12. sınıfa geçtim, yks falan hazırlanıyorum ilk üç sene için yazayım bir şeyler
ilk gün ne gizemli bir çocuk gibi, ne de her ortama ayak uydurmaya çalışan aveller gibi gitmeyin, normal insan olmak her zaman işinize yarar, heyecanınız gözlerinizden okunur ama onu söyleyeyim, farkedilirsiniz. sınıfa girdikten sonra da gidip en arkaya oturmayın, ortalarda ve öğretmeninizin gözünün önünde bulunabileceğiniz bir yeri seçin. ilk günden ismini öğrendiğiniz herkesi sosyal medyadan takip etmeyin, arkadaşlık isteği atmayın ki abaza muamelesi yapmasınlar. yavaş yavaş sosyalleşin, unutmayın lise arkadaşlıkları genelde en sağlam olanlardır, doğru arkadaşı bulmaya çalışırken kendinizi kötü yerlerde bulmayın. kısacası ne en önde ne de en geride olun.
9. sınıfta götünüzü sıkı tutun, hele biyoloji ve matematikte, ileride tyt'de ve temelinizi oluşturmak adına işinize yarayacak unutmayın. diğer dersler bana soracak olursanız ezber ve düzenli defter tutmadan ibaret
10. sınıfta amı götü dağıtırsınız, ben de öyle yapmıştım genellikle aşık olunan, ilk sigara-alkol ortamlarına katıldığınız sene genelde 10. sınıf olur, çevrenizde çok içen varsa sigara belasına bulaşırsınız. bu ortamlara 9. sınıfta zaten girdiyseniz 10. sınıfta fabrika bacası misali sigara içiyor olursunuz. 10. sınıfını iyi geçiren hayatta her şeyin üstesinden gelir, 10. sınıftaki dersler de aynı 9 gibi üniversite sınavında temelinizi oluşturacak şeyler, kendinizi ve ne istediğinizi 10. sınıfta keşfedin ki 11. sınıfa geçtiğinizde kendinizi lise öğrencisi olarak değil, üniversiteye hazırlanan bir vatandaş olarak görün.
11. sınıf mf alanında okuyacaksanız fizik kimya ve biyoloji derslerine hiç abartısız KÖPEK gibi çalışmak zorundasınız, aksi taktirde ne seneyi geçersiniz, ne de 1 sene sonra gireceğiniz ayt sınavında fkb anlamında başarılı olursunuz, matematik, geometri ve türkçeyi bu senede elinizden geldiğince hallederseniz 12. sınıf sizin için biraz daha rahat geçer. özellikle geometrinin temeli olan üçgenler ve analitik geometriyi unutmanızın imkanı yok, bakın unutmamalısınız değil unutmanızın imkanı yok
12. sınıf için de bakalım başladık bu hafta güzel gidiyor, sadece sınav telaşı var biraz onun dışında hala 11. sınıfta hissediyorum kendimi, üniversiteye geçenler de 12. sınıf tavsiyesi yazar artık