Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

alveolit

Başlatan borayejma gider, 24 Haziran 2019, 19:28:48
Okunma sayısı 212 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
alveolit
« : 24 Haziran 2019, 19:28:48 »
3. konum olacak dişlerimle ilgili
şimdiki sorum diş çekiminden sonra alveolit durumunu yaşayan arkadaşlara
bu arada yarın alveolit durumu için muayene olmaya gideceğim, sadece alveolit sorununu yaşamış dostlarımızın görüşünü almak istedim
öncelikle diş çekimini anlatayım
4 gün oldu dişimi çektireli. normalde ameliyatla alınması gereken dişim çenem gelişmediği için 3 dakikada çıkarıldı, ameliyata da gerek kalmadı
diş çıkarıldıktan sonra hekimim çenemin 7 yaşındaki bir çocukla aynı çene yapısına sahip olduğunu, aşırı yumuşak olduğunu ve dişi çekerken diğer dişlerin de sallandığını söyledi. diş çürümesi çeneyle ilgili bile olabilirmiş. hatta durum öyle vahimmiş ki dişi çekerken değil diğer dişleri yerinde tutmaya çalışırken zorlanmış. sağ arka dişimi de çekmedi, bir çene cerrahına görünmemi istedi.
neyse, 3 gün kadar sonra çene cerrahına gidecektim kontrol için. taa ki 2 gündür yaşadıklarımı fark edene kadar.
diş çekiminden sonra hiçbir ağrım olmadı, acı şişlik hiçbir şeyim yoktu. her şey çok güzel gidiyordu. 22'sinde diş çekiminden 2 gün sonra dişlerimi biraz zorlayacak yiyeceklere geçtim. teyzemler piknik yapacakmış, annemleri falan çağırmışlar. annem de öyle hatrım kalmasın diye götürmüştü beni.
et yedim, küçük küçük parçalara falan böldüm yemeden önce. ağzımın sağ tarafıyla bir iki çiğneyip parçalara bölmeden sadece yumuşatıp yutkunuyordum. gazlı içecekler de yasaktı fakat gazsız içecek de yoktu, ben de en az zararı versin diye gazoz içtim ufak ufak yudumlarla.
eve döndüğümde çekim boşluğunda beyazlık oluştuğunu fark ettim, annem iyileştiği için oluyor dedi.
buraya kadar hikaye tamam. sert yemeği sadece o gün yedim, fazla bir şey de yemedim 1 parça et ve 1 su bardağı gazoz. ondan önceki ve sonraki günler sadece muz püresi, dondurma, su ve patates püresini yedim.
dün yanağımın hafif şiştiğini fark ettim ama hala ağrı yoktu. şişkinliğin üzerine de grip gibi bir şey yaşadım. hapşırma, burun akıntısı fakat fazla uzun sürmedi akşamüstü başladı ve sabah sağlamdım.
bu sabah aynaya baktığımda şişliğin iyice büyüdüğünü fakat ağrı durumunu hala yaşamadığımı fark ettim. şişkinlik orta seviyedeydi ve şu saate kadar böyle de devam etti, ediyor.
boks maçından yenilgiyle ayrılmış boksör örneğini vereceğim yanağım için fakat internette konuyla ilgili araştırma yaparken bulduğum fotoğrafları görünce daha bu şişmenin çok az bile olduğunu düşündüm.
biraz sonra karbonat ve deniz tuzu karışımı içeren suyla gargara yapacağım.

benim sorum şu;
alveolit durumunu yaşamış arkadaşlar, bende bir alveolit oluştuysa 22 haziranda oluştu. yani muayeneye gittiğimde alveolitin 3. günü dolacak. şuan yanağımın içi sanki suyla doluymuş gibi adım attığımda çalkalanıyor.
siz muayeneye gittiğinizde alveolit şüphenizin kaçıncı günündeydiniz? sizce 3. günün dolmuş olması çok geç olur mu? çene kemiğine tehlike çıkarır mı? alveolitin ilerlemiş durumu çene kemiği iltihabı oluyormuş öğrendiğim kadarıyla. bu da enfeksiyondan ölüme kadar gidebiliyormuş.
bu akşam acile giderek muayene olmam gerekir mi? yoksa yarın kendi diş hekimim ile mi görüşmeliyim?
yine internet üzerinden alveolit belirtilerini araştırdığımda fark ettiklerim sadece ağız kokusu ve 3 günden sonra azalması gereken şişliğin azalmaması oldu.
ağız kokusunu diş çekiminden sonra ağzımı temizlemeye götüm yemediği için ağzımdaki kuru kandan geldiğini düşünüyorum.
onu da çıkardığımızda tek belirti şişkinlik oluyor. tek belirtiye dayanarak birçok hastalığa da tanı koyabilirim kendi evimde, doktora görünmeden.
sadece alveolit oluştuysa en sağlıklı ve rahat şekilde tedavi ettirmek istiyorum. aceleye getirmeden. zaten alveolit tedavisini de ekleyince tedavi olmaktan yaz tatilinin yarısını çöpe atmış oluyorum.

Çevrimdışı Chicas Vato

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Wu Peng Lv.16
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Nisan 2020, 19:23
Toplam oynama: 40 gün, 13 saat
Ynt: alveolit
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2019, 19:43:24 »
bunu yazacağına hastaneye gitseydin

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2019, 19:59:36 »

bu arada yarın alveolit durumu için muayene olmaya gideceğim, sadece alveolit sorununu yaşamış dostlarımızın görüşünü almak istedim

Kanka yarın diş hekiminle görüş, öyle daha iyi olur. Şu anda okuduğum kadarıyla çok sorun çıkarmaz o şişlik, ama eğer yarın danışabiliyorsan diş hekimine danış.

Çevrimdışı incredibleboi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 17 Ağustos 2019, 11:23
Toplam oynama: 4 gün, 0 saat
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2019, 20:49:15 »

Kanka yarın diş hekiminle görüş, öyle daha iyi olur. Şu anda okuduğum kadarıyla çok sorun çıkarmaz o şişlik, ama eğer yarın danışabiliyorsan diş hekimine danış.

Çevrimdışı dennis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 11 Ocak 2021, 18:44
Toplam oynama: 134 gün, 7 saat
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2019, 21:04:42 »
geçmiş olsun. alveolit mi bilmiyorum ama aynı durum bende de oldu. dişime kanal tedavisi yapıldı ve sonra çene kemiğim felaket bir şekilde şişti. gittikçe de büyüdü. her gün pansumana gitmek zorunda kaldım. ilaçlı bir su vesaire sıkıp geçici dolguyla falan kapattı her gün. senin dişin olmadığı için seninkini nasıl yapar bilemem ama hemen bir doktora görün derim. ağrı falan yapmıyor ama çenen iyice şişerse şiş yerin aldığı her darbede o taraf sızlıyor ve bir ağrı tutuyor. ona göre davran. tekrar g.o

Çevrimdışı akcha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Josh Sawyer Lv.18
Son giriş: 16 Haziran 2023, 21:33
Toplam oynama: 52 gün, 23 saat
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2019, 21:14:22 »
benzer bir şey bendede oldu diş çekimi sonrası etler şişti ve dişin üstünü kapadı, hastaneye gittiğimde neştelle eti kestiler.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2019, 21:37:26 »
ilk cümleyi okuyup bunu yazacağına ikinci cümleyi de okusaydın

konuyu okuyanlara teşekkürler, şu anlık başlangıç seviyesinde gibi durduğu için acile gitmedim, bu saatten sonra da gitmem zaten.
yarın kendi hekimimle uzun uzun konuşma kararı aldım, k/a