SAN FRANCISCO STATE PRISON 30.04.2018 13:10 AMCaptain McGonalie: Hoşgeldin Petretti, iki gün önce San Francisco Eyalet Hapishanesinden iyi hal durumu ile tahliye oldun.Bende buranın askeri kıdemli personeli ayrıca tahliye memur görevlilerinden McGonalie. Nasıl gidiyor her şey yolunda mı?
Marty Petretti: Teşekkür ederim, fakat neden ofisinizdeyim?Eğer her gelen suçluya bu nezaketi gösteriyorsanız işiniz başınızdan aşkın demektir eh?
* Captain McGonalie ağzını hafifçe açarak sırıtıyor,gözlerini Petretti'nin gözlerine devirmiş durumda.
Captain McGonalie: Hayır hayır Petretti, aslında bir arkadaşımın ricası üzerine buradasın. Tahliye olmadan önce mahkemedeki federal ajanı hatırlıyorsun değil mi?
Marty Petretti: Evet evet,değişik numaralarla hitap edilen ve dava boyunca asla konuşmayan herif.
Captain McGonalie: Evet evet,ifşa edilmemesi için federal ajanların dava süreci boyunca ismi saklanır.Fakat seni takip dosyası düşünce Ajan Kennard görevden alınmak zorunda kaldı ve benden bir ricada bulundu, bende kırmadım.
Marty Petretti: Asıl olaya gelelim Yüzbaşı McGonalie, bu konuşma giderek can sıkıcı bir hal almaya başladı. İçeri girdiğimden bu yana rahat bırakmıyorsunuz zaten, bu durum tahliye olduğumdan sonrada mı devam edecek?
Captain McGonalie:Bak Petretti, sana arkadaşının çıkış bileti sunacağım. Açık ve net, tüm kolluk kuvvetleri senin ne bok olduğunu ve bu yaşına kadar neler yaptığını biliyor. Sadece siktiğimin bagajında iki kilo uyuşturucuyla yakalandın diye burada senin yerine azmettirdiğin bir piç kalıyor, daha önce de müdafaa cinayeti işledin ve sadece yedi yıl içerde kaldın. Hayatını siktiğin bir ayakçı senin yüzünden burada yatıyor.Sen bize yardımcı ol bizde sana yardımcı olalım.
*Marty Petretti iki saniyeliğine gözlerini kapatır.*Marty Petretti gözlerini tekrar açar.Marty Petretti:Bak McGonalie, geldiğimden bu yana bu saçmalıkları işitmekten çok sıkıldım.Ben bu bahsettiğin hikayelerin hiç birine girmedim. Çıktım sadece kullanmak için iki kilo uyuşturucu ile yakalandım diye burada buldum kendimi.
Captain McGonalie:Hah!İki kilo uyuşturucu kullanacakmış!Kimi kandırıyorsun Petretti,ikimizde o uyuşturucuların o zamanlar Santos'da bulunan Consiglio'a olduğunu biliyoruz. Hatta nakitleri yok diye Ganton'da iki siyahiyi vurdurduğunuda biliyoruz.
Marty Petretti:Tanrım bu saçmalıklardan bıktım artık,izninle gitmek istiyorum yüzbaşı.
*Captain McGonalie ayaklandı.*Marty Petretti ayaklandı ve sırtını dönerek kapıya adımladı.Captain McGonalie:Bir gün bu hapishaneye çıkmaksızın gireceksin Petretti!Sen ve diğer siktiğimin pislikleri!
*Marty Petretti'in yüzünde hafif bir tebessüm var.