Esenler mesleki teknik anadolu lisesine gidiyorum sınıf 45-50 kişi zaten 10-15 tanesi 9. sınıfta kalan kişiler, sınıftaki ortam o kadar iyi sayılmaz sınıfta kalanlar vs. hocalara sanki babasının uşağı gibi davranıyor felan kimse hocayı dinlemiyor saygısızlık yapıyorlar(hocaya küfür edenmi dersiniz yoksa arkasından haraket çekenmi yüzüne) işte hocalar ders işliyor ancak zor anlıyorum sınıfta ses bombası gibi her saniye konuşma oluyor kimse si*ine takmıyor hocayı gibi sıkıntılar oluyor beni sevmeyen iki üç kişi var ikide bir şarkıyla küfür edip duruyorlar ben kimseye karışmıyorum çünkü arkamdan bıçağı takıp kaçarsa hayatım bir anda boka döner ve bunu geri döndüremem takmıyorum kavga etmiyorum 9. sınıfta kalanlar 2.kez okuyanlar işte yok abilik taslıyor yok şunu yapıyor yok işte hitap şekline göre seni döverim felan diyor artislik taslayıp para istiyor vermiyorum ismiyle hitap edince abi diyeceksin diyor baya komik bir tane çocuk var 9. sınıf ikinci senesini okuyor kalmış şeytan gibi normalde işte semt abisi hoca önünde melek oluyor nasıl iş a*k baya tecrübeli bu kekolar.
Zaten okuduğum okulda 9. sınıftan sonra sınıflar ferahlıyor 15/20 kişiye düşüyormuş sınıflar çünkü 1000 tane 9. sınıf varsa 700'ü veya 600'ü kalıyor yada bırakıyormuş.
Derslerde 5-10 kişi derse katılıp dinliyor diğerleri sırf telefon sırf konuşma felan yapıyor baya boş ortam hocalar bağırıyor çağırıyor düştüğüm sınıftaki konuşma nedeni yüzünden hocalar herkese sıfır girer diye bir göt korkum var bundan dolayı kalırım diye korkuyorum ve seneye sınıfı geçip 10-20 kişilik ferah sessiz sakin sınıflara geçmeyi bekliyorum bu seneyi atlatıp.
Sizin nasıl geçti?