Acemi birliğimi Manisa'da yaptım orada 22 gün eğitim aldık ben askere gitmeden 15 gün öncesinde darbe olduğu için silahlı eğitim vermiyorlardı. 22 gün boyunca tek yaptığımız şey sabah 5'te kalk mıntıka temizliği yap daha sonra yemin töreni için hazırlıklara devam et sabah akşam tören için hazırlık yaptırdılar. Acemi birliğinde aslında ihtiyacın olan her şeyi devlet sana veriyor. Sadece sana tavsiyem diş fırçası ve diş macunu götürmen olur devletin verdiği diş macunu ve diş fırçası kalitesiz dişlerine zarar verirsin ;D Acemi birlik bitimine son bir hafta kala usta birliğin açıklanıyor. Ben usta birliği Tunceli Hozatta yaptım bizim çarşı iznimiz yoktu doğu bölgesi olduğu için doğu bölgesinde çarşı izinleri verilmiyor dışarı çıkamıyorsun. Batı ve doğu olmayan bölgelerde çarşı izni veriliyor onun hakkında pek bilgi sahibi değilim. Eğer bilgisayar hakkında az çok bilgin varsa kendini yazıcı yaptırmaya uğraş rahat edersin hem nöbetleri sen yazarsın hemde komutanlara diğer askerele göre bir adım önde olursun. Doğu tarafına düşersen eğer nöbette sana verdikleri silahın Şarjör'ü dolu olur batı tarafında nöbet tutarsan boş Şarjörle nöbet tutuyorsun bilgine ;D Lafı uzatmadan sana tek tavsiyem yapacağın 6 ay askerlik her tip karşına çıkar sakin olmaya çalış ve onlarla iyi geçinmeye bak şimdiden hayırlı tezkereler.