Açık liseye geçin kurtarın kendinizi, 35 - 40 kişilik adı sınıf ama ahırdan farklı olmayan ortamlarda kendinizi çürütmeyin. Konuyu görünce ailemi ikna edemediğim bir daha aklıma geldi ve tekrardan sinirlerim bozuldu.
Geleceğim?
Normal lise bazında çalışmalarına evde devam edebilirsin, eğitim müfredatına %100 uygun konu anlatımlı kitaplar piyasada bulunuyor. Ben tek başıma daha verimli çalışabildiğim ve askeri okullara hazırlandığım için bunu istiyorum, herhangi bir lise öğrencisi okulda ne görüyorsa sende aynılarını göreceksin. Tek farkı kitapçıdan kitaplarını kendin alacaksın ve karşına geçip birisi sana konu anlatmayacak.
Açık lise veya normal lise diploması üniversite sınavında etki etmiyor, önemli olan derslerine çalışman ve birşeyler başarabilmen. Açık lisenin sınavlarına özel olarak çalışmana bile gerek yok, örnek sorulara göz atıp sınava gidebilirsin. Zaten açık lise için dağıtılan kitaplardan hazırlanmayacağın için sorulardaki bilgilerden daha fazlasını biliyor olacaksın.
Kısaca iş sende bitiyor, tamamen kişiliğine ve azmine bağlı bir durum. Askeri okullara hazırlandığım için okulda harcayacağım boş zamanlarda evimde veya spor salonunda fiziksel olarak kendimi hazırlamak istiyorum.