CASE REPORTCASE DATE: 19.02.2004, 8:00 AM
HENRY DECONCINI
HENRY DECONCINI, 11.02.2004.
PHOTOGRAPHED BY: NEW JERSEY POLICE DEPARTMENT
Judge: Henry DeConcini,doğum tarihi 12 Nisan 1987, doğum yeri Newark, New Jersey. Baba ismi Kevin DeConcini, anne ismi Lisa DeConcini,onaylıyor musun?
H.D: Evet, onaylıyorum.
Judge: Pekala Henry,Paulie'nin söylediklerini işittin. Cinayete yataklık ettiğini ve cinayeti işledikten sonra masadaki tüm parayı alıp evine sakladığını onaylıyor musun?
H.D: Evet doğru sayın yargıç, diyecek herhangi bir sözüm yok. Bu olay gerçekleştiğinde bende Marty kadar kendimde değildim.
Judge: Kendinde değildin öyle mi?Masadaki bütün parayı alıp götürecek kadar kendindeymişsin gibi gözüküyor fotoğrafta.Olayı anlatır mısın?
H.D: Jonathan DeCardi'nin vurulmasında bende oradaydım, kabul ediyorum. Marty bana babasının silahını aldığını söylemişti fakat ona el atacağını düşünmemiştim. Olay gerçekleştikten sonra bende şok geçirdim,sonra Marty'ye baktım ve bana "Paraları al, toz oluyoruz." dedi. Bende o aceleyle masadaki paraları toplayıp ikimiz beraber koşarak ayrıldık.
Judge: Pekala, bu ifadende yardım ve yataklıkta büyük rol oynadığını gösteriyor.
H.D: Yaptığımdan çok pişmanım sayın yargıç.
Judge: Çok geç çocuklar, neyse ki yetişkin olarak yargılanmayacaksınız.
JUDGE:Marty Petretti'nin reşit olmaksızın işlediği cinayet, ruhsatsız silah bulundurma, izinsiz kumar oynatma/oynama suçlarından iyi hal tahliyesi olmaksızın onüç yıl cezaevinde kalmasına, bu sürenin cezaevindeki durumuna göre uzatılıp uzatılmamasının karar yetkisinin eyalet hapishane mahkemesinin yetkisine verilmesine, suça yardım ve yataklık eden Henry DeConcini'nin cinayete yardım ve yataklığına, kumar oynatma/oynama, kolluk kuvvetlerinden kaçmasına ve bu süre zarfı içerisinde kolluk kuvvetinin yaralanmasına sebebiyetten iyi hal tahliyesi olmaksızın onüç yıl cezaevinde kalmasına, bu süre zarfında cezaevindeki durumuna göre uzatılıp uzatılmamasının karar yetkisinin eyalet hapishane mahkemesinin yetkisine verilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.