Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

911'de LSFD'ye İhbar Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler ve MD ile FD'nin Farkı

Başlatan Hyenas, 08 Eylül 2019, 19:20:12
Okunma sayısı 4241 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hyenas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruslan Selov Lv.17
Köken: Rus
Son giriş: 09 Haziran 2020, 20:52
Toplam oynama: 100 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Merhabalar, Medical Department ile Fire Department arasındaki farklardan ve 911'de LSFD'ye ihbar verirken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeceğim.

Fire Department ile Medical Department arasındaki fark

Fire Department diyince çoğunuzun aklına direkt olarak itfaiyeler geliyor. Fakat Fire Department itfaiyeden ibaret değildir. EMS yani Emergency Medical Services(Acil Tıp Servisi)'de Fire Department'e bağlıdır. Yani basit olarak anlatmak gerekirse ambulanslarda Fire Department'e bağlı. EMS'nin Medical Department ile bir temel bağı yok. EMT yani Emergency Medical Technicians(Acil Tıp Teknisyenleri) EMS'ye bağlıdır, EMS'de Fire Department'e. Heh iştee.. "Şimdi anladıım." dediğinizi duyar gibiyim. Acil Tıp Teknisyeni yani ATT'ler Türkiye'de de bildiğiniz üzere varlar. Fakat Türkiye'de hastaneye bağlı çalışıyorlar. Türkiye'de ki ATT'ler itfaiye istasyonlarına Amerika'da ki gibi bağlı değiller. Yani sonuç olarak neymiş? EMT'lerden birini ameliyat etmesini beklemeyecekmişsiniz. EMT sadece ihbara yönelip ilkyardımını yapar ve ardından gerekiyorsa hastaneye sevk edip hastanenin kapısından sedyeyi doktorlara teslim eder. Gerisine karışmaz, gerisi doktorların işidir. Biz, Rina Roleplay oyuncuları Türk olduğumuz ve Türkiye'de yaşadığımız için bunu bilmiyo olabiliriz. Bunu zaten bilen varsa çoğunluğu Chicago Fire dizisindendir.

911'de Los Santos Fire Department'e ihbar verirken dikkat etmeniz gerekenler

Burayı okumadan önce MD ile FD'nin farkı kısmını mutlaka okumanız gerekiyor. 911'de LSFD'ye ihbar verirken durumun EMS'ye veya itfaiyeye dayalı olması gerekiyor. Yani "Hastaneye yaralı getirdim, lütfen gelin." tarzında bir ihbar vermeniz aşırı saçma ve komik. Şuan sunucuda MD pasif. Yani hastanenin içine girdiğinizde hiç doktor görmeniz çok normal. Hastaneye bir yaralı getirirseniz story-rp ile geçip bir üst kattaki dinlenme odasına gidilip hastanın/yaralının o odadaki herhangi bir yatağa yatması gerekiyor. Çünkü üstte de anlattığım gibi EMT'ler veya Paramedic'ler hastanede müdahale/tedavi yapamazlar. Sonuç olarak boşuna hastaneye şunu getirdim bunu getirdim yardım edin felan demeyin, kimse gelmeyecektir. Doğru olan ihbar tarzı ise EMS'lik durum için "Idlewood'da ki benzin istasyonunda yaralı birisi var, acil ambulans gerekiyor." tarzında olabilir. İtfaiye için ise "Yangın var 'konum'." "Trafik kazası oldu." "Yükseğe birisi çıktı aşşağıya inemiyor." tarzında olmalıdır.

Umarım anlayacağınız bir biçimde anlatabilmişimdir. Bunu tamamen okuduktan sonra daha dikkatli olmanızı istiyorum ve öneriyorum.
İyi roller...

Çevrimdışı Hyenas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruslan Selov Lv.17

Çevrimdışı Hyenas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruslan Selov Lv.17

Çevrimdışı DEMOKRAT

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 02 Ağustos 2021, 17:31
Toplam oynama: 133 gün, 1 saat
Vaay first

Çevrimdışı Hyenas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruslan Selov Lv.17

Çevrimdışı DEMOKRAT

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vaay first

first yazana kadar oku krdsm

Okudum, anladım ve kabul ediyorum.
EMS falan onlari cok karisik anlatmissin bisi anlamadim ama ihbari anladim :DD yazim yanlislarin var :DDDD

Çevrimdışı Hyenas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruslan Selov Lv.17
Vaay first

EMS falan onlari cok karisik anlatmissin bisi anlamadim ama ihbari anladim :DD yazim yanlislarin var :DDDD

okuduguna dair yemin sozu goremiyorum?

Çevrimdışı DEMOKRAT

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vaay first

okuduguna dair yemin sozu goremiyorum?

Alahcarpsin yesler adina yeminediorm

Çevrimdışı theRedzone

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Nisan 2020, 04:15
Toplam oynama: 4 gün, 3 saat

Fire Department diyince çoğunuzun aklına direkt olarak itfaiyeler geliyor. Fakat Fire Department itfaiyeden ibaret değildir. EMS yani Emergency Medical Services(Acil Tıp Servisi)'de Fire Department'e bağlıdır. Yani basit olarak anlatmak gerekirse ambulanslarda Fire Department'e bağlı. EMS'nin Medical Department ile bir temel bağı yok.  Umarım herkes bu cümledeki farkı anlamıştır çok iyi olmuş eline sağlık.

Çevrimdışı YONAS0069

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Letya Rivera Lv.16
Köken: Fransız