Ne bir aile topluluğu, ne de bir ırk topluluğu değiller. Sadece bir suç örgütü ya da diğer bir söyleniş ile suç ekibidir. Kendilerine has kuralları ve gelenekleri vardır, topluluk sayılabilirler. Yapılanmaya oldukça özen gösteriliyor, bu konuda oldukça titizler. Koyulan kurallara ve alınan kararlara karşı o kadar katılar ki çoğu kararın aksi bir durumu infaz ile son bulabiliyor.
2014 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren suç örgütü, faaliyetlerine gasp, kaçakçılık, fuhuş tarzı işlerle başladılar. Zamanla genişleyen örgüt silahlanarak daha üstün faaliyetler sergiledi, kazançlarının bir kısmını uyuşturucu üretimiyle sağladılar. Ne kadar geniş bir örgüt haline gelseler bile diğer örgütlere oranla hâlâ yetersiz kalıyorlardı, uygulanan ambargolar ve taciz saldırıları sonucu uyuşturucu üretimine son vermek zorunda kaldılar.
Kayıplarını gidermek için bir kaç yıl boyunca durmaksızın soygun, petrol ve mücevher kaçakçılığı yaptılar. Yapılan yoğun saldırıların ardından eski maddi güçlerine eriştiler, lakin nüfus kaybına uğradılar. Ortalama sekiz yüz kişilik ekibi bulunan örgüt, ayrı gruplar halinde yaklaşık yüz elli kişiyle günümüzde faaliyetlerine devam ediyor.
Suç ekibi için uygun görülen kişiler, ekipteki saygın kişiler tarafından gözetim altında tutulur ve iş teklifi alırlar, fakat bu sıradan bir iş teklifidir. Yabancı kişi güven vermesi halinde kişiye güvendiklerini belli etmek maksadı ile ev veya bar çevresinde iş imkanı sunar. Kişinin bu teklifi kabul etmesi durumunda belirsiz bir süreç gözetim devam eder.
Gözetim sürecinin ardından eğitilmek üzere saygın ekip üyeleri tarafından kişiler illegal ile tanıştırılır. İllegal ile tanıştırılması ekibe dahil oldukları anlamına gelmez, gerçek bir ekip üyesi olabilmek için uzunca bir süreç onları bekliyor olacak. Kişinin öncelikli hedefi saygın kişilerin gözüne girmek olacak, ekip üyeleri deneyim ve bilgi sahibi olarak kabul edilir. Eğitim süreci tam anlamıyla ekip üyesi olunduğu vakit sona ermiş olur, bir tören düzenlenerek kişiye ekip içerisinde anlam taşıyan kolye takılır ve kutlama yapılır.
Kendi aralarında kurdukları bir meclis vardır. Suç ekibinin hamleleri ve kararları bu meclisin ortak kararı sonucu uygulanır. Örnek olarak örgüt içerisinde benimsenmiş yasaları aşan bir ekip üyesi, meclis kararı ile infaz edilir. Ekip üyelerinin bir sonraki hedefi ise meclis üyesi olmak olacaktır, meclis üyesi olmak söz sahibi olunduğu anlamını taşır.
THE RULES FORGET