Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER] Kaza rolü

Başlatan Ryùzaki, 26 Ağustos 2019, 01:38:45
Okunma sayısı 3412 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ryùzaki

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 09 Ağustos 2022, 00:54
Toplam oynama: 71 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
[REHBER] Kaza rolü
« : 26 Ağustos 2019, 01:38:45 »
SUNUCUDAKİ KAZA ROLLERİ

Biliyorsunuz ki sunucumuzda özellikle Market Caddesi'nde araç kazaları çok fazla oluyor fakat oyuncuların çoğu role girmeden basıp gidiyorlar. Bu demek değildir ki sunucuda kaza rolü yapan yok. Elbette var ama gerçekçiliği tartışılır. Bu yüzden bu rehberi açma gereği duydum.

ARAÇLAR

Evet. Kaza rolünde araçların da görevi vardır demek yanlış olmaz. Mesela son model bir Bullet ile hurda bir Tampa hızlıca burun buruna çarpışınca neler olacağını hepiniz kestirebiliyorsunuzdur. Büyük ihtimal Tampa'nın şoförü ağır yaralanır veya ölür, çünkü eski model araçların güvenlik sistemleri gelişmiş değildir. Hava yastığı vb. şeyler bulunmaz, bu yüzden şoför daha fazla hasar alır. Ama Bullet gibi, son model bir araçta hava yastığından tutun tüm güvenlik sistemlerine kadar herşey vardır ve aracın parçaları sağlamdır. Kaza rollerini araçlara göre şekillendirebilirsiniz.

KAZA SONRASI SARSINTI

Sunucumuzda rastladığım kadarıyla kaza sonrasında, hatta ve hatta araç takla attığında bile hemen çıkıp tartışmaya girenler var. Bu yanlış birşey çünkü kazanın şiddetine bağlı bir sarsıntı geçirirsiniz. Bu sarsıntı insanın kendine gelmesini bir süre uzatacaktır. Bu yüzden kaza olur olmaz hemen inmememiz gerekir. Bir süre araçta bekleyip, şoka girmiş gibi rol yapmak uygun olur. Bayılma rolü gibi şeyler yaparak rolü daha da güzelleştirebilirsiniz.

ARAÇ İÇİNDE SIKIŞMA

Kaza sonrasında kazanın şekline göre araç içinde sıkışma rolü yapılabilir. Örneğin Market Caddesi'nden çıkıyorsunuz, tam o sırada sol taraftan hızla gelen araç size çarpıyor. Sonucu ne olur ? Büyük ihtimal araç içinde sıkışırsınız. Tabiki çarpmanın şiddetine bağlı olarak. Sıkıştığınızı ve çıkmaya çalıştığınızın emotelerini verirseniz kısa sürede siviller aracın etrafına doluşacaklardır ve sizi çıkartmaya çalışacaklardır. Siviller sizi çıkartmaya çalışırken acı çektiğinizi veya şokta olduğunuzu belirtebilirsiniz. İsterseniz siviller aracılığıyla sıkıştığınız yerden kurtulabilirsiniz, bu tamamen size bağlı. Yada LSMD ve LSPD oluşumlarındaki oyuncuların teknik şekilde olan yardımlarıyla kurtulabilirsiniz. Bu rol hem sizi hem etraftaki kişileri hem de legal oluşumları eğlendirecektir. Bakın bu kadar kişinin ekmeğini sağlamış oluyorsunuz ;D Bu sadece 3-5 emotenize bakar.

MOTORLARIN KARIŞTIĞI KAZALAR

Bir motorunuz ile hızlıca bir yere gidiyorsunuz ve birden karşınıza araba çıkıyor. Sizce sonuç ne olur ? Basit bir sonu vardır. Motordan uçarsınız ve taklalar atarsınız, araçtaki hasar büyük olmaz ama motorunuz kazanın şiddetine bağlı olarak hasar alır. Motordan ziyade, burada önemli olan sizsinizdir. Kazanın şiddetine bağlı olarak yaralanırsınız ki bu ağır yaralanma olabilir. Eğer siz "Yok efendim, kim uğraşacak ambulansa bin, ameliyata gir." diyorsanız aksesuar dükkanından kask aksesuarı takabilirsiniz.

YAYALARIN KARIŞTIĞI KAZALAR

Ah şu Market Caddesi'nde sağa sola bakmadan fırlayan yayalar. Onlara onlarca kez çarpmışımdır ama hemen ayağa kalkıp giderler. Tabi hepsi değil. Yayaya araç çarptığında kazanın sonucu kötü olur. Araç ne kadar hızlı geliyor ise yaya o kadar çok hasar alır. Role artı şeyler katılmak isteniyorsa, kafa üstü düşme gibi roller yapılabilir. Kazazedelere ilkyardım rolü yapmak filan eğlencelidir. Ambulans gelesiye kadar güzel roller çıkabilir, sonrası ise LSMD'nin rolüdür :)

ARAÇTAN FIRLAMAK

Evet. Belki de kaza rolünün en eğlenceli kısmı. Aracınız hızlıca çarptığında dışarıya fırlamak. Özellikle şiddetli kazaların vazgeçilmezi diyebilirim. Aracın ön camından fırladığınızda, eğer çarptığınız kişi hareket edebilecek durumda ise size yardım edecektir. Bu herhangi bir yardım olabilir. İlk yardım yapmak veya sizi yol kenarına çekmek vb. Ama sunucumuzda şuanda rastladığım kaza rollerinde, camdan fırlayan bir kişiye el uzatıyorlar ve kazazede eli tutup kalkıyor. Bu yanlıştır çünkü camdan fırlamak, kazanın şiddetli olduğunu gösterir. Bu yüzden kazazedenin bayılması veya ağır yaralanması olağandır.

Çevrimdışı Jescy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Ocak 2024, 01:10
Toplam oynama: 73 gün, 3 saat
Köken: Sırp
Son giriş: 10 Ocak 2024, 00:55
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Kaza rolü
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2019, 01:40:02 »
aah çok güzel olmus kardesim demek role basladin sonundah a

Çevrimdışı buzzy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Daisy Robert Lv.28
Son giriş: 09 Mayıs 2024, 17:10
Toplam oynama: 279 gün, 0 saat
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2019, 01:44:23 »
İyi bir rehber olmuş. Şunları da eklemek isterim; sunucu içerisinde çok fazla kaza rolü yapılmıyor. Hatta şu zamana kadar kaza rolü ile karşılaşmadığımı sizlere söylemek isterim. Sunucu içerisinde realizm açısından birşeyler katılmak isteniyor ise aslında kaza rolleri oyuncular tarafından yapılabilir. Kaza rollerine ek olarakta araçlara hava yastığı sistemi falan getirilebilir. Rehber için çok ama çok teşekkür ederim. Verdiğin örnekler gayet güzel, başarılı. Bize kaza rollerinde nasıl yol izlenir gibisinden birşeyler öğrettiğin için çok teşekkürler. Umarım tüm oyuncular bu rehbere göz atar ve kaza rollerini yaparlar. :)

Çevrimdışı Hatasız

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rocky Fords Lv.20
Son giriş: 01 Mayıs 2022, 17:33
Toplam oynama: 107 gün, 20 saat
Birlik: ****** 187
« Yanıtla #3 : 26 Ağustos 2019, 02:45:21 »
Rol rehberine yazmış olduğun bu yazı çok başarılı ve açıklayıcı olmuş buna uyacagım ve uymayanları bu yönde uyaracagım akılda kalması açısından yazdıkların daha da başarılı . Bu yazı ile bilinçlendirmeyi hedeflediğin ve gözle görülür bir şekilde Beni ve diger user'ları bilinçlendirdiğin için teşekkürü borç biliriz.

Çevrimdışı vidosemp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Nisan 2022, 18:08
Toplam oynama: 4 gün, 7 saat
« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2019, 15:49:24 »
Rehberi okumadan daha emek verildiğini anlayabiliyorsun, ama sunucuda ne yazık ki gerçekleşmiyor kimse kaza rolü uygulamıyor. Adam geliyor bana 120 KM hız ile çarpıyor hiç bir şey olmamış gibi gidiyor. Bu rehberi okuyanlar umarım kaza rolüne ilgi duyar. Sunucuda daha kaza rolü yapan birini görmedim çünkü. Başarılı bir rehber olmuş dostum, teşekkürlerimi sunuyorum..

teŞg.

Çevrimdışı 06Angaralım

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 16 Kasım 2019, 20:55
Toplam oynama: 18 gün, 5 saat
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2019, 00:11:01 »
Güzel bir rehber olmuş.Dediğin gibi daha gerçekçi olabilir.Mesela ambulas gelip sedye ile şahısı kaldırabilir.
Bunlar olabilir.Polis gelip şu olay yeri inceleme ekibi gelip etrafı kontrol edebilir cinayet var ise rolüne göre gerçekleşir.
Mesela kısa yoldan ilkyardım kiti değilde daha iyi bir ekipmanlar  olabilir.Ambulasda'ki kişi sayısı artırılabilir.Kolay gelsin.

Çevrimdışı DNLJHN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Daniel Wells Lv.14
Son giriş: 07 Mayıs 2021, 08:05
Toplam oynama: 62 gün, 5 saat
« Yanıtla #6 : 31 Ağustos 2019, 18:10:31 »
Kaza rolleri oyunda yapılabilecek ama yapılmayan bazı rollerden birisidir. Çoğu kişi çarpıp kaçar biliyorum çoğu zamanda mesleklerde oluyor yani gerçekten meslek alanlarında bunların olacağını pek sanmıyorum bu arada
forumda rehbere uğraşmışsınız emeğinize sağlık iyi roller diliyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 27 Aralık 2019, 18:57
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2019, 17:04:39 »
Ben nadiren kaza yapıyorum, yaptığım zamanda rol olarak yapıyorum. Önerim yapmıyorsanız yapın, çok eğlenceli ve realistik rollerden birisi.

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2020, 14:54:08 »
Rehberde kullandığınız yazıların boyutundan dolayı pek beğenmedim ama içerik güzel gibi duruyor.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #9 : 19 Mayıs 2020, 00:04:10 »
Rehber arşivden çıkartıldı. Rehberde kullanılan göz yorucu BBcode tarafımca düzenlenip daha göze hitap eder hale getirildi. @Ryùzaki