Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İhbar Önerisi

Başlatan Reynolds00, 14 Kasım 2019, 14:05:39
Okunma sayısı 1739 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: İhbar Önerisi
« Yanıtla #20 : 24 Kasım 2019, 13:56:38 »
Polis departmanı sadece kovalamaca ve operasyondan ibaret değil. Legal olduğu bilinen kişilerin ihbarlarına veya o an için doğru olma ihtimali yüksek ihbarlara hemen hemen tüm müsait birimler yöneliyor diye biliyorum. En azından kendi adıma konuşayım verdiğim her 10 ihbardan en az 8'ine 2-3 birim aynı anda geliyordu. Verdiğim ihbarlarda taciz, silahlı saldırı, gasp, araç hırsızlığı gibi çeşitli ihbarlar yer alıyor.

Son zamanlarda DM olaylarının artması ve sahte ihbarların çoğalması yüzünden tek başlarına gitmeyi tercih etmiyor olabilirler. Öncelikle ödül sistemi gelirse polis herhangi arkadaşına ihbar attırır sonra o ihbara yönelir falan sıkıntılar çıkar gibime geliyor. Bunun yerine sahte ihbar veren kişiler hakkında IC ceza uygulanması, sahte ihbarla polisleri kendilerine çekip saldıranlara ise OOC ceza verilmesi daha uygun olur bence.

Çevrimdışı Ecstasious

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Aralık 2020, 01:10
Toplam oynama: 26 gün, 13 saat
« Yanıtla #21 : 24 Kasım 2019, 17:41:53 »
911'de normalde ihbar yollayacak olduğunuzda telesekreter hatta olduğunuza emin olmak için "Lütfen hatta kalın, aktif birimler geliyor." gibi şeyler der. Sunucuda bu neden olmayasın? Aktif bir ekip ihbarı kabul edince NPC mesaj olarak dediğim şey geçebilir, hat açık tutulduğunda aktif birimler daha çabuk gelse falan. Bu yazdıklarım hem daha gerçekçi, hem de daha mantıklı. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı sizofreni

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 04 Mart 2021, 14:48
Toplam oynama: 111 gün, 1 saat
« Yanıtla #22 : 24 Kasım 2019, 18:36:20 »
Gayet saçma, biz aslında ihbarlara yöneliyoruz fakat birim zaten az oluyor.Ayrıca bizim silah gördüğünde bizi uyaran büyük bir CCTV sistemimiz var, herkes biliyor.Gidip DM yemek yerine CCTV kontrolu daha çok işe yarıyor.Eğer birim örnek olarak; "Çatışma var! Yer: Alhambra." gibi bir ihbar atarsa ve CCTVler bizi "(Radyo) Alhambra adlı CCTV çatışma gördü" şeklinde uyarırsa tüm birimler oraya yöneliyor.Gereksiz bir sistem.

DESTEKLEMİYORUM

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
« Yanıtla #23 : 04 Aralık 2019, 14:51:43 »
şizofreni
Gayet saçma, biz aslında ihbarlara yöneliyoruz fakat birim zaten az oluyor.Ayrıca bizim silah gördüğünde bizi uyaran büyük bir CCTV sistemimiz var, herkes biliyor.Gidip DM yemek yerine CCTV kontrolu daha çok işe yarıyor.Eğer birim örnek olarak; "Çatışma var! Yer: Alhambra." gibi bir ihbar atarsa ve CCTVler bizi "(Radyo) Alhambra adlı CCTV çatışma gördü" şeklinde uyarırsa tüm birimler oraya yöneliyor.Gereksiz bir sistem.

DESTEKLEMİYORUM

Peki CCTV'nin görmediği yerler ne olacak? tamam bazı ihbarlar belki asılsız olup hatta DM atanlar olabiliyor ancak neden kurunun yanında yaş yanıyor? bunu neden düşünmüyoruz? gerçekte nerede görülmüş ihbara gidilmediği? Ayrıca CCTV sadece aranan şüphelileri, çatışmayı söylüyor onun dışında bir tartışma olsun, tehdit olsun, küfür olsun, kornayla milleti rahatsız etmek olsun, drift yapmak olsun vb... bir çok konu bunları söylemiyor.
"Örneğin kişi CK edilmek üzere kişi bir şekilde kurtuldu, telefonla haber vermek istedi PD üyesi asılsız diye gitmedi neden adam bizim ilgisizliğimiz yüzünden CK edilsin ki? ben bir PD üyesi olarak bile bu konunun üstüne düşülmesini istiyorum. Bu sistem gelmese bile bu konu hakkında bir şeylerin yapılması tarafındayım.

Destekleyenler, desteklemeyenlere göre fazla eğer desteklemeyenler geçerse konuyu kilitleyeceğim, konu görünmesi için up.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Eylül 2021, 22:20
Toplam oynama: 240 gün, 4 saat
« Yanıtla #24 : 04 Aralık 2019, 15:12:42 »
İhbar ve benzeri durumlara yönelmek her birim için zorunlu bir yükümlülüktür. İhbarlara meşgul olmadan yönelmeyen birimlere ihmalkarlık üzerinden soruşturma açılır. Bunun için ödül sistemi gelmesine gerek yok, kelle avcısı değiliz. Hatta, bu sistem eklense bile departman rollerindeki gerçekçiliği olumsuz anlamda nasıl etkileyebileceğini anlatmıyorum bile. Sahte ihbarlar için IC yaptırımlar var, nihayetinde en az bir birimin ihbarı değerlendirmesi gerekir. Sonuna kadar desteklense bile yönetimin reddedebileceği bir AR&GE konusu.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
« Yanıtla #25 : 14 Aralık 2019, 19:57:00 »
salem4witch
İhbar ve benzeri durumlara yönelmek her birim için zorunlu bir yükümlülüktür. İhbarlara meşgul olmadan yönelmeyen birimlere ihmalkarlık üzerinden soruşturma açılır. Bunun için ödül sistemi gelmesine gerek yok, kelle avcısı değiliz. Hatta, bu sistem eklense bile departman rollerindeki gerçekçiliği olumsuz anlamda nasıl etkileyebileceğini anlatmıyorum bile. Sahte ihbarlar için IC yaptırımlar var, nihayetinde en az bir birimin ihbarı değerlendirmesi gerekir. Sonuna kadar desteklense bile yönetimin reddedebileceği bir AR&GE konusu.

Alıntı yapılan: Reynolds00
bu ihbarı komutla kabul etme olsun ve birliğin lideri ise en çok ihbara yöneleni ödül, rütbe veya her ihbar başına belirli ekstra para kısacası her ne olursa bir şey olsun böylece ihbara gitme olasılığı %80 çoğalır

Açılan Ar-Ge konusunu düzgün okumanızı tavsiye ederim bu ar-ge sadece paradan ibaret değildir ilk önce bunu belirtmek isterim. Orada "ne olursa olsun bişey olsun" veya "rütbe" para da yazıyor ancak bunu yönetim kararıyla olacak yani sadece paradan veya ödülden ibaret değil.

Demişsin ki ödül olmaz vs.. vs.. ee sen? yaptığın tutuklama raporu veya POI'ler için yapılan eğitim raporlarıyla rütbe alıyorken neden ihbar da da böyle bir sistem olmasın ki? hatta suistimal edilmemesi içinde sistem otomatik atar ancak kişinin işi var ise meşgulse "/mesgulum" veya "/baskasinaata" vs. yapıp başkalarının ilgilenmesini de sağlayabilir.

Demişsin ki IC ihbarlara gidilmek zorunda işte gidilmezse böyle olur şöyle olur dostum burası bir oyun platformu olduğu için kimse bununla ilgilenmez, kısacası umursamazlar o yüzden böyle bir sistem gelmesi gerekiyor ki oyuncular da polislerle rol yapabilsin.

Kimin olduğunu söylemicem ancak yukarıda attığım "SS"de sivil devriye aracını durduruyor, aracım çalındı diye ihbar veriyor ve memurun cevabı ise "9-1-1'i tuşlayın" oluyor böyle bir saçmalık olabilir mi? sen polis değil misin? 911'e ihbarı verse de yakın birim olarak senin gitmen gerekiyor ne fark eder ki? eğer kişi polisi dinleyip ihbar verse kimsenin gelmeyeceği de aşikar ve daha kendisine verilen ihbarı değerlendirmeyen polis sence 911 hattına düşen ihbara gider mi?

Ayrıca belirtmekte fayda var eğer oyunda "tutuklama raporu" olmasaydı kimse suçluyu kendi aracına atma, tutuklama, hapse atma işlemini kimse uygulamazdı çünkü ben başka sunucuda da oynadım bu işlemlerden herkes kaçardı. O yüzden böyle bir sistemin gelmesini istiyorum ki ihbarlara yoğunluk gösterilsin.

Çevrimdışı Godclaw

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 25 Şubat 2024, 22:56
Toplam oynama: 157 gün, 13 saat
Ynt: Nicholas Towensky İhbar Önerisi
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2020, 23:15:24 »
çatışma var diye ihbar verilince gidiyoz, 10 saniyede yaralıya düşüyoruz pusu kuruyorsunuz

Örneğin sen gerçek bir hayatta polissin 99 tane bomba ihbarı aldın ama 99'u da asılsız çıktı diye 100. ihbar geldi gitmeyeyim diye bir lüks yok o ihbara da gitmek zorundasın ve tedbirini almak zorundasın. Ben bu dediğini yapmadım ancak böyle yapılıyor diye gitmemezlik olmaz. Bunun tedbirini alamıyorsa PD niye var oyunda?
Dostum Böyle birşey bekleme çünkü sv deki polisler şöyle çoğu "Belej m4 belej m4 egeeeee goj oglim miz gibi diyem atag" kafasında olduğu için realde isterse biri sıçıyor diye ihbar gelse bile gitcek ama polisler boş durmayı daha çok seviyor

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lisa Smyth Lv.20
Köken: Rus
Son giriş: 08 Ocak 2023, 18:13
Toplam oynama: 79 gün, 3 saat
« Yanıtla #27 : 13 Ocak 2020, 10:47:14 »
destek.......

Çevrimdışı 13 Killoki

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Aralık 2024, 18:45
Toplam oynama: 27 gün, 5 saat
« Yanıtla #28 : 13 Ocak 2020, 13:15:55 »
destek

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #29 : 13 Ocak 2020, 13:20:23 »
Bu sistemi destekliyorum ama bu sistemin gelmeyeceğini düşünüyorum. PD'lerden destek gelmemiş konuyu açan dışında.