Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Şikayet Uzlaşması

Başlatan Anthalos, 02 Kasım 2019, 13:02:55
Okunma sayısı 1141 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bnGreen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Kasım 2021, 20:54
Toplam oynama: 197 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Şikayet Uzlaşması
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2019, 15:26:54 »
Yo benim gelir kaynağım o adam koşarak zıplayarak birisini sürüklerken yakalarım açıyorum ne yani? DM atıo açıyorum, salak salak şeylere açmamda böyle olanlara açıp paramıda alıyorum. Oyuna girdiğim zamanlarda en kötü 20K cepte.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2019, 16:08:48 »
Yo benim gelir kaynağım o adam koşarak zıplayarak birisini sürüklerken yakalarım açıyorum ne yani? DM atıo açıyorum, salak salak şeylere açmamda böyle olanlara açıp paramıda alıyorum. Oyuna girdiğim zamanlarda en kötü 20K cepte.
[/quote
+9999999999999999999

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2019, 18:36:06 »
Uzlaşma her zaman vardır, uzlaşmayı sen yasaklayamazsın ki. Ceza yemek istemezsin, uzlaşmak istersin bazıları para karşılığında şikayeti çeker, bazıları özür dilediği için çeker. Bu şikayeti açan tarafın inisiyatifliğine kalmış bir şey. Ha adamlar sadece uzlaşmadan para kazanmasınlar istiyorsanız kural ihlali yapmayacaksınız bu kadar basit. Desteklemiyorum.
kim uydurmuş oocden açılan şikayet ile ic para alınabildiğini? burada da maşallah birisi kıçını kurtarmak için bir şey uydurduğunda salgın hastalık gibi yayılıyor. biri de çıkıp demiyor "ulan böyle bir şey yok ticketa/tsye taşıyayım olayı" neymiş dmye karşılık verince dm olmuyormuş, ooc şikayetten ic para talep edilerek şikayet geri çektirilebiliyormuş bla bla
mağdur olunan durumlarda (bakınız dolandırıcılık) para teslim edilerek şikayetin sona erdirilmesi sağlanabilir. adam bmx ile bhop yapmış. sana zararı ne? sen maddi zarar görmediğin şeyden, ooc bir olaydan para mı talep ediyorsun? ooc ticarete dahildir, ooc ticaret sadece bakiye alıp ic para aktarmak ile olmuyor. ic paranı oyunu bırakırken bile birisine veremiyorsun yasak çünkü. ic paranı birisine vermek için ic bir sebebinin olması lazım diğer türlü aktarım yasak ban sebebi.
rinada helper 2 olanın forum görevlisi hakkı olma hakkı var, sonuçta sunucu kalabalık ve forum görevlilerinin hata yaptığı da oluyor. şahsen ben böyle bir şey ile karşılaşsaydım olayı ticketa taşır fg atılana kadar da uğraşmaya devam ederdim. lakin tecrübeli olanın yetkili olduğu bir sunucuda diğer notlarınız bölümüne "50k versin şikayeti çekeyim" yazarsanız çakarlar size banı.
uzlaşma bedeli diye bir şeyin olma olasılığı yok, böyle bir durum ile karşılaşırsanız kişiyi şikayet edin. şikayetiniz reddedilirse daha üst yerlere taşıyın şikayetinizi.
Alıntı
Hesap devretme: Hesabınızı başkasına devredemezsiniz. Tespit edildiği takdirde kalıcı yasaklamaya kadar giden yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.
OOC Ticaret: Hesabınıza ait ürünleri/eşyaları OOC olarak hiçbir şekilde pazarlayamazsınız.  (Örnek: 1 TL - 10.000$ / 5 TL - Özel Plaka vs..)
anlamayanlar için açıklayayım
hesap devretme: ic bir sebebiniz olmadıkça hesabınıza ait mal varlığını başka bir hesaba aktaramazsınız
ooc ticaret: yeterince açıklanmış ama örnek sadece ooc para satışından verilmiş. "ooc olarak hiçbir şekilde pazarlayamazsınız" yani ooc bir şey karşılığında ic paranı aktaramazsın.

Çevrimdışı sysx1337

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Mart 2023, 01:02
Toplam oynama: 74 gün, 10 saat
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2019, 19:36:20 »
ekmeğimize taş koyma la

Çevrimdışı CagatayDmrc58

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 22 Mart 2023, 10:03
Toplam oynama: 146 gün, 5 saat
« Yanıtla #14 : 04 Kasım 2019, 20:28:15 »
ekmeğimize taş koyma la

Söylediğin ne kadar mantıklı sence? Artık Idle'de bekliyekte biri cr atsın noob dm atsın şikayet açakta para karşılığı çekek diye açık arıyanlar olmaya başladı. Kural ihlali yapılırsa özür niteliğince çekilebilir fakat para karşılığı çekilmesi bence c ban bile olmalı. İnsanlar bunu artık tırcılık gibi birşey sanmaya başladı ve insanların yoğun olduğu yere geçip kural ihlali bekliyorlar. Açtıktan sonrada 10k verirsen çekerim diyorlar ne kadar mantıklı? Biraz saçmalamaktansa mantıklı konuşursanız yararınıza olur.

Çevrimdışı Reckleyy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #15 : 04 Kasım 2019, 20:31:22 »
Uzlaşma her zaman vardır, uzlaşmayı sen yasaklayamazsın ki. Ceza yemek istemezsin, uzlaşmak istersin bazıları para karşılığında şikayeti çeker, bazıları özür dilediği için çeker. Bu şikayeti açan tarafın inisiyatifliğine kalmış bir şey. Ha adamlar sadece uzlaşmadan para kazanmasınlar istiyorsanız kural ihlali yapmayacaksınız bu kadar basit. Desteklemiyorum.
+945637896564563

Çevrimdışı Floozy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 07 Eylül 2022, 17:16
Toplam oynama: 291 gün, 21 saat
« Yanıtla #16 : 05 Kasım 2019, 00:23:06 »
Spoiler:
kim uydurmuş oocden açılan şikayet ile ic para alınabildiğini? burada da maşallah birisi kıçını kurtarmak için bir şey uydurduğunda salgın hastalık gibi yayılıyor. biri de çıkıp demiyor "ulan böyle bir şey yok ticketa/tsye taşıyayım olayı" neymiş dmye karşılık verince dm olmuyormuş, ooc şikayetten ic para talep edilerek şikayet geri çektirilebiliyormuş bla bla
mağdur olunan durumlarda (bakınız dolandırıcılık) para teslim edilerek şikayetin sona erdirilmesi sağlanabilir. adam bmx ile bhop yapmış. sana zararı ne? sen maddi zarar görmediğin şeyden, ooc bir olaydan para mı talep ediyorsun? ooc ticarete dahildir, ooc ticaret sadece bakiye alıp ic para aktarmak ile olmuyor. ic paranı oyunu bırakırken bile birisine veremiyorsun yasak çünkü. ic paranı birisine vermek için ic bir sebebinin olması lazım diğer türlü aktarım yasak ban sebebi.
rinada helper 2 olanın forum görevlisi hakkı olma hakkı var, sonuçta sunucu kalabalık ve forum görevlilerinin hata yaptığı da oluyor. şahsen ben böyle bir şey ile karşılaşsaydım olayı ticketa taşır fg atılana kadar da uğraşmaya devam ederdim. lakin tecrübeli olanın yetkili olduğu bir sunucuda diğer notlarınız bölümüne "50k versin şikayeti çekeyim" yazarsanız çakarlar size banı.
uzlaşma bedeli diye bir şeyin olma olasılığı yok, böyle bir durum ile karşılaşırsanız kişiyi şikayet edin. şikayetiniz reddedilirse daha üst yerlere taşıyın şikayetinizi.
Böyle bir şey olduğu için birisi çıkmıyor olabilir mi? Uzlaşmak için bir miktar para isteniyor ki yasak değil. Bugünden itibaren artık uzlaşmak için para istenilen şikayetler reddedilecek. DM konusuna gelecek olursak adam DM atıyorsa karşılık verirsen aktif çatışma ortamına döner. Ticket'ada taşısanız zaten sonuç aynı olacak, çünkü kurallar böyle. Biz kafamıza göre işlem uygulamıyoruz, kurallar orada kurallara uyulmadığı sürece ceza uyguluyoruz. O kurallar orada güzellik için değil, uyulması için orada. En ufak kural ihlalide yazılmış, en büyüğüde. Daha fazla konun uzamasına gerek yok, bir sorunun varsa yardımcı olabilirim. Oyuncu ayrımcılığı yapmıyorum, ister bilgili ol, ister olma. Bilmediğin konu varsa detaylıca anlatırım.

Çevrimdışı florencia

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Temmuz 2024, 01:54
Toplam oynama: 26 gün, 0 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 26 Haziran 2024, 00:13
Toplam oynama: 156 gün, 21 saat
« Yanıtla #17 : 05 Kasım 2019, 01:26:05 »
Bu işten geçinenler var a.SD::Aads

Çevrimdışı Platon

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 03 Ekim 2022, 22:06
Toplam oynama: 212 gün, 15 saat
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2019, 14:27:46 »
Bu durumda kural ihlali yapmaktan kaçınacaksınız. Desteklemiyorum

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #19 : 05 Kasım 2019, 15:35:44 »
Spoiler:
Böyle bir şey olduğu için birisi çıkmıyor olabilir mi? Uzlaşmak için bir miktar para isteniyor ki yasak değil. Bugünden itibaren artık uzlaşmak için para istenilen şikayetler reddedilecek. DM konusuna gelecek olursak adam DM atıyorsa karşılık verirsen aktif çatışma ortamına döner. Ticket'ada taşısanız zaten sonuç aynı olacak, çünkü kurallar böyle. Biz kafamıza göre işlem uygulamıyoruz, kurallar orada kurallara uyulmadığı sürece ceza uyguluyoruz. O kurallar orada güzellik için değil, uyulması için orada. En ufak kural ihlalide yazılmış, en büyüğüde. Daha fazla konun uzamasına gerek yok, bir sorunun varsa yardımcı olabilirim. Oyuncu ayrımcılığı yapmıyorum, ister bilgili ol, ister olma. Bilmediğin konu varsa detaylıca anlatırım.
bak sana çok net anlatacağım, aşağıdaki örneği ilkokul çocuğuna ya da doğuştan zeka geriliği olmayan birisine anlatsan anlar.
ooc ticaret=ooc bir şey karşılığında ic paranı/herhangi bir mal varlığını teslim etmen
sen eğer ki bu şikayetten uzlaşma bedeli olarak atıyorum 5 tl talep edersen bu yasak değil ama gidip 50k istersen bu ooc ticaret girişiminde bulunmak hatta bu uzlaşma bedeli uydurmasına kanıp bu ticaret gerçekleşirse doğrudan ooc ticarete girer. anlıyon? o yüzden herkese açık şikayetleri olan, tecrübesi olan kişilerin yetkili olduğu sunucularda böyle bir uydurmaca yok. mağdur olunan durumlar dışında ic para talep edilemez ki mağdursanız mağdur olduğunuz kadar talep edebilirsiniz. ha bir de, ooc para talep edersiniz de şikayete gidip doğrudan "5 tl ver şikayeti çekem" yazarsanız bu da şikayet bölümünün suistimal edilmesi oluyor. bu uzlaşma değil. ooc şikayet hakkını kendi çıkarların için kullanmak. aynı bir yetkilinin keyfine göre tp atması, spec atması gibi.

dm kuralında da bahsettiğim gibi salgın var ve sen de o salgına takılmışsın sanırım. ticketa hatalı cezalandırma şeklinde taşıdığında yetkili uyarılıyor ve cezalandırma düzeltiliyor, şikayetlerle çok uğraşmam ama bunu 2 kez yaşadığımda olumlu karşılık aldım. sana bu kuralı yine detaylıca açıklayayım
ilk olarak belirteyim aktif çatışma ortamı diye bir kural yazmıyor politikalarda, bir yetkilinin bunu bilmemesi beni üzdü. aktif çatışma ortamı derken bir kuraldan değil de bir terimden bahsettiysen (eminim bundan bahsetmişsindir) yine dm olmaz çünkü sürekli roleplay var, senin karşılık verip şikayet açman gerekiyor olması gereken bu zaten.
Alıntı
17. DEATHMATCHING (DM)

Bir oyuncuya, bir alana, araca, bölgeye veya herhangi bir nesneye geçerli bir neden olmadan ateş açmak DM kapsamındadır.

Başka bir oyuncuyu sebepsiz bir şekilde veya geçerli bir sebebiniz olmadan yaralayamaz & öldüremezsiniz.
kuralda diyor ki başka bir oyuncuyu sebepsiz bir şekilde yaralayamaz veya öldüremezsiniz
bu ne demek? sen sebebin olmadan başka bir oyuncuya hiçbir şekilde sıkamazsın. sebep-sonuç ilişkisi kur, x kişisi sebebi olmadan birisine sıktı. dm yaptı. olay sonuçlandı. siz diyorsunuz ki karşılık verince dm iptal oluyor. niye iptal oluyor? sonuçlanmış bir olay bu, dm yapılmış. sadece ateş açılma sonucu var burada ortada bir sebep yok yani. olay sonuçlandıktan sonra nasıl sebep doğabiliyor?
yani son zamanlarda şikayetlerde türeyen bu saçmalıklar tamamen birkaç kendini bilmez oyuncunun kıçını kurtarmak için ortaya attığı iddialardır. siz forum görevlilerinin bu durumda yapması gereken kuralları oyuncuların yazdığına göre başka bir yerinizle değil "politikalar" konusunda yazanı gözünüzle okumanızdır. bu duruma maruz kalan oyuncuların da savunmasını yapıp misilleme şikayet açması gerekiyor, baydı artık bu konularla ilgili argeler, konular görmek. yemin ediyorum bu saçmalamaları ortaya atanları bulup elini öpeceğim ya.