Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Canto Patos 13

Başlatan ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ, 03 Nisan 2018, 22:52:53
Okunma sayısı 4527 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ragreich

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 29 Ocak 2019, 01:55
Toplam oynama: 21 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Canto Patos 13
« Yanıtla #60 : 04 Nisan 2018, 17:24:36 »
Daha sağlam beklerdim beyler. Slang kullanmanıza takmadım değil.
La eMe'nin sokaklar ile bağlantısı ayrı şaşırtıcı, kolay gelsin.

Çevrimdışı lordJODYE

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ray Ozuna Lv.5
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Temmuz 2018, 20:37
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
« Yanıtla #61 : 04 Nisan 2018, 17:27:14 »
Slang kullanmamızaz ne anlamda taktınız ve daha ne beklerdiniz, onu anlamadım. Ama sağolun.

Çevrimdışı NightDeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Mayıs 2018, 19:07
Toplam oynama: 17 gün, 20 saat
« Yanıtla #62 : 04 Nisan 2018, 17:37:02 »
La eMe'nin sokaklar ile bağlantısının neresini şaşırtıcı buluyorsunuz anlamış değilim, yorumunuz için teşekkürler.

Çevrimdışı ceset

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cody Brian Lv.2
Son giriş: 04 Nisan 2018, 21:46
Toplam oynama: 7 gün, 5 saat
« Yanıtla #63 : 04 Nisan 2018, 18:08:03 »
la eme böyle bir sokağı kendi üzerine almaz, yaptıklarınız etik değil. kolay gelsin.

Çevrimdışı lordJODYE

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ray Ozuna Lv.5
« Yanıtla #64 : 04 Nisan 2018, 18:09:27 »
la eme böyle bir sokağı kendi üzerine almaz, yaptıklarınız etik değil. kolay gelsin.
Pekala, eMe'nin motiflerini iyi biliyorsunuz galiba. Sağolun.  ;D

Çevrimdışı ragreich

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 29 Ocak 2019, 01:55
Toplam oynama: 21 gün, 20 saat
« Yanıtla #65 : 04 Nisan 2018, 18:09:57 »
*NeedWeed*
bu rehber size yol olabilir. la eme öyle kolay kolay bir çeteyi adı altına almaz.

Çevrimdışı NightDeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #66 : 04 Nisan 2018, 18:35:00 »

"Yaptıklarınız etik değil" anlaşılan 13 kültürünü pek fazla bilmiyorsunuz, 13 rollerini 13 kültürüne uygun bir şekilde aktardığımızı düşünüyoruz, kolay gelsin.

Çevrimdışı ceset

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cody Brian Lv.2
Son giriş: 04 Nisan 2018, 21:46
Toplam oynama: 7 gün, 5 saat
« Yanıtla #67 : 04 Nisan 2018, 18:36:43 »
13 setini canlandırmalısınz, siz sureno değilsiniz ne bu ırkçılık? eme için ne yaptınızda sizi sahiplendi? eme sizi tanımaz iki üç zenci vurdunuz diye emenin kulağına gidiceğinizi felan sanıyorsanız yanılıyorsunuz. yıllarımı verdim ben bu rollere merak etme bilgim geniş.

Çevrimdışı lordJODYE

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ray Ozuna Lv.5
« Yanıtla #68 : 04 Nisan 2018, 18:37:43 »
Çok yüzeysel bir şekilde kendisini La eMe'nin mesajcıları sanan arkadaşlara kültür eğitimi vereceğim. Sureno, İspanyolca'dan çevrildiği zaman "Güneyli" anlamına gelen bir kelimedir. Düşman olan setleri Norteno'nun isminin çevirisi ise "Kuzeyli" anlamına gelen bir kelimedir.

Bu iki çetenin isimleri, birbirlerinin ezeli rakibi olan Nuestra Familia ve Mexican Mafia(la eMe)'nin birbirleri ile bitmeyecek bir savaşa girmelerinin ardından oluşmuştur. eMe'ye ayakçılık yapanlar Sureno ismini almış, Nuestra'ya ayakçılık yapanlar ise Norteno ismini almıştır.

Sureno'nun sonundaki 13, alfabedeki 13. harfi yani "M" harfini temsil eder. Bu harf, Meksikan Mafia'nın M'sidir. Sureno setleri böylece, hapishanedeki büyükleri olan eMe'ye bağlılıklarını bildirirler. eMe'nin sokak ayağı ise Sureno'dur. Bu adamların çok az kişi olup, hapishane dışında da ölümcül olmalarının sebepleri, her an vur dediklerinde öldürecek birçok 18. Sokak setinin ve Sureno setinin kontrolleri altında olmasıdır.

Sureno setlerinin ırkçılığının büyük sebebi, Mexican Mafia'dan gelmektedir. eMe, 18. Sokak çetelerini boyundurluğuna aldığı zaman, 18. Sokağın interracial özelliğini görmüş, zencileri setin dışında bırakmalarını emrederek onlara siyahi üye almalarını yasaklamıştır. Ayrıca Mexican Mafia'nın daha başka kuralları vardır, arkadan saldırmayı yasaklamak gibi ki, Surenolar bu kurallarıda benimsemiştir.

Kaynaklar:

"Sureños" Sampson County Sheriff's Office. 2005.
Vinson, J.; Crame, J.; Von Seeburg,, K. (2008). "Sureños" Rocky Mountain Information Network.

Kimse izlemediği Ganglandleri buraya atıp, akıllarında belki de yıllar öncesinden kalan bilgiler ile yüzeysel yorumlar yapıp, algı operasyonu yapmaya çalışmasın. Bize rehber olacağını düşündüğünüz videolarda rastlayamayacağınız factlerle çete kültürünüze rehberliği biz yaparız, o konuda hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmasın.

Hiçbir çeteyi kolay kolay adı altına almayan La eMe'nin 400 küsür adamı vardır, sadece 400 küsür. Fakat Mexican Mafia'nın bu kadar az mevcudu ile, Dünya'nın her yerine ulaşmasının ana nedeni, altındaki ayakçılardır. Baş ayakçıları olan Surenolar, tamamen çoluk çocuğun oluşturduğu setlerdir, aşırı ırkçı, agresif ve hemen provoke edilen tiplerdir.

Bu bahsettiğimiz Surenoların 35 eyalette kökleri vardır ve bu köklerin hepsi, La eMe'ye bağlıdır. Eğer bu tarz işleri, La eMe'nin başında bir 'oluşum lideri' varmışta, altına aldığı çeteleri tek tek seçip, bunlara quest rp veriyormuş gibi algılarsanız, tabii ki de insanlara lüzumsuz görüntüler yaratırsınız. eMe, Sureno ve 18. Sokak tarzı organizasyonların çözülemeyen, yıkılamayan zincirleri bulunmaktadır.

Kaynak belirttiğim dökümanlar, bu tarz şeyleri araştırmaya yıllarını vermiş insanların dökümanları ve mahkemelerden derlenen şeylerdir. Altyazısız gangland atıp, daha sonra silip, Türkçe Altyazılı atan arkadaşların bunları anlayacak yeterlilikte İngilizceye sahip olduğunu düşünüyorum. Eğer başka bir şey hakkında bilgilenmek isterseniz, bana yazmanızı istiyorum sizden. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın, kırdığım kalplere de özür.
 :)

Çevrimdışı NightDeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #69 : 04 Nisan 2018, 18:43:19 »
13 setini canlandırmalısınz, siz sureno değilsiniz ne bu ırkçılık? eme için ne yaptınızda sizi sahiplendi? eme sizi tanımaz iki üç zenci vurdunuz diye emenin kulağına gidiceğinizi felan sanıyorsanız yanılıyorsunuz. yıllarımı verdim ben bu rollere merak etme bilgim geniş.
Gerekli açıklamayı arkadaş yapmış. Kültürlenmeniz açısından okursanız sevinirim.
Çok yüzeysel bir şekilde kendisini La eMe'nin mesajcıları sanan arkadaşlara kültür eğitimi vereceğim. Sureno, İspanyolca'dan çevrildiği zaman "Güneyli" anlamına gelen bir kelimedir. Düşman olan setleri Norteno'nun isminin çevirisi ise "Kuzeyli" anlamına gelen bir kelimedir.

Bu iki çetenin isimleri, birbirlerinin ezeli rakibi olan Nuestra Familia ve Mexican Mafia(la eMe)'nin birbirleri ile bitmeyecek bir savaşa girmelerinin ardından oluşmuştur. eMe'ye ayakçılık yapanlar Sureno ismini almış, Nuestra'ya ayakçılık yapanlar ise Norteno ismini almıştır.

Sureno'nun sonundaki 13, alfabedeki 13. harfi yani "M" harfini temsil eder. Bu harf, Meksikan Mafia'nın M'sidir. Sureno setleri böylece, hapishanedeki büyükleri olan eMe'ye bağlılıklarını bildirirler. eMe'nin sokak ayağı ise Sureno'dur. Bu adamların çok az kişi olup, hapishane dışında da ölümcül olmalarının sebepleri, her an vur dediklerinde öldürecek birçok 18. Sokak setinin ve Sureno setinin kontrolleri altında olmasıdır.

Sureno setlerinin ırkçılığının büyük sebebi, Mexican Mafia'dan gelmektedir. eMe, 18. Sokak çetelerini boyundurluğuna aldığı zaman, 18. Sokağın interracial özelliğini görmüş, zencileri setin dışında bırakmalarını emrederek onlara siyahi üye almalarını yasaklamıştır. Ayrıca Mexican Mafia'nın daha başka kuralları vardır, arkadan saldırmayı yasaklamak gibi ki, Surenolar bu kurallarıda benimsemiştir.

Kaynaklar:

"Sureños" Sampson County Sheriff's Office. 2005.
Vinson, J.; Crame, J.; Von Seeburg,, K. (2008). "Sureños" Rocky Mountain Information Network.

Kimse izlemediği Ganglandleri buraya atıp, akıllarında belki de yıllar öncesinden kalan bilgiler ile yüzeysel yorumlar yapıp, algı operasyonu yapmaya çalışmasın. Bize rehber olacağını düşündüğünüz videolarda rastlayamayacağınız factlerle çete kültürünüze rehberliği biz yaparız, o konuda hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmasın.

Hiçbir çeteyi kolay kolay adı altına almayan La eMe'nin 400 küsür adamı vardır, sadece 400 küsür. Fakat Mexican Mafia'nın bu kadar az mevcudu ile, Dünya'nın her yerine ulaşmasının ana nedeni, altındaki ayakçılardır. Baş ayakçıları olan Surenolar, tamamen çoluk çocuğun oluşturduğu setlerdir, aşırı ırkçı, agresif ve hemen provoke edilen tiplerdir.

Bu bahsettiğimiz Surenoların 35 eyalette kökleri vardır ve bu köklerin hepsi, La eMe'ye bağlıdır. Eğer bu tarz işleri, La eMe'nin başında bir 'oluşum lideri' varmışta, altına aldığı çeteleri tek tek seçip, bunlara quest rp veriyormuş gibi algılarsanız, tabii ki de insanlara lüzumsuz görüntüler yaratırsınız. eMe, Sureno ve 18. Sokak tarzı organizasyonların çözülemeyen, yıkılamayan zincirleri bulunmaktadır.

Kaynak belirttiğim dökümanlar, bu tarz şeyleri araştırmaya yıllarını vermiş insanların dökümanları ve mahkemelerden derlenen şeylerdir. Altyazısız gangland atıp, daha sonra silip, Türkçe Altyazılı atan arkadaşların bunları anlayacak yeterlilikte İngilizceye sahip olduğunu düşünüyorum. Eğer başka bir şey hakkında bilgilenmek isterseniz, bana yazmanızı istiyorum sizden. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın, kırdığım kalplere de özür.
 :)