Rol düzeyinin artması için hep çaba gösterdim, AR-GE ticket falan her yolu denedim. Aldığım tek cevap şu oldu; "Bu sunucu medium-rp biz burada rol bilmeyene de rol öğretiyoruz" kimsenin rol bilmeyene rol öğrettiğini görmedim, herkes (troll - dm - çatışma) peşinde koşuşturuyor. Bu gibi kişiler rol yapanlara engel oluyor ve gün geçtikçe sunucudan rol yapan insanları kaybediyorsunuz, git-gide azalıyorlar ve bıkıyorlar artık. Rol yapamayan birisi de gitsin bir zahmet yarım saat "ROLEPLAY" hakkında araştırma yapsın, on dakika da kuralları okusun tamamdır. Zor bir şey yok. Rol bilmeyen, dm atan, sürekli AFK bırakarak level kasan kişilerin oyuna yatırdığı paranın haddi hesabı yok, her şey ortada kimse bunu inkâr edemez. Şahsi düşüncem; para verdikleri için kimsenin engel olmaya çalıştıkları yok, rol seviyesini arttırmaya kimse yardımcı olmuyor.
CR atan birisine 60, troll yapan birisine 80, Fear-RP ihlali yapan birisine 100 dakika ceza atmak yerine bunların beş katı, on katı cezalar atın ki herkes anlasın burada rol yapılması gerektiğini, cezaları ağırlaştırın ki insanlar kural ihlali yapmadan rol yapmaya yönelsinler. Bu yazımda umursanmayacak büyük ihtimalle, rol yapan, rol yapmaya çalışan kişiler okusa yeterli.