya gördüklerinde gözleri dönüyor varını yoğunu adamı kesmek için
 harcıyorlar. Dungeondan para kazananların en uğrak yeridir.

Size oyunun haritasından bir görüntü vereceğim,. gerçekten çok büyük haritası bulunuyor. Sağ alt kısımdaki küçük haritadan oyunun bütün haritasını görebilirsiniz.

Spoiler:

Fotoğraf küçük idare edin yav

Yani anlayacağınız oyun biraz ultima onlineyi andırabiliyor,. oyunu bizimle oynamak isteyen arkadaş varsa bize forum üzerinden ya da ts üzerinden ulaşabilirler.

Kadromuz;

@TITAN
@TURKHISPOWA
@Özgürs

Bir yeri yanlış veya anlatmadığım bir yer varsa yorum kısmından düzeltip ekleme yapabilirsiniz, iyi günler ^^

Çevrimdışı TURKISHPOWA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Mayıs 2023, 00:27
Toplam oynama: 22 gün, 19 saat
Köken: Japon
Son giriş: 19 Nisan 2023, 12:10
Toplam oynama: 374 gün, 8 saat
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:31
Toplam oynama: 3 gün, 1 saat
Ynt: Albion Online
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2019, 14:28:48 »
Oynayanlar ulaşabilir.  8)

Çevrimdışı kofiksavar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Kasım 2022, 02:18
Toplam oynama: 4 gün, 13 saat
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2019, 18:26:17 »
bu oyunu duymuştum fakat hiç inceleme fırsatı bulmadım. ölünce itemlerinin hepsinin alınması, emeğinin bir çırpıda silinmesi biraz saçma değil mi? Yoksa sadece belirttiğin zindanlarda mı oluyor bu saçma mantık?

Çevrimdışı TURKISHPOWA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Mayıs 2023, 00:27
Toplam oynama: 22 gün, 19 saat
Köken: Japon
Son giriş: 19 Nisan 2023, 12:10
Toplam oynama: 374 gün, 8 saat
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:31
Toplam oynama: 3 gün, 1 saat
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2019, 20:49:51 »
bu oyunu duymuştum fakat hiç inceleme fırsatı bulmadım. ölünce itemlerinin hepsinin alınması, emeğinin bir çırpıda silinmesi biraz saçma değil mi? Yoksa sadece belirttiğin zindanlarda mı oluyor bu saçma mantık?
Banka sistemi var, itemlerinin seviyeleri var, tehlikeli alan(black zone) gittiğinde yanına T4 item alıyorsun T7 itemin varsa bile, o şekilde emeğinin %0.01 i gidiyor ki oda yakalanırsan :)
AYnı şekilde sende pusu atıp öldürebilirsin.
Bu ölüp item kaybetme olayı sadece ileri seviye bölgelerda var ayrıca, o zamana kadar oyunu kavramış oluyorsun.

Çevrimdışı TITAN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2021, 19:38
Toplam oynama: 103 gün, 2 saat
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2019, 21:57:50 »
Banka sistemi var, itemlerinin seviyeleri var, tehlikeli alan(black zone) gittiğinde yanına T4 item alıyorsun T7 itemin varsa bile, o şekilde emeğinin %0.01 i gidiyor ki oda yakalanırsan :)
AYnı şekilde sende pusu atıp öldürebilirsin.
Bu ölüp item kaybetme olayı sadece ileri seviye bölgelerda var ayrıca, o zamana kadar oyunu kavramış oluyorsun.

Evet arkadaşın dediği gibi,. tek başına biraz zor öğrenebilirsin fakat arkadaşların olduğu zaman T4 itemlerle T7 itemli adamları kesip kaybetmiş olduğun 400k lık itemlerin bir bakmışsın ki 2m lik itemlere dönüşmüş oluyor. Yani anlayacağın oyundaki itemleri kaybetsen başlarda çok koyar fakat sonrasında zaten eski itemlerine yakın veya onlardan kat be kat daha iyi itemler alıp oyuna devam edebiliyorsun. Metin2 de ki gibi düşünmeyelim itemleri,. orada item farkıyla çok güçlü olurken Albion'da kasmış olduğun itemlerin seviyesi ile güçlü oluyorsun. (Örnek veriyorum ikili kılıç, sürekli ikili kılıç alıp adamları kesersen canavarları keserken B tuşundaki Skill Tree olayı var, oradaki ana kılıç seviyesi 10/100 ken bu 10 u ne kadar yükseltirsen hasarın artacağından dolayı sen full T4 itemlerle karşındaki full T6 T7 adamı kesebiliyorsun.(Tabii karşıdaki kişi oyunu kusursuz oynuyorsa ya da genel skill tree deki leveli düşükse yenememe şansın var) Yani oyunda bir item üzerine odaklanıp onda çok çok iyi olduğun zaman başka itemlere zamanını ayırıp (ya da class, kılıçtan balta kullanımı gibi) onu kasıp zevkine bakıyorsun.