Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucuda polis olmak isteyenlere yardım etme veritabanı

Başlatan Hoenir, 20 Temmuz 2019, 23:40:49
Okunma sayısı 2065 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sadekâr

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Aralık 2022, 22:22
Toplam oynama: 84 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Sunucuda polis olmak isteyenlere yardım etme veritabanı
« Yanıtla #10 : 21 Temmuz 2019, 16:00:03 »
etrafını iyi gözlemlemen gerekiyor bir kere. öğrenmeye açık olacaksın sürekli, daha önceden polis rolü yaptıysan bile prosedürler falan değişebiliyor. akademi eğitimini prosedürleri iyi bilen ve polislik bilgisi yeterli kişiler veriyorsa zaten öğreniyosun.

altın değerindeki tavsiyeler silsilesi
>tartışmalara girme
>ooc polemik yaratma
>öğrenemediğin şeyleri öğrenmek için etrafındaki insanları darlama, zamana bırak
>birlik kurallarını ihlal ederek kendini attırtma (benim şahsen en çok problem yaşadığım maddedir xd)
>ne olursa olsun ortamda yenisin, bir şeyleri yaptırtmak için üsteleme
>stajyer memurken saha eğitim raporu için fto-slo (saha eğitim subayları, 3+1 kıdemindeki arkadaşlar) takımına ağlayıp insanları kanser etme
>fazla sesin çıkmasın, boş yapma. gereksiz konuşup baş ağrıtma
>taktiksel frekanslarda kendini göstermek için şak diye update devralma hatasına düşme, hatta air varsa onlara bırak ya da öncü birim sürdürsün. sadece zorunda olduğunda update'i devral
>kıdem için millete dansözlük yapma, karakterinden ödün verme
>rol yapmaktan hoşlanıyorsan insanları ooc olarak tanımaktan kaçın, sesli iletişim kurulan kanalları yalnızca zorunda olduğunda kullan
>etrafında senin gibi yeni arkadaşlar varsa ve sen bir şeyler biliyorsan onları ezmek yerine yardımcı olmayı tercih et, herkes kendini bir bok sanırken sen kendini iki bok sanma
>illegalde rol yapan arkadaşlara da rol imkânı tanı, onları dinle. haksız olsalar ve hapse girecekseler bile kodeste en azından onların hoşuna gidebilecek roller gerçekleştir. kadın karakter canlandırıyorsan zenci çetecilere bir makas vermen, mugshot fotoğrafını selfie şeklinde çekmen, eğer uslu dururlarsa suçlulara kodesteyken donut götürebileceğini söylemen falan illegaldeki arkadaşlar üzerinde onları insan yerine koyup rol yaptığın izlenimini uyandıracağından senin için bir artı puandır. kaldı ki ben bu tarz rolleri yaptığımda adamlar benim devriye aracımı taramak istememişlerdi zamanında, sıcakkanlı olmak iyidir.
>illegalde rol yapan herkes /do ayakkabilarinin bagciklari cozuktur tarzında rol yapmıyor veya yüzde yüz oranında kanser değil. anlayışlı ol, miranda haklarını sana gıcıklık olsun diye üç kez saydırdıklarında bile onlara katlan. çünkü silahlarını kaybettiler ve sana karşı ooc kin duyuyorlar. bu yüzden ic'de onlara karşı nazik olman sakinleşmelerini sağlayabilir. empati yapmalısın, kendini onların yerine koyarak 40k para verdiğin bir silahı kaybettiğinde nasıl hissedeceğini düşünmelisin.
>bunların yanı sıra illegal ile yaptığın rolleri dengede tutman gerek. badcop dediğimiz kötü polis rollerinin sınırları içerisine girebilecek tarzda rollerden kaçınmalısın.
>polislik onuruna ve rozetin sana yüklediği sorumluluklara göre hareket etmelisin ic'de. üzerinde taşıdığın üniformanın ciddiyetini yansıt. sivillerle kurduğun iletişimde nezaketi tercih et, onları da insan yerine koy. senin yerinde olmak isteyen, polislerin nasıl rol yaptığını merak eden veya seni acayip kıskanan tiplerle karşılaşacaksın. sakinliğini ve tevazunu koru, rol içerisinde güleryüzlü ol.
>departman içerisinde ilişkin olmasın. (fazla açıklama yapıp açmıyorum bunu, olmasın sadece)
>internal affairs'i peşine takma. fazla dikkat çekiyorsan gora'daki bob marley faruk gibi takılırlar peşine 'fazla dikkat çekiyosun yabma' diye.

aklıma gelenler bunlarrr

Çevrimdışı Hoenir

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vaccine Real Lv.14
Köken: İngiliz
Son giriş: 17 Ağustos 2023, 16:12
Toplam oynama: 91 gün, 16 saat
« Yanıtla #11 : 21 Temmuz 2019, 16:31:45 »
etrafını iyi gözlemlemen gerekiyor bir kere. öğrenmeye açık olacaksın sürekli, daha önceden polis rolü yaptıysan bile prosedürler falan değişebiliyor. akademi eğitimini prosedürleri iyi bilen ve polislik bilgisi yeterli kişiler veriyorsa zaten öğreniyosun.

altın değerindeki tavsiyeler silsilesi
>tartışmalara girme
>ooc polemik yaratma
>öğrenemediğin şeyleri öğrenmek için etrafındaki insanları darlama, zamana bırak
>birlik kurallarını ihlal ederek kendini attırtma (benim şahsen en çok problem yaşadığım maddedir xd)
>ne olursa olsun ortamda yenisin, bir şeyleri yaptırtmak için üsteleme
>stajyer memurken saha eğitim raporu için fto-slo (saha eğitim subayları, 3+1 kıdemindeki arkadaşlar) takımına ağlayıp insanları kanser etme
>fazla sesin çıkmasın, boş yapma. gereksiz konuşup baş ağrıtma
>taktiksel frekanslarda kendini göstermek için şak diye update devralma hatasına düşme, hatta air varsa onlara bırak ya da öncü birim sürdürsün. sadece zorunda olduğunda update'i devral
>kıdem için millete dansözlük yapma, karakterinden ödün verme
>rol yapmaktan hoşlanıyorsan insanları ooc olarak tanımaktan kaçın, sesli iletişim kurulan kanalları yalnızca zorunda olduğunda kullan
>etrafında senin gibi yeni arkadaşlar varsa ve sen bir şeyler biliyorsan onları ezmek yerine yardımcı olmayı tercih et, herkes kendini bir bok sanırken sen kendini iki bok sanma
>illegalde rol yapan arkadaşlara da rol imkânı tanı, onları dinle. haksız olsalar ve hapse girecekseler bile kodeste en azından onların hoşuna gidebilecek roller gerçekleştir. kadın karakter canlandırıyorsan zenci çetecilere bir makas vermen, mugshot fotoğrafını selfie şeklinde çekmen, eğer uslu dururlarsa suçlulara kodesteyken donut götürebileceğini söylemen falan illegaldeki arkadaşlar üzerinde onları insan yerine koyup rol yaptığın izlenimini uyandıracağından senin için bir artı puandır. kaldı ki ben bu tarz rolleri yaptığımda adamlar benim devriye aracımı taramak istememişlerdi zamanında, sıcakkanlı olmak iyidir.
>illegalde rol yapan herkes /do ayakkabilarinin bagciklari cozuktur tarzında rol yapmıyor veya yüzde yüz oranında kanser değil. anlayışlı ol, miranda haklarını sana gıcıklık olsun diye üç kez saydırdıklarında bile onlara katlan. çünkü silahlarını kaybettiler ve sana karşı ooc kin duyuyorlar. bu yüzden ic'de onlara karşı nazik olman sakinleşmelerini sağlayabilir. empati yapmalısın, kendini onların yerine koyarak 40k para verdiğin bir silahı kaybettiğinde nasıl hissedeceğini düşünmelisin.
>bunların yanı sıra illegal ile yaptığın rolleri dengede tutman gerek. badcop dediğimiz kötü polis rollerinin sınırları içerisine girebilecek tarzda rollerden kaçınmalısın.
>polislik onuruna ve rozetin sana yüklediği sorumluluklara göre hareket etmelisin ic'de. üzerinde taşıdığın üniformanın ciddiyetini yansıt. sivillerle kurduğun iletişimde nezaketi tercih et, onları da insan yerine koy. senin yerinde olmak isteyen, polislerin nasıl rol yaptığını merak eden veya seni acayip kıskanan tiplerle karşılaşacaksın. sakinliğini ve tevazunu koru, rol içerisinde güleryüzlü ol.
>departman içerisinde ilişkin olmasın. (fazla açıklama yapıp açmıyorum bunu, olmasın sadece)
>internal affairs'i peşine takma. fazla dikkat çekiyorsan gora'daki bob marley faruk gibi takılırlar peşine 'fazla dikkat çekiyosun yabma' diye.

aklıma gelenler bunlarrr
Hepsini okudum

Çevrimdışı Jescy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Ocak 2024, 01:10
Toplam oynama: 73 gün, 3 saat
Köken: Sırp
Son giriş: 10 Ocak 2024, 00:55
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #12 : 21 Temmuz 2019, 16:39:45 »
İyi bir polis olmanın ana kuralı admin olmaktan geçiyor veya yönetimdeki kişiyle 3/4 yıllık bir arkadaşlığın olması gerekiyor yoksa rütbelenemezsin çünkü yönetimin arkadaşları ve adminler çaba sarfetmese bile sizden  1/0 üstündür her terfi zamanı bi bok yapmasalar bile rütbe atlarlar ama normal polis üyeleri üvey çocuk gibidir rütbe aldıkları çok görülmez sürekli memur 2 rütbesinde kalırlar apoleti görmek için analarını ağlatırlar ama yine alamazlar 3/4 ayda felan ya alırlar yada ihraç edilirler ama sizin ile aynı akademide giren adminler veya yönetimin arkadaşları çoktan çavuş veya teğmen olmuşlardır zaten.
hiç polis olmadım, raif harika yazmışsın helal.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2019, 00:53
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #13 : 21 Temmuz 2019, 17:12:45 »
iyi polis robot-cop olmamalı. sokaktan kendine kontak kurmalı bir HAYATI olmalı, gerçi bu polis için değil her rp oynayan insan için geçerli. gençler sadece adam tutuklamayın sokaktan kontak kurun arkadaş edinin, eğlenin. TS'den sohbet etmeyin. başka bir şeye ihtiyacınız yok zaten

Çevrimdışı Muerte

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Craig Porter Lv.19
Köken: İtalyan
Son giriş: 15 Haziran 2023, 19:53
Toplam oynama: 92 gün, 0 saat
« Yanıtla #14 : 21 Temmuz 2019, 18:24:25 »
İyi bir polis olmanın ana kuralı admin olmaktan geçiyor veya yönetimdeki kişiyle 3/4 yıllık bir arkadaşlığın olması gerekiyor yoksa rütbelenemezsin çünkü yönetimin arkadaşları ve adminler çaba sarfetmese bile sizden  1/0 üstündür her terfi zamanı bi bok yapmasalar bile rütbe atlarlar ama normal polis üyeleri üvey çocuk gibidir rütbe aldıkları çok görülmez sürekli memur 2 rütbesinde kalırlar apoleti görmek için analarını ağlatırlar ama yine alamazlar 3/4 ayda felan ya alırlar yada ihraç edilirler ama sizin ile aynı akademide giren adminler veya yönetimin arkadaşları çoktan çavuş veya teğmen olmuşlardır zaten.

Raif seni sevmem ama doğru konuşmuşsun
6 kere pdye girdim çıktım geldiğim en son rütbe dedektif 2 aq
Çavuş ve üstüne bakın 2 tane admin olmayan kişi var zaten

Çevrimdışı Muerte

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Craig Porter Lv.19
« Yanıtla #15 : 21 Temmuz 2019, 18:25:09 »
Birde çok tolerans gösteriyorlar x admini çıkıyor birlik açıyor tutmayınca dedektif olarak geri dönüyor harika ya owöxlwlzls

Çevrimdışı Muerte

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Craig Porter Lv.19
« Yanıtla #16 : 21 Temmuz 2019, 18:28:12 »
iyi polis robot-cop olmamalı. sokaktan kendine kontak kurmalı bir HAYATI olmalı, gerçi bu polis için değil her rp oynayan insan için geçerli. gençler sadece adam tutuklamayın sokaktan kontak kurun arkadaş edinin, eğlenin. TS'den sohbet etmeyin. başka bir şeye ihtiyacınız yok zaten
Rina da en son dışarıdan ilişki ve arkadaşlık kuramıyordun ooc kural wölxöslxls

Çevrimdışı Hoenir

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vaccine Real Lv.14
« Yanıtla #17 : 21 Temmuz 2019, 18:48:50 »
Rina da en son dışarıdan ilişki ve arkadaşlık kuramıyordun ooc kural wölxöslxls
İyiki ben çıktıktan sonra olmuş o kural yoksa anında ihraç xD

Çevrimdışı whitemamba

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:17
Toplam oynama: 101 gün, 8 saat
« Yanıtla #18 : 21 Temmuz 2019, 18:48:53 »
öncelikle şu polisliğin sadece dedektif bürodan oluşmadığını öğrenmeniz lazım

Çevrimdışı Hoenir

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vaccine Real Lv.14
« Yanıtla #19 : 21 Temmuz 2019, 18:51:21 »
öncelikle şu polisliğin sadece dedektif bürodan oluşmadığını öğrenmeniz lazım
Burada konuşanlar en az 5-10 defa Pdye giren insanlar emin ol senden daha çok şey biliyoruz Acedemy Student ne laan?